Pasta med fetaost: Opskrift fra TikTok

TikToks opskrift på pasta med fetaost er en trend. Det er en græsk ostesauce blandet med cherrytomater og enhver form for pasta.
Pasta med fetaost: Opskrift fra TikTok
Florencia Villafañe

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Florencia Villafañe.

Sidste ændring: 23 november, 2022

TikToks opskrift på pasta med fetaost er gået viralt i den seneste tid. Og det er nemt at se hvorfor – denne ret er lækker og nem at lave!

Som navnet antyder, laves pasta med fetaost med enhver form for pasta. Derefter blander du den med en ostesauce og bagte cherrytomater.

Det sjove er, at den først blev delt af en finsk blogger i 2019, og at det tog 2 år at nå hele verden. Den var ret højt profileret, men da den dukkede op på TikTok, gik den viralt.

Sådan laver du TikToks opskrift på pasta med fetaost

Heldigvis er TikToks opskrift på pasta med fetaost tilberedt med ingredienser, der er almindeligt anvendt i køkkenet. Der kan dog tilføjes forskellige elementer for at forbedre smagen.

Således er basilikumblade, mynteblade, persilleblade eller grønne bladgrøntsager som rucola eller spinat glimrende muligheder. Prøv at tilberede den derhjemme og tilføj dit eget præg!

Kvinde spiser en cherrytomat

Ingredienser til pasta med fetaost

Med følgende mængder kan du lave pasta med fetaost til 4 personer. Det tager ikke lang tid at lave. På 40 minutter kan du have den klar. De ingredienser, du skal bruge til denne ret, er følgende:

 • 200 gram fetaost
 • Salt og sort peber efter smag
 • 500 gram cherrytomater
 • 2 fed hvidløg
 • Oregano efter smag

Fremgangsmåde

 1. Før du begynder at lave retten, skal du tænde ovnen på 200 grader Celsius. På den måde vil den have den rette temperatur til tilberedning, når du er klar.
 2. Derefter skal du komme olivenolien i et fad.
 3. Åbn derefter fetaosten, dræn væsken, og læg osten i midten af fadet.
 4. Skyl tomaterne, og skær de uspiselige dele af dem. Du kan evt. halvere nogle af dem til pynt. Læg dem rundt om osten.
 5. Derefter skræller og skærer du hvidløget i skiver.
 6. Kom dem i fadet, dryp dem med en smule olie og krydr med peber. Tilsæt kun salt til tomaterne, da osten er salt nok.
 7. Sæt den i ovnen ved den angivne temperatur i 15 minutter. Skru derefter op til 250 grader celsius. Bag i yderligere 10 minutter. Sørg for, at den ikke brænder på.
 8. Efter denne tid tages fadet ud, og det stilles til side.
 9. Mens du venter, koger du pastaen, og lad den koge, indtil den er al dente. Dette tager ca. 10 minutter.
 10. Når pastaen er klar, lægges den i en si og vandet afdryppes. Gem noget af kogevandet.
 11. Tilsæt derefter pastaen til saucen, og rør rundt, så den tager smag af saucen. Du kan også tilsætte det vand, du gemte, hvis du synes, det er nødvendigt.

Hvad du kan kombinere denne ret med

Som alle pastaretter er denne ret mættende. Du kan tilberede den som en hovedret, og du behøver ikke at tilføje andre ingredienser.

Nogle mennesker foretrækker dog at tilføje kød for at forstærke opskriften. Nogle måder at gøre den mere imponerende på er med følgende:

 • Stykker af røget rødt kød.
 • Skiver af skinke.
 • Grillet kylling.
 • Svampe.
Fetaost til at lave pasta med fetaost

Hvad indeholder denne ret af næringsstoffer?

Feta eller græsk ost er en slags friskost, der er lavet af fåre- og gedemælk. Dette mejeriprodukt markedsføres i saltlage, så det har et højt natriumindhold.

Hvad angår dens næringsmæssige bidrag, giver 100 gram følgende:

Som du ved, består pasta af kulhydrater. I 100 gram kogt hvedepasta har vi følgende:

 • 0,9 gram fedt.
 • 5,7 gram protein.
 • 7 milligram calcium.
 • 30,7 gram kulhydrater.
 • 1,8 gram kostfibre.

Denne ret er nem at lave og er næringsrig. Desuden kan du tilpasse opskriften til din egen smag og tilføje de ingredienser, du ønsker for at forstærke smagen.

Det kan interessere dig ...
Lækkert hjemmelavet labneh eller yoghurtost
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lækkert hjemmelavet labneh eller yoghurtost

Labneh eller yoghurtost er et alternativ til flødeost fra Mellemøsten. Det er perfekt til at smøre på brødet og til søde eller salte retter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.