Opskrift på tærte med kakifrugt, chokolade og vaniljecreme

Vidste du, at du kan kombinere kakifrugt og kakao? Her er et forslag til en traditionel dessert med to eksotiske ingredienser, som er kommet for at blive. Læs med for at finde ud af, hvordan du laver den!
Opskrift på tærte med kakifrugt, chokolade og vaniljecreme
Anna Vilarrasa

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Anna Vilarrasa.

Sidste ændring: 26 august, 2022

De primære ingredienser i denne lækre tærte er kakifrugt og chokolade. Begge er ret populære disse dage, eftersom folk endelig anerkender deres ernæringsmæssige værdi. Som du kan forestille dig, er de nu gængse produkter på lokale markeder. Få opskriften på tærte med kakifrugt lige her.

Det er en simpel opskrift med en overraskende smag og tekstur, som er elsket af både børn og voksne. Det er en ret, som du helt sikkert vil tilføje til dit repertoire.

En sund dessert med meget potentiale

Kakifrugt og chokolade er to ingredienser, du måske ønsker at introducere i din daglige kost. De er også ret alsidige, eftersom du kan bruge dem på mange forskellige måder: I salat, smoothie, yoghurt og dessert.

Kakifrugt er en frugt, der stammer fra Japan og Kina, selvom man nutildags kan finde dem i mange andre lande i hele verden. Der er mange varianter, og de skiller sig alle ud for deres unikke smag.

Bemærk dets store indhold af vand og A- og C-vitaminer på et ernæringsmæssigt niveau. Det giver også antioxidanter og andre komponenter, som har exceptionelle effekter på helbredet.

Kakao stammer fra Amerika. Det er kendt som “gudernes fødevare” af inkaerne, og det blev populært i Europa på grund af dets medicinske egenskaber.

Naturligt kakao indeholder ikke tilsat sukker, så det er bedre at indtage det i sin rene form. Det er den bedste måde at drage nytte af dets potentielle egenskaber for kroppen – selvom eksperter pointerer, at der ikke er nok videnskabelige beviser bag denne påstand:

 • Det hjælper med at beskytte hjertekarsystemet ved at reducere blodtrykket.
 • Det indeholder antioxidanter.
 • Som det sidste forbedrer det blodomløbet i hjernen.
Kakaobønner og chokolade

Sådan kan man lave tærte med kakifrugt og chokolade

Når det kommer til sunde desserter, kan man få de mest optimale resultater med blot nogle få ingredienser. Frugt er ofte den primære ingrediens.

Tærte med vaniljecreme er en traditionel dessert i mange lande, og derfor er der adskillige måder at lave dem på. Det eneste, man skal bruge, er fantasi, så man kan finde på forskellige kombinationer af ingredienser og smagsvarianter.

Den mest gængse tilberedningsmetode er ved bagning eller vandbad, og man kan inkorporere frugt og grøntsagssaft eller ændre den traditionelle opskrift og lave en sukkerfri variant.

Den første mulighed: En dessert uden sukker, æg og mælk

Dette alternativ kræver kun en lille mængde ren kakao og nogle modne kakifrugter. Det er det hele. Det tager kun nogle få minutter at lave.

De nødvendige ingredienser til 6 portioner

 • 900 gram kakifrugt (vægten af den skrællede og udskårede frugt).
 • 70 gram 100% kakaopulver.

Trin for trin

 1. Først skrælles og skæres kakifrugten i stykker af mellem størrelse og blendes til en cremet konsistens.
 2. Derefter tilsættes kakao, og det blendes igen, indtil man har en jævn blanding.
 3. Det hældes i små forme og dækkes med sølvpapir. Derefter stilles det i køleskabet i mindst seks timer (gerne natten over, hvis det er muligt).
 4. Man kan tage det ud af køleskabet efter denne tid. Man bør bemærke den cremede tekstur (det kan være lidt anderledes end en traditionel tærte med vaniljecreme, men resultatet er lige så lækkert).

Denne dessert kan være på din liste over desserter uden sukker, eftersom det kun indeholder naturligt sukker. Det er stort set det samme som at spise frugt med kakao.

Det er også meget passende til personer med intolerance og allergi såsom overfor æg og mælk. Det er også passende til personer med cøliaki, hvis man bruger 100% kakao.

Personer, som foretrækker en sødere smag, kan tilføje en form for sødemiddel, selvom det altid er bedst at vænne sig til den rigtige smag fra frugten. Tilføj lidt kanel eller vanilje for at fremme smagen, hvis du mener, der er behov for det.

Den anden mulighed: Tærte med kakifrugt, chokolade, vaniljecreme og æg

Det er den mest traditionelle tærte med vaniljecreme, men den tilberedes med frugt som den primære ingrediens.

De nødvendige ingredienser

 • 450 gram modne kakifrugter.
 • 40 gram 100% kakaopulver.
 • 5 æg.
 • 140 gram sukker.
 • 100 gram sukker til karamel.

Trin for trin

 1. Først skrælles og hakkes kakifrugter, og derefter stilles de til side.
 2. Lav karamellem ved at komme 100 gram sukker i en kasserolle og en lille mængde vand. Varm det op ved svag varme, indtil det smelter, og hæld det derefter i formen for at dække bunden.
 3. Bland frugten og kakaoen. Konsistensen bør være tyk og jævn.
 4. I en anden skål piskes æg med resten af sukkeret, og derefter tilføjes det til den tidligere blanding. Hæld det hele i formen med karamellen og dæk det med sølvpapir.
 5. Bag det ved 175 grader i en time eller tilbered det over vandbad i en time. Tærten er færdig, når man stikker en gaffel i, og den kommer ud ren.
 6. Tag den ud af ovnen og stil den til side, så den kan køle fuldstændig af, og stil den derefter i køleskabet i mindst to timer (lav den dagen før, du planlægger at servere den, for at opnå den bedste konsistens og smag).
 7. Du kan reducere mængden af sukker i denne ret ved at springe karamellen over og tilføje nogle hakkede nødder på toppen, når man har taget den ud af formen.
Frugter til tærte med kakifrugt

Denne artikel vil måske også interessere dig: Sådan laves en sukkerfri flan napolitano

Det primære ved tærte med kakifrugt og chokolade

De to versioner er relativt nemme, og man kan lave dem på kort tid. Det er derfor, det kan blive en af dine regelmæssige desserter til ethvert tidspunkt på dagen.

Hav i baghovdet, at den første opskrift ville være bedre til regelmæssigt indtag, og man ønsker måske at gemme den anden opskrift til særlige begivenheder.

Pynt denne tærte med kakifrugt og kakao med en småkage eller vaffel, når du serverer den. Du kan også drysse nogle hakkede nødder ovenpå den.

Denne form for dessert er glimrende, hvis man gerne vil spise mere frugt. Den slående farve fra kakifrugt afslører deres imponerende bidrag af vitaminer, antioxidanter og beta-caroten.

Som det sidste vil chokolade-elskere elske den kraftige smag af kakao, og man kan vænne sig til den bitre smag, så bliv ikke afskrækket, og giv det en chance.

Det skyldes, at det er den bedste måde at få mest ud af fordelene ved kakao. Denne plante er blevet værdsat i tusindvis af år i de præ-colombianske kulturer i det, der nu er kendt som Mexico.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Butt MS, et al. Persimmon (Diospyros kaki) fruit: hidden phytochemicals and health claims. Experimental and Clinical Sciences Journal. Mayo 2015. 14:542-561.
 • Latif, R. Chocolate/cocoa and human health: a review. The Netherlands Journal of Medicine. Marzo 2013. 71(2):63-8.
 • Montagna MT, et al. Chocolate, “Food of the Gods”: History, Science, and Human Health. International Journal of Environmental Research and Public Health. Diciembre 2019. 16(24):4960.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.