To opskrifter på sund og lækker vegansk ceviche

Det er muligt at lave vegansk ceviche. Desuden har disse opskrifter et højt indhold af antioxidanter og mikronæringsstoffer.
To opskrifter på sund og lækker vegansk ceviche
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er muligt at tilberede vegansk ceviche og nyde alle smagsnuancerne fra disse eksotiske retter. Desuden sikrer du med disse retter en tilstrækkelig forsyning af antioxidanter og essentielle næringsstoffer, hvilket er afgørende for at opretholde et godt helbred.

På den anden side kan disse opskrifter være meget nyttige i visse perioder, f.eks. i forbindelse med graviditet. Det er ikke tilrådeligt at indtage kød uden en forudgående grundig tilberedningsmetode under graviditet. Disse veganske opskrifter udgør ingen mikrobiologiske risici, men efterligner stadig trofast de traditionelle peruvianske retter.

Lad os tage et kig på det!

1. Vegansk ceviche med blomkål og avocado

Først vil vi præsentere en ceviche med blomkål og avocado som hovedingredienser.

Avocado skiller sig ud for sit indhold af plantekemikalier med antioxidant kapacitet. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i International Journal of Epidemiology er dens regelmæssige inddragelse i kosten blevet forbundet med en lavere risiko for at udvikle komplekse sygdomme.

Avocado er også kendetegnet ved sin høje koncentration af fedtsyrer i omega 3-serien. Disse har en positiv effekt på hjertekarsystemet. Dette fremgår af forskning offentliggjort i International Journal of Molecular Sciences.

Avocado til veganck ceviche

Ingredienser til vegansk ceviche med avocado og blomkål

For at tilberede en lækker ceviche med avocado og blomkål skal du bruge følgende ingredienser:

Fremgangsmåde

 1. Kom avocado, blomkål, tomat, løg, jalapeño, hvidløg, koriander, limesaft, salt og olivenolie i en stor skål. Alle ingredienserne skal skæres i små tern for at forbedre den endelige konsistens.
 2. Rør det hele, men forsigtigt, så det ikke går i stykker. Det er bedst at bruge en køkkenspatel og vende ingredienserne forsigtigt.
 3. Når den er færdig, arrangeres den i en skål og serveres meget koldt som forret eller tilbehør. Det er også muligt at servere nogle ristede skiver brød for at give tilberedningen et sprødt præg.

Du vil helt sikkert kunne lide denne artikel: Typer af vegansk ost og deres fordele

2. Vegansk ceviche med avocado og mango

Her vil vi vise dig et andet alternativ til at tilberede vegansk ceviche. I dette tilfælde optræder mango ud over avocado som en af hovedingredienserne. Denne fødevare indeholder et stort antal antioxidantforbindelser i sit indre, men det er en kilde til C-vitamin.

Dette element har vist sig at kunne forbedre immunforsvarets funktion. Det betyder, at forekomsten af mange luftvejssygdomme af smitsom karakter kan reduceres. Desuden vil deres symptomer, hvis de udvikler sig, være mere tålelige.

Ingredienser

I dette tilfælde har du brug for følgende ingredienser for at få et fantastisk resultat:

 • 5-6 limefrugter
 • En knivspids salt
 • Et rødløg
 • En moden mango
 • En moden avocado
 • En knivspids sort peber
 • En spiseskefuld kokosmælk
 • En håndfuld frisk koriander
Kokosmælk

Fremgangsmåde

 1. Start med at skære løget julienne, så tyndt som muligt. Læg det i en skål.
 2. Pres limesaften ud i skålen med hånden, indtil du får en generøs mængde saft.
 3. Tilsæt derefter kokosmælken, selv om denne ingrediens er valgfri. Rør det hele godt rundt og lad det stå, mens du fortsætter med de andre tilberedninger.
 4. Skræl avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern. Gør det samme med mangoen. Ternene skal være ganske små for at forbedre den endelige konsistens. Kom begge ingredienser i skålen sammen med løget.
 5. Tilsæt til sidst lidt salt og peber på toppen sammen med en generøs mængde hakket koriander. Bland det hele og servér, men det er bedst at lade det stå i køleskabet i et par minutter, så det køler af, og smagen integreres.

Vi ved, at du vil kunne lide at læse: Prøv denne veganske kost til vægttab

Lav nemt vegansk ceviche derhjemme

Det er meget nemt at lave vegansk ceviche med fremragende sundhedsmæssige egenskaber og en høj næringsværdi. Begge disse opskrifter er sunde og kan indgå relativt ofte i forbindelse med en varieret og afbalanceret kost. De vil også være med til at forebygge underskud af vigtige næringsstoffer.

Husk dog, at for at opnå en god sundhedstilstand er det afgørende at sikre, at du indfører en række sunde vaner. Det er ikke nok at spise godt. Det er også nødvendigt at prioritere fysisk træning og at få nok søvn. Din krop vil takke dig!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Aune, D., Giovannucci, E., Boffetta, P., Fadnes, L. T., Keum, N., Norat, T., Greenwood, D. C., Riboli, E., Vatten, L. J., & Tonstad, S. (2017). Fruit and vegetable intake and the risk of cardiovascular disease, total cancer and all-cause mortality-a systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies. International journal of epidemiology46(3), 1029–1056. https://doi.org/10.1093/ije/dyw319
 • Innes, J. K., & Calder, P. C. (2020). Marine Omega-3 (N-3) Fatty Acids for Cardiovascular Health: An Update for 2020. International journal of molecular sciences21(4), 1362. https://doi.org/10.3390/ijms21041362
 • Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.