Rød smoothie til sundt vægttab

Med rød juice kan du optage en masse antioxidanter og vitaminer, som vil være gode for kroppen og også gøre vægttab nemmere.
Rød smoothie til sundt vægttab
Sofía Quintana Alonso

Reviewed and approved by fysioterapeut Sofía Quintana Alonso.

Last update: 26 august, 2022

Rød smoothie er en god ting at tilføje til en kost til vægttab. Når alt kommer til, alt er det et mål for mange i dag at tabe sig. Dette er ikke en dårlig ting, så længe du er overvægtig og har gode spisevaner, mens du opgiver forarbejdet mad og sodavand.

For at tabe dig og opretholde en optimal vægt er det vigtigt, at de metoder, du bruger, har velafbalancerede ernæringsegenskaber. Derudover er det også værd at forsøge at implementere værktøjer, der er enkle, effektive og ikke involverer for store udgifter. Sundhed handler om kvalitet, ikke kvantitet.

I den forbindelse fortæller vi dig i dag, hvad vi ved om at tabe sig ved at tilføje rød smoothie til din kost. De fleste af disse er både sunde og billige.

Typer af rød frugt

En rød bærdrink

Frugter med en rød farvetone indeholder store mængder vitaminer og mineraler. Desuden kan disse hjælpe dig på forskellige måder, en af ​​dem er, at de opretholder skønheden af din hud og de fremmer vægttab.

Jordbær, hindbær, brombær, blåbær, vandmeloner, druer og granatæbler er kun nogle af de røde frugter. De fleste af dem er kilder til C-vitamin, beta-caroten, kalium, calcium og jern blandt andre næringsstoffer.

Dette er vitaminer og mineraler, der giver dig mange hudfordele og renser hele din krop. Derudover er de vanddrivende og fordøjelsesfremmende. Disse egenskaber fremmer udrensning.

Typer af rød smoothie

Når du tilbereder blandet rød smoothie, kan du forbedre egenskaberne af disse frugter. På den måde får du vitaminer og mineraler fra alle de frugter, der er inkluderet i drikken.

Derudover får du mere væske på grund af det høje vandindhold i en rød smoothie. Derfor hjælper dette med at forbedre den vanddrivende funktion.

Rød smoothie: Alkalisering

Røde frugtbaserede drikke giver dig mulighed for at få et stort antal næringsstoffer, antioxidanter og alkaliserende elementer. Dette er grunden til, at de er ideelle til at tabe sig, mens du forbedrer dit helbred.

Vigtigheden af ​​alkalisering skyldes, at det hjælper din krop med at modvirke den syrlige karakter, der produceres af forskellige faktorer. Dette kan skyldes utilstrækkelig ernæring, mangel på fysisk aktivitet, forurening og alle de skadelige vaner i stillesiddende liv.

Endvidere hjælper rød smoothie med at forbrænde mavefedt. Derudover hjælper det naturlige sukkerindhold dig med at forbruge mindre raffineret sukker, og dette hjælper med at forhindre vægtøgning.

Nedenfor beskriver vi de røde frugter, du kan bruge til at tilberede rød smoothie. Udnyt alle deres fordele og smag!

Et glas smoothie af røde bær

Sådan tilberedes rød smoothie

Det er ikke nødvendigt at have en opskrift. Alt, hvad du behøver, er røde frugter og at blende dem afhængigt af deres tilgængelighed og selvfølgelig din smag.

Iblandt de frugter, du kan bruge og blende, er følgende:

Røde druer

Druer har et højt indhold af resveratrol, en vigtig antioxidant. Dette findes mest i skrællen og frøene af druer.

Resveratrol er også godt for at være gode for din hud. Faktisk inkluderer nogle typer kosmetik det endda i deres formler.

Granatæbler

Granatæble er en frugt med et højt indhold af antioxidanter. De er lidt større end et æble og fås og høstes om efteråret og vinteren.

Vandmelon

Denne frugt er især forfriskende, fordi den indeholder meget væske – hvilket gør den ideel til drikkevarer.

Meget af værdien af ​​vandmelon ligger i det faktum, at det forbedrer din krops evne til at eliminere og regulere mængden af ​​opbevaret væske. Dette skyldes blandt andet dets høje kaliumindhold. Det er således godt for mennesker, der har tendens til at holde på væske.

Røde bær

Udvalget af denne gruppe frugter er udsøgt med hensyn til smag. Som om det ikke var nok, er de også en stor kilde til antioxidanter. Når du laver smoothie med disse frugter, får du også en cremet struktur.

Røde æbler

Røde æbler på bord

Ud over deres bidrag til naturligt sukker indeholder æbler også masser af væske, og det er godt til at tabe sig.

De fleste æbler er meget sunde, men vælg den røde nuance, når du tilbereder din røde smoothie. Sørg endvidere for at have skrællen med, da der er et højt fiberindhold, som udrenser kroppen.

Sådan fremstilles rød smoothie

  • Bland og match forskellige røde frugter, afhængigt af hvad der er tilgængeligt.
  • Vælg helst sæsonbestemte, lokalt dyrkede røde frugter.
  • Skær frugten ud og blend den med en passende mængde vand efter din smag.

Yderligere anbefalinger

Den vigtigste anbefaling, vi kan give dig, når du tilbereder rød smoothie, er, at du ikke bør tilsætte ekstra sukker. Frugt har allerede masser af naturligt sukker. Hvis du kan lide sødere drikkevarer, skal du vælge modne røde frugter. Du kan også snyde lidt og tilføje en moden banan til din blanding for at gøre den sødere.

Sørg endvidere for at tilføje frugtens skræl og frø (efter at have vasket dem ordentligt). Skrællen indeholder de fleste af frugtens egenskaber såvel som frøene.

For at optimere din optagning af vitaminer og mineraler, som frugterne indeholder, kan du tilføje lidt ekstra jomfru olivenolie, kokosolie eller hørfrøolie til den røde smoothie.

Til sidst skal du huske, at enkelte ingredienser ikke udfører mirakler eller fungerer på egen hånd. Af denne grund skal du opretholde en sund, velbalanceret kost generelt og forblive aktiv.

It might interest you...
Sukkerfrie desserter du bør prøve
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Sukkerfrie desserter du bør prøve

Disse sukkerfrie desserter er fremragende lækre valg for diabetikere og alle, der ønsker at spise sundt. Læs videre og giv dem en chance!  • DePhillipo NN, Aman ZS, Kennedy MI, Begley JP, Moatshe G, LaPrade RF. Efficacy of Vitamin C Supplementation on Collagen Synthesis and Oxidative Stress After Musculoskeletal Injuries: A Systematic Review. Orthop J Sports Med. 2018 Oct 25;6(10):2325967118804544.
  • Xia N, Daiber A, Förstermann U, Li H. Antioxidant effects of resveratrol in the cardiovascular system. Br J Pharmacol. 2017 Jun;174(12):1633-1646.
  • Tabrizi R, Tamtaji OR, Lankarani KB, Akbari M, Dadgostar E, Dabbaghmanesh MH, Kolahdooz F, Shamshirian A, Momen-Heravi M, Asemi Z. The effects of resveratrol intake on weight loss: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr. 2020;60(3):375-390.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.