4 måder at bruge hvidløg til behandling af forhøjet blodtryk på

Vidste du, at hvidløg er en af de naturressourcer, der ifølge mange undersøgelser er fremragende beskyttere af hjertesundheden? Takket være dem og sammen med medicinske behandlinger og sunde livsstilsvaner kan du hjælpe med at reducere det dårlige LDL-kolesterol og regulere dit blodtryk.
4 måder at bruge hvidløg til behandling af forhøjet blodtryk på
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Lider du af forhøjet blodtryk? Er nogen i din omgangskreds begyndt at få problemer med deres blodtryk? Først og fremmest skal vi altid følge vores læges råd. Kun lægen kan ordinere den rette behandling for vores tilstand. Det er dog muligt at supplere med midler med hvidløg til behandling af forhøjet blodtryk.

I øjeblikket findes der mange forskellige lægemidler til behandling af forhøjet blodtryk. Blandt dem finder vi:

 • Thiaziddiuretika, som f.eks. hydrochlorthiazid.
 • Angiotensin-konverterende enzymhæmmere, f.eks. captopril.
 • Angiotensin II-receptorblokkere, f.eks. losartan.
 • Calciumkanalblokkere, f.eks. amlodipin.

Herudover skal vi blive opmærksomme på behovet for at ændre vores dårlige vaner. En bedre kost og en begrænsning af saltforbruget (som denne undersøgelse fra Pontificia Universidad Católica de Chile forsikrer os om), sukker og mættet fedt samt daglig motion er uden tvivl fremragende allierede til at hjælpe med at regulere blodtrykket.

Der er dog et hjemmemiddel, der er værd at tage i betragtning: Hvidløg til behandling af forhøjet blodtryk.

Vidste du, at hvidløg er fremragende til at beskytte hjertets sundhed? Denne undersøgelse, der er foretaget af universitetet i Valladolid (Spanien), bekræfter dette. Det kan bidrage til at reducere det dårlige LDL-kolesterol og regulere dit blodtryk.

Der er dog stadig behov for mere forskning for at bekræfte disse virkninger hos mennesker og for at specificere den mængde hvidløg, der er nødvendig for at opnå sådanne fordele.

På grund af anvendeligheden af denne ingrediens vil vi vise dig fire opskrifter, der kan hjælpe dig. Disse bør dog ses som et supplement til ordineret medicin og altid i forbindelse med de sunde vaner, vi har talt om.

1. Hvidløgssalt til dine måltider: Hvidløg til behandling af forhøjet blodtryk

Allicin er et medicinsk stof, der findes i hvidløg, og det er det, der giver de fleste af hvidløgets fordele for vores hjertesundhed, og derfor er det værd at tage det med i betragtning. Det er også interessant at vide, at grækerne og romerne brugte hvidløg som en slags daglig medicin til at bekæmpe sygdomme og styrke hjertet.

Ifølge en undersøgelse i tidsskriftet Eksperimentel og terapeutisk medicin opnår allicin hæmning af angiotensin 2-receptorer. Dette stof har også vasodilaterende virkninger, så begge egenskaber er tilsammen ansvarlige for at sænke blodtrykstallene.

Vi må heller ikke glemme, at hvidløg er et af de bedste naturlige antibiotika, der findes, og at det også er en basisfødevare i det, som mange anser for at være den bedste kost i verden: Middelhavskosten. Denne kost er grundlæggende så sund, fordi den begrænser brugen af salt og tilskynder til brug af sunde fedtstoffer, som vi f.eks. finder i olivenolie.

Ifølge denne undersøgelse, der er foretaget af Hospitalario de Jaén i Spanien, anbefales hvidløg virkelig til at passe på vores hjerte. Vil du gerne vide, hvordan du helt kan fjerne salt fra dine retter ved at erstatte det med “hvidløgssalt”? Se nedenstående.

Ingredienser til fremstilling af hvidløgssalt

 • 6 hvidløgshoveder
 • 2 spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie (60 ml)

Tilberedning

 • Den er virkelig enkel at lave. Først og fremmest skal du pille hvidløgsfeddene og stege dem i olivenolien. Når de er gyldenbrune, slukker du for varmen og sørger for, at de ikke brænder på!
 • Derefter lægges de i et glas, adskilt fra olivenolien, så de ikke bliver bløde, men stadig forbliver sprøde. Hver gang du har brug for at krydre dine retter for at give dem smag, skal du blot rive en smule. Du vil opdage, hvor lækkert det er!

2. Indtagelse af hvidløg på tom mave: Hvidløg til behandling af forhøjet blodtryk

På trods af hvad folk ofte siger, giver indtagelse af hvidløg på tom mave ikke nogen ekstra fordele. Det er dog sundt og tilrådeligt at inkludere det i vores kost.

Frisk hvidløg

Hvordan skal jeg tage hvidløg for at hjælpe med at reducere hypertension?

 • Det ideelle er at tage to fed hvidløg sammen med et glas vand.
 • Du finder måske dette middel lidt stærkt, men hvis du stopper op for at analysere alle fordelene, vil den lille indsats være det hele værd.
 • Hvis du er bekymret for dårlig ånde bagefter, skal du bare drikke lidt citronsaft eller tygge på et mynteblad, så forsvinder enhver dårlig lugt med det samme!

3. Hvidløg udblødt i olie: Hvidløg til behandling af forhøjet blodtryk

Vi kan forsikre dig om, at det er absolut lækkert. At tage hvidløg udblødt i olivenolie er et gammelt middel, der hjælper os med at reducere forhøjet blodtryk på en virkelig enkel måde, uden at glemme, at det også er en meget velsmagende og original kulinarisk ressource.

Hvad du skal bruge

 • 20 skrællede hvidløgsfed
 • En liter ekstra jomfruolivenolie
 • En glaskrukke

Sådan tilberedes det

 • Det første, du skal gøre, er at skrælle hvidløgsfeddene og skære dem i halve. Nu skal du blot fylde den glaskrukke, du har valgt, med olivenolie og lægge de 20 hvidløgsfed, pillede og rene, i glasset.
 • Du bør lade dem stå i mindst tre uger, før du begynder at indtage denne hvidløgsolie. En meget passende måde at drage fordel af dette middel til at reducere hypertension er at smøre det på dit ristede brød hver dag. Det er også ideelt at spise to af disse hvidløgsfed hver dag.

4. Hvidløgste: Hvidløg til behandling af forhøjet blodtryk

Te med hvidløg og citron

Det er lækkert! Hvidløgste er endnu et gammelt middel, der er meget velegnet til at passe på dit hjertes helbred.

Hvis du f.eks. vælger at tage de to fed hvidløg om morgenen, kan du vælge denne lækre te til middag. Det er to meget effektive måder at bruge hvidløg til at behandle forhøjet blodtryk på. Her er tilberedningsmetoden.

Ingredienser

 • 1 fed hvidløg
 • 1 glas vand (200 ml)
 • Revet ingefær (3 g)
 • 1 spiseskefuld citronsaft (15 ml)
 • 1 spiseskefuld honning (25 g)

Tilberedning

 • Start med at opvarme vandet. Når det koger, tilsættes det knuste hvidløgsfed, den revne ingefær og honningen. Rør godt rundt og lad det koge i 20 minutter. Efter denne tid sies alt indholdet og væsken gemmes.
 • Tilsæt nu citronsaft, det er lækkert!

Som du kan se, er der mange forskellige måder at bruge hvidløg mod forhøjet blodtryk på. Selv om mange undersøgelser viser effektiviteten af denne ingrediens, kan hvidløgsmidler under ingen omstændigheder erstatte en lægemiddelbehandling.

Desuden bør du konsultere en specialist, før du inkluderer hvidløg regelmæssigt i din kost, for at forhindre uønskede virkninger.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Kwak JS, Kim JY, Paek JE, Lee YJ et al. Garlic powder intake and cardiovascular risk factors: a meta-analysis of randomized controlled clinical trials. Nutr Res Pract. 2014 Dec;8(6):644-54.
 • Rivlin RS. Historical perspective on the use of garlic. J Nutr. 2001 Mar;131(3s):951S-4S.
 • Matsutomo T. Potential benefits of garlic and other dietary supplements for the management of hypertension. Exp Ther Med. 2020 Feb;19(2):1479-1484.
 • Luis D, Aller R. Ajo y riesgo cardiovascular. An. Med. Interna (Madrid). 2008;25(5):237-240.
 • Xiong XJ, Wang PQ, Li SJ, Li XK et al. Garlic for hypertension: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Phytomedicine. 2015 Mar 15;22(3):352-61.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.