Opskrift på nem og lækker kylling i sort sauce, som alle vil elske

Vi vil vise dig, hvordan du får mest muligt ud af kylling med en udsøgt opskrift, som du ikke må gå glip af. Den er nem at tilberede, og du vil elske den.
Opskrift på nem og lækker kylling i sort sauce, som alle vil elske
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kylling i sort sauce er en fremragende opskrift med et højt proteinindhold og udsøgte organoleptiske egenskaber. Den er ideel til at bringe variation i kosten og dermed sikre en optimal tilførsel af næringsstoffer.

Den er også nem at tilberede, og så får du på få minutter en ret, der vil glæde alle, der smager den. Gå ikke glip af opskriften.

Sådan tilbereder du kylling i sort sauce

Kylling i sort sauce

Kylling er et af de mest alsidige kødtyper i gastronomien, ud over at være velsmagende og sundt.

Ingredienser

Hvis du vil tilberede en udsøgt kylling i sort sauce, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 1,6 kg kylling
 • 100 milliliter majsolie
 • 4 spiseskefulde sukker
 • 2 mellemstore løg
 • 2 spiseskefulde Worcestersauce
 • 4 fed hvidløg
 • 1 teskefuld sennep
 • 4 peberfrugter
 • 200 milliliter hvidvin
 • 1 bouillonterning
 • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

 1. Skær kyllingen i små stykker.
 2. For at opnå maksimal smag krydres med salt, peber, Worcester-sauce, sennep og knuste hvidløgsfed.
 3. Hak løget så fint som muligt sammen med peberfrugterne.
 4. Tag en gryde, og varm olien op ved middel varme.
 5. Når olien har nået den rette temperatur, tilsættes sukkeret. Vent, indtil det får en mørk farve.
 6. Nu tilsættes kødstykkerne, og de steges, indtil de er helt brunede. For at gøre dette er det tilrådeligt at sænke varmen. Hvis ikke, kan kyllingen brænde på.
 7. Tilsæt derefter løget og peberfrugterne og rør godt rundt med en træske.
 8. Tilsæt vinen sammen med bouillonen. Det ville også være muligt at bruge vand som væske. Dette vil afhænge af den enkelte persons smag.
 9. Kog det ved svag varme, indtil kødet er mørt.
 10. Du kan tilsætte lidt mere salt, hvis det er nødvendigt.
 11. Efter et par minutter er din kylling i sort sauce klar til at blive serveret. Den serveres bedst med hvide ris eller ost, selv om du også kan tilberede en salat for at give flere vitaminer og antioxidanter.

Endnu en fantastisk kyllingeopskrift: Kylling og ris marineret i kokosmælk

Fordele ved kylling i sort sauce

Rå kylling klar til at blive tilberedt

Det første, der skal bemærkes, er tilstedeværelsen af en betydelig mængde protein i opskriften på kylling i sort sauce. Dette næringsstof har vist sig at være i stand til at forebygge udviklingen af sygdomme, der påvirker den magre masse, som det er tilfældet med sarkopeni. De forekommer normalt hos voksne over 40 år og forringer i høj grad personens funktionsevne.

På den anden side bør det bemærkes, at vinen indeholder antioxidanter. Når vinen koges, er alkoholen, som er den giftige del, fordampet.

Der er dog stadig mange fytonæringsstoffer tilbage, som er i stand til at neutralisere dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv. Denne effekt er forbundet med en lavere risiko for sygdom, som det fremgår af en undersøgelse offentliggjort i European Journal of Medicinal Chemistry .

Tilbered kylling i sort sauce

Som du har set, er det meget nemt at tilberede en udsøgt kylling i sort sauce. Det er en anderledes måde at indtage dette alsidige, nærende kød på.

Det er ikke kaloriefattigt, men det er i orden, så længe det indføres i en varieret og afbalanceret kost. Målet er trods alt at undgå underskud af vigtige næringsstoffer og at levere velsmagende mad.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.