En original opskrift til at tilberede beef wellington

Det er godt for helbredet at spise kød, så længe det er frisk og af god kvalitet. Du vil elske den opskrift, vi giver dig i dag!
En original opskrift til at tilberede beef wellington
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Beef wellington er en kødopskrift, der er meget mere enkel at tilberede, end den ser ud til. Desuden er resultatet fantastisk.

Den er ikke kun fremragende ud fra et organoleptisk synspunkt, men den giver også en god mængde essentielle næringsstoffer, som er vigtige elementer til at opretholde en god sundhed.

Der er flere metoder til at tilberede beef wellington. Vi vil vise dig en ret enkel version, der ikke kræver meget tid eller overdrevet mange ingredienser. Det er muligt at indføre forskellige typer fyld.

Ingredienser til beef wellington

For at opnå en udsøgt beef wellington er følgende ingredienser nødvendige:

Stegte svampe til at lave beef wellington

Fremgangsmåde

Først skal du fjerne jorden fra svampene. For at gøre dette er det bedst at gnide dem med et klæde og derefter hakke dem. Det er normalt ikke en god idé at lægge dem under koldt rindende vand.

Derefter skrælles løget og hakkes sammen med hvidløg. Disse to ingredienser moses ved hjælp af en stavblender for at opnå en pasta.

Læg dem til side og hæld et par spiseskefulde olivenolie på en pande ved middelvarme for at riste svampene i et par minutter. Det er vigtigt at tilsætte salt og peber på dette tidspunkt.

Det er tid til at forberede mørbraden. For at gøre dette skal den skæres i to dele.

Læg et stort stykke husholdningsfilm på et bord. På den lægges otte skiver skinke med mørbraden lige ovenpå. Dæk kødet med løg og svampe, og dæk det med skinkeskiverne. Pak det hele ind og rul det sammen med husholdningsfilmen bagefter. Lad det stå i køleskabet i 30 minutter.

Efter denne tid spredes butterdejen ud på et bord, og mørbraden lægges uden husholdningsfilm ovenpå, hvorefter dejen rulles sammen. Pensl hele ydersiden med et sammenpisket æg.

På dette tidspunkt skal mørbraden tilberedes i ovnen. For at gøre dette skal du bage den i 25 minutter med over- og undervarme ved 200 grader celsius. Det er ikke tilrådeligt at vælge meget store mørbradstykker, da de måske ikke bliver tilberedt i denne tid.

Måske denne artikel vil interessere dig: Hvad er den kosher kost, og hvem kan følge den?

Fordele ved mørbrad for sundheden

Mørbrad er et stykke kød, der har flere sundhedsmæssige fordele. Der er tale om en mager type kød, der indeholder proteiner af høj biologisk værdi med alle de essentielle aminosyrer.

Derfor er det positivt, at den indgår regelmæssigt i kosten. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Annals of Nutrition & Metabolism bør stillesiddende personer indtage mindst 0,8 gram protein pr. kg vægt pr. dag.

Samtidig er rødt kød en kilde til jern. Det er et mineral, der muliggør transporten af ilt gennem blodet.

Et fortsat underskud af jern vil skabe anæmi, ifølge forskning offentliggjort i tidsskriftet The Medical Clinics of North America. For at øge optagelsen af jern bør det dog indtages sammen med C-vitamin.

Som det sidste skal zink nævnes. Der er tale om et element, der deltager i differentieringen af de hvide blodlegemer, og som er afgørende for immunsystemets korrekte funktion. Dette fremgår af en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nutrients.

Under alle omstændigheder er det vigtigt at skifte mellem rødt og hvidt kød i kosten. De giver forskellige næringsstoffer, og variationen er en fordel, når det drejer sig om at sikre sundheden.

Forskellige typer oksekød

Tilbered beef wellington hjemme på den nemme måde

At tilberede beef wellington hjemme er meget nemmere, end det umiddelbart kan se ud. Det vigtigste er at vælge den rigtige størrelse på stykket, så det bliver lige akkurat nok tilberedt indvendigt, uden at butterdejen bliver brændt. På den måde får du en ret sofistikeret ret, der vil behage de fleste.

Husk som det sidste, at det er godt for helbredet at spise kød. Det er dog nødvendigt at kombinere en række gode vaner, når målet er at undgå udvikling af patologier. Blandt dem er regelmæssig udøvelse af fysisk aktivitet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Richter, M., Baerlocher, K., Bauer, J. M., Elmadfa, I., Heseker, H., Leschik-Bonnet, E., Stangl, G., Volkert, D., Stehle, P., & on behalf of the German Nutrition Society (DGE) (2019). Revised Reference Values for the Intake of Protein. Annals of nutrition & metabolism74(3), 242–250. https://doi.org/10.1159/000499374
  • DeLoughery T. G. (2017). Iron Deficiency Anemia. The Medical clinics of North America101(2), 319–332. https://doi.org/10.1016/j.mcna.2016.09.004
  • Wessels, I., Maywald, M., & Rink, L. (2017). Zinc as a Gatekeeper of Immune Function. Nutrients9(12), 1286. https://doi.org/10.3390/nu9121286

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.