Opskrift på stegt blæksprutte med hvidløg og persille

Denne opskrift på stegt blæksprutte med hvidløg og persille er en hurtig, velsmagende og sund måde at tilberede denne fødevare på. Læs med, så du kan prøve det!
Opskrift på stegt blæksprutte med hvidløg og persille
Anna Vilarrasa

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Anna Vilarrasa.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Blæksprutter er bløddyr, som folk spiser over hele verden. Du kan spise det grillet, stuvet, som sashimi. Uanset hvad vil det være fantastisk! Faktisk vil vi i dag dele en opskrift på stegt blæksprutte med hvidløg og persille, som er let og lækker.

Der er omkring 12 spiselige arter af blæksprutter, østers og muslinger. Blækspruttekød er fast, og det har en sød smag, der passer godt til enhver sauce eller krydderier. Vi anbefaler at tage et kig på denne opskrift og prøve den!

Opskrift på stegt blæksprutte med hvidløg og persille

Mennesker over hele verden spiser paneret og stegt blæksprutte, også kendt som calamari. Men på steder, der lægger større vægt på deres gastronomi, kan du også finde forskellige andre retter og gryderetter med blæksprutter.

På grund af dens faste tekstur kan du tilberede den hurtigt og på mange forskellige måder. For eksempel kan du grille eller sautére det. Derudover er den lækker i gryderetter, der har mere saftige saucer.

Blæksprutter er også fulde af næringsstoffer. De er kendt for at have høje proteinniveauer såvel som mineraler som selen, jod, fosfor og vitamin B og E

Af alle disse grunde anbefaler vi at lave denne opskrift på stegt blæksprutte med hvidløg og persille. Det er en hurtig ret at tilberede og tager ikke særlig lang tid at lave, så der er ikke nogen undskyldning for ikke at prøve denne lette og velsmagende ret.

Ingredienser til stegt blæksprutte med hvidløg og persille

For at lave 2 portioner af denne ret skal du bruge følgende:

En håndfuld hvidløg

Fremgangsmåde

Når vi deler trin-for-trin vejledningen til denne opskrift, ser du, hvor let og hurtigt det er at lave. Vi anbefaler også at lave det hele på én gang, så du kan få den optimale konsistens og smag.

Følg disse trin:

  1. Rens først blæksprutten. For at gøre dette skal du adskille tentaklerne og fjerne indvolde. En anden mulighed er at få slagteren til at gøre dette for dig, inden du køber blæksprutten.
  2. Stil en pande på komfuret, tilsæt et stænk olivenolie, og tilsæt derefter blæksprutten. Du kan også tilføje de tentakler, du fjernede, da du rensede den, fordi de også er spiselige.
  3. Når blæksprutten er brunet, pilles og hakkes hvidløg. Skyl derefter persillen og hak bladene meget fint. Kom dem i en skål eller kop og bland dem med en eller to spiseskefulde olivenolie.
  4. Efter 5 eller 6 minutter vendes blæksprutten og derefter hældes blandingen af hvidløg og persille ovenpå. Steg i yderligere 5 minutter. Sluk for komfuret, og hvis du vil, kan du tilføje lidt salt og et stænk citronsaft inden servering.

Nu hvor din blæksprutte er klar til servering, kan du servere den med en salat, hvide ris, bagte kartofler eller ristede grøntsager.

Kontraindikationer for blæksprutte

Generelt anbefaler læger at spise fisk og skaldyr som en del af en sund kost. Det er dog ikke tilfældet for alle, da det kan være farligt at spise skaldyr for nogle mennesker.

For eksempel er en af de største bekymringer med hensyn til at spise blæksprutte, at det har et relativt stort indhold af kolesterol. Det indeholder 230 milligram pr. 100 gram portion. Som et resultat er det et af de bløddyr, der har det største kolesterolindhold.

Eksperters meninger om kolesterol i kosten har imidlertid ændret sig de sidste par år. Harvard School of Public Health siger, at selvom det er vigtigt at kontrollere mængden af kolesterol, du indtager, især hvis du har tilstande som diabetes, er det ikke så problematisk, som vi tidligere troede.

Når det kommer til fedtindhold, er det desuden bedst at fokusere på kvalitet frem for kvantitet. Blæksprutte indeholder en lille mængde mættet fedt, som er fedtstoffer, som du kun bør spise moderat. Den indeholder dog også omega 3-fedtsyrer, som er meget gavnlige for kroppen.

Du skal også huske på, at ligesom alle andre fisk og skaldyr kan blæksprutter forårsage en allergisk reaktion. Det er, fordi det indeholder tropomyosin. Denne allergi er imidlertid mindre almindelig end en allergi for krebsdyr.

Hvis du er allergisk over for en bestemt type krebsdyr (krabber, hummer, rejer) eller bløddyr (muslinger, østers, kammuslinger), anbefaler vi at indtage en lille mængde blæksprutte for at se, hvordan du reagerer på blæksprutter. Du bør kun udføre denne test under råd og vejledning af en læge.

Skaldyr

Sidste tip til denne opskrift på stegt blæksprutte med hvidløg

Som du kan se, er denne opskrift på stegt blæksprutte med hvidløg meget let at lave, selvom du er nybegynder i køkkenet. Vi garanterer, at du får succes med at lave den, men vi vil gerne dele et par tips for for at gøre det endnu lettere.

Først anbefaler vi at købe frisk blæksprutte i stedet for frossen. Frisk blæksprutte vil have en meget mere blød tekstur. Derudover skal du være opmærksom på tilberedningstider. Du skal tilberede mindre stykker i 5 minutter og større stykker i 7 eller 8 minutter.

Hvis du også vil lave denne opskrift som en forret, kan du skære blæksprutten i ringe eller skiver, før du lægger den på panden. Hvis du gør det, skal de kun stege i 3-4 minutter. Uanset størrelsen på blæksprutten, og hvor lang tid du tilbereder den, skal du sikre dig, at din olie er meget varm, og at du lader varmen stå på middel, mens du laver maden.

Konklusion

Vi anbefaler stærkt at gøre blæksprutter til en del af din kost som en proteinkilde. Hvis du spiser det i moderate mængder og tilbereder det ordentligt, kan du inkludere det i din kost med andre nærende fødevarer som æg, tofu, mager fisk, fed fisk og magert kød.

Så det eneste, der er tilbage at gøre, er at komme i gang med madlavningen og nyde denne fantastiske opskrift. Uanset om du laver det som en forret eller som en del af et mere komplet måltid, vil det helt sikkert få alle, der prøver det, til at blive forelsket i det!

Det kan interessere dig ...
En enkel opskrift på stegte ris med kål
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
En enkel opskrift på stegte ris med kål

Disse stegte ris med kål indeholder to universelle ingredienser, du kan bruge på mange, mange måder, og begge er sunde og velsmagende.  • Harvard Th Chan. School of Public Health. The nutrition source: cholesterol.
  • Manchester 1824. Allergy information for: squid (Todarodes pacificus). The University of Manchester. Octubre 2016.
  • McGee H. La cocina y los alimentos. Editorial Debate. 2017.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.