Ostete: Oprindelse og tilberedelse

Har du hørt om ostete? Vi viser dig, hvordan du laver denne nemme taiwanesiske drik, så du kan nyde den derhjemme!
Ostete: Oprindelse og tilberedelse
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Ostete er en eksotisk drik, der har flere sundhedsmæssige fordele. Den stammer fra Taiwan, hvor du kan finde den på næsten alle markeder. I vestlige lande er den dog langt mindre udbredt. Derfor vil vi vise dig, hvordan du kan lave ostete, så du også kan nyde den!

Før vi går i gang, skal vi minde dig om, at infusioner er gode som en del af en sund kost. Typisk indeholder de antioxiderende fytonæringsstoffer, der kan neutralisere produktionen af frie radikaler, hvilket hjælper dig med at undgå, at de ophobes i kroppens væv.

Hvad er ostete?

Ostete er en drik, som du kan lave med sort, grøn eller matcha-te, og som kommer med pisket flødeost som hovedingrediens. Den stammer fra asiatiske lande og skiller sig ud ved sin konsistens og smag. Den har også en forhøjet ernæringsmæssig tæthed.

Ved at indeholde ost giver denne drik proteiner, der har en høj biologisk værdi. Disse næringsstoffer er blevet bevist at være essentielle for at sikre en tilstrækkelig muskelfunktion. De hjælper vævene med at komme sig, hvilket bidrager til restitutionsprocessen efter en periode med intensivt arbejde eller fysisk aktivitet.

Derudover skiller denne te sig ud ved at indeholde antioxidant forbindelser. Faktisk kan et regelmæssigt forbrug af dette stof hjælpe med at forhindre udviklingen af kroniske og komplekse problemer, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nutrients.

Ligeledes kan teens katekiner stimulere oxidation og bevægelse af fedtstoffer, hvilket er godt for vægttab. Du kan inkludere det som en del af en sund kost for at forbedre tilstanden af din kropssammensætning, som det fremgår af en undersøgelse, der er offentliggjort i Molecules.

Ost på skærebræt

Ost indeholder proteiner, der har en høj biologisk værdi, og derfor anbefaler specialister, at du inddrager dem i din kost.

Nødvendige ingredienser til at lave ostete

For at tilberede en ostete skal du bruge følgende ingredienser:

Fremgangsmåde

Du skal starte med at lave den te, du har valgt. For at gøre dette skal du finde ud af, hvad den optimale temperatur for denne te er, og opvarme vandet til denne temperatur. Tilsæt derefter tebrevet, og dæk koppen til, så teen kan trække i et par minutter. Når processen er færdig, sødes den efter din smag, og du lader den køle af.

I en anden kop tilsættes flødeost, fløde, mælk og lidt salt. Bland det hele sammen med et piskeris, indtil du får en jævn, men kompakt blanding. Den skal være så cremet som muligt, så du skal tilsætte fløden, så den bliver til skum.

Derefter kommer du is i bunden af dit glas, dækker det med den te, du har valgt, og tilsætter to eller tre spiseskefulde af flødeostblandingen. Du skal servere den kold.

Du er måske også interesseret i: Infusioner til at rense kroppen: 4 gode opskrifter

Hvad kan du drikke denne te til?

At vælge en god ledsager til en te er nøglen, når du vil nyde den. En mulighed er nødder, fordi de har en høj næringstæthed og er kendt for at være sunde fødevarer. Det er bedre at vælge rå eller ristede nødder. De stegte varianter er ikke et godt valg.

Alternativt foretrækker nogle mennesker at ledsage deres ostete med en kage eller sandwiches. Disse er ikke et godt alternativ til hver dag, men du kan gøre det lejlighedsvis. Uanset hvad skal du huske på, at denne slags madvarer indeholder store mængder transfedt og tilsat sukker.

Hvis du vil tilføje noget sundt, kan du altid lave guacamole eller hummus og spise det sammen med nogle grøntsagsstænger eller nogle hjemmelavede nachos. Det er godt sammen med din ostete.

Nærbillede af nødder

Nødder er et sundt alternativ til noget at spise, mens du drikker din ostete, uden at det ødelægger din sunde kost.

Tilbered en ostete og nyd smagen

Ostete er i høj kurs. Mange mennesker er begejstrede for den, fordi den har en fantastisk smag.

Af denne grund har den hurtigt vundet popularitet i de vestlige lande. Den har også den fordel, at den er nem at lave derhjemme, og derfor behøver du ikke at gå et bestemt sted hen for at nyde den.

Du skal dog huske, at denne slags te kommer med en forhøjet energitæthed. Det skyldes, at den indeholder fløde og flødeost. Derfor bør du indtage den med måde.

Husk på, at for at sikre en sund livsstil er det ikke kun et spørgsmål om at forbedre din kost. Fysisk aktivitet er også vigtigt. På den måde kan du opnå et bedre generelt helbred.

Det kan interessere dig ...
5 typer te som er gode mod opsvulmen i buen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 typer te som er gode mod opsvulmen i buen

Hvis du lider af opsvulmen i buen, er der naturlige midler derude til at hjælpe. I denne artikel tager vi et kig på nogle nyttige typer te.  • Richter M, Baerlocher K, Bauer JM, Elmadfa I, Heseker H, Leschik-Bonnet E, Stangl G, Volkert D, Stehle P; on behalf of the German Nutrition Society (DGE). Revised Reference Values for the Intake of Protein. Ann Nutr Metab. 2019;74(3):242-250. doi: 10.1159/000499374. Epub 2019 Mar 22. PMID: 30904906; PMCID: PMC6492513.
  • Prasanth MI, Sivamaruthi BS, Chaiyasut C, Tencomnao T. A Review of the Role of Green Tea (Camellia sinensis) in Antiphotoaging, Stress Resistance, Neuroprotection, and Autophagy. Nutrients. 2019 Feb 23;11(2):474. doi: 10.3390/nu11020474. PMID: 30813433; PMCID: PMC6412948.
  • Rothenberg DO, Zhou C, Zhang L. A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Molecules. 2018 May 14;23(5):1176. doi: 10.3390/molecules23051176. PMID: 29758009; PMCID: PMC6099746.Rothenberg DO, Zhou C, Zhang L. A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Molecules. 2018 May 14;23(5):1176. doi: 10.3390/molecules23051176. PMID: 29758009; PMCID: PMC6099746.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.