Opskrift på keto bechamelsauce med lavt kalorieindhold

Vi vil lære dig, hvordan du laver en keto bechamelsauce derhjemme, som du kan bruge i forbindelse med en kulhydratfattig diæt med vægttab som mål.
Opskrift på keto bechamelsauce med lavt kalorieindhold

Sidste ændring: 01 juni, 2023

Keto bechamelsauce er en fremragende mulighed for at ledsage retter, når du ønsker få kalorier og ingen kulhydrater. På den måde kan du skabe en kost, der stimulerer fedtoxidation og vægttab.

For at opnå gode resultater skal du dog have andre gode vaner, såsom regelmæssig fysisk træning.

Hvordan tilbereder man keto bechamelsauce?

Der er forskellige typer keto-diæter alt efter deres grad af begrænsning. De strengeste tillader kun indtagelse af ca. 20 gram sukker om dagen, mens mere fleksible alternativer tillader indtagelse af op til 50 gram af disse næringsstoffer hver dag.

Du bør ikke altid vælge den mest restriktive løsning, da den kan være sværere at følge. Under alle omstændigheder vil vi fortælle dig, hvordan du tilbereder en keto bechamelsauce, der er lav på kalorier og helt sikkert passer til den diæt, du har valgt.

Keto bechamelsauce
Keto bechamelsaucen er nem at tilberede og indeholder få kalorier

Ingredienser

Hvis du vil lave en udsøgt keto bechamelsauce til 6 personer med få kalorier, skal du bruge følgende ingredienser:

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne i en non-stick gryde, og bring det i kog under konstant omrøring. Dette sidste trin er vigtigt, da det ellers kan brænde på og ødelægge bechamelsaucen.
  2. Når det begynder at koge, skal du skrue ned for varmen og lade det simre i et par minutter, så det tykner.
  3. Når den ønskede konsistens er opnået, tilsættes salt og krydderier efter din smag, og det er det!

Hvordan kan man inkludere keto bechamelsauce i kosten?

Der er mange muligheder for at inkludere keto bechamelsauce i kosten. For eksempel kan den kombineres med broccoli eller andre grøntsager og derefter bages gratineret. På den måde får du et meget appetitligt slutresultat. Den passer også godt til mange kød- og fiskeretter og endda til kartofler.

Men selv om den indeholder færre kalorier end den traditionelle opskrift, vil den stadig øge det samlede kalorieindhold i retten. Af denne grund bør den indtages med måde. Ellers kan det medføre fedtforøgelse over tid, hvilket kan have en negativ indvirkning på dit helbred.

Hvid sauce i skål
Saucer bør indtages sporadisk og med måde for at undgå en betydelig stigning i kalorieindtaget.

Fordele ved keto bechamelsauce

Keto bechamelsauce kan skabe flere sundhedsmæssige fordele, hvis den indgår i en afbalanceret og varieret kost. Det er vigtigt at sikre, at der ikke er underskud af essentielle næringsstoffer for at sikre, at kroppen fungerer effektivt og dermed undgår udvikling af kroniske og komplekse sygdomme.

Først og fremmest skal det bemærkes, at bechamelsauce er en kilde til proteiner med høj biologisk værdi. Disse næringsstoffer har vist sig at hjælpe med at forebygge problemer relateret til muskelmasse, såsom sarkopeni. Dette medfører en progressiv reduktion af muskelvæv og en reduktion af styrkeværdier.

Bechamel indeholder også fedtsyrer af god kvalitet. De er vigtige for at sikre indtaget af lipider af cis-typen. Disse hjælper normalt med at modulere interne inflammatoriske processer.

Det, man skal være forsigtig med, er transfedtsyrer, som findes i ultraforarbejdede produkter af industriel oprindelse. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i BMJ øger regelmæssig indtagelse af dem risikoen for død uanset årsag.

Som det sidste bør man nævne den antioxidant virkning af krydderier, både muskatnød og peber. De indeholder en række fytokemikalier, der neutraliserer dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv.

Denne effekt er blevet forbundet med en lavere forekomst af mange helbredsproblemer, som det fremgår af forskning offentliggjort i European Journal of Medicinal Chemistry.

Tilbered keto bechamelsauce derhjemme

Som du har set, er det nemt at tilberede en udsøgt keto bechamelsauce derhjemme med få ingredienser og på kort tid. Resultatet er fremragende både organoleptisk og ernæringsmæssigt, så det kan indgå med en vis hyppighed i forbindelse med en afbalanceret og varieret kost. Det er en meget bedre løsning end de færdiglavede retter i supermarkederne, da de indeholder kunstige tilsætningsstoffer.

Afslutningsvis er det vigtigt at bemærke, at det ikke kun er nok at passe på sin kost for at opretholde et godt helbred. Det er nødvendigt at fremme en række gode vaner som helhed. For eksempel regelmæssig fysisk træning med fokus på styrketræning. På samme måde er det vigtigt at sørge for regelmæssig eksponering for sollys og tilstrækkelig søvn hver nat.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Naseeb MA, Volpe SL. Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutr Res. 2017 Apr;40:1-20. doi: 10.1016/j.nutres.2017.01.001. Epub 2017 Jan 16. PMID: 28473056.
  • de Souza RJ, Mente A, Maroleanu A, Cozma AI, Ha V, Kishibe T, Uleryk E, Budylowski P, Schünemann H, Beyene J, Anand SS. Intake of saturated and trans unsaturated fatty acids and risk of all cause mortality, cardiovascular disease, and type 2 diabetes: systematic review and meta-analysis of observational studies. BMJ. 2015 Aug 11;351:h3978. doi: 10.1136/bmj.h3978. PMID: 26268692; PMCID: PMC4532752.
  • Neha K, Haider MR, Pathak A, Yar MS. Medicinal prospects of antioxidants: A review. Eur J Med Chem. 2019 Sep 15;178:687-704. doi: 10.1016/j.ejmech.2019.06.010. Epub 2019 Jun 13. PMID: 31228811.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.