Røde pletter på huden: Skal du være bekymret?

Røde mærker betyder ikke nødvendigvis forbundet med helbredsproblemer, medmindre de er fulgt af ubehag, kløe og blødning. I disse tilfælde kræver det et besøg hos lægen.

Vi er sikre på, at du mere end én gang har været overrasket over at finde et rødt mærke på din hud. Også kaldet “rubin pletter”, de fremkommer ofte og forsvinder, tilsyneladende helt tilfældigt.

Det er almindeligt for os at lægge mærke til dem, og være bekymret, når de fremkommer og forsvinder fra den ene dag til den anden.

Vi bør gøre en ting klart: røde pletter er erhvervet angiomer, de har et genetisk komponent og er generelt forbundet med ældelse af huden.

Men det faktum, at de ikke er kræftholdige eller forårsaget af solskader betyder ikke, at vi ikke bør holde øje med dem eller periodisk tjekke dem for eventuelle ændringer.

Nedenfor vil vi dele nogle flere fakta om erhvervede angiomer. Det er helt sikkert, at du vil finde disse oplysninger nyttige.

5 basale fakta omkring røde pletter på huden

Røde pletter på huden fremtræder generelt med mere frekvens mellem 40-45 års alderen. Men det betyder ikke, at de ikke kan fremkomme hos børn eller unge.

Læs også: foryng huden med gele

De tiltrækker normalt vores opmærksomhed med deres røde farve. De er let synlige og uskønne for mange mennesker.

Så meget, at mange mennesker tyr til behandlinger for at fjerne disse “røde pletter”, den genetiske tendens, som vi har arvet fra vores forældre.

Lad os tage et kig på nogle flere fakta.

roede-pletter-hud

Hvad er røde pletter på huden præcist?

Røde pletter på huden er dilatation af kapillærerne på grund af små bristninger i det vaskulære system. De fremtræder oftest på armene og brystet.

 • Eksperter fortæller os, at de svarer til åreknuder, men lodret på huden, i stedet for parallelt.
 • Vi bør også påpege følgende: De er godartede tumorer. De er simpelthen ophobninger af melanocytter, der ofte ikke bliver ondartede i modsætning til modersmærker.

Røde pletter og mærker på huden

Vi skal huske på, at vi kan have både røde pletter og røde mærker på vores hud. Lad os gå over nogle vigtige detaljer:

 • Couperose manifesterer sig også som dilatation af kapillærerne, men ligner ofte karsprængninger af udseende. De fremkommer som følge af ændringer i temperatur eller under graviditet.
 • Den gode nyhed er, at de er reversible og forsvinder med tiden.
 • Desuden er hæmangiomer de klassiske modermærker, som mange mennesker har. De kan fremkomme som røde eller med en mere lilla farvetone.
 • De er små kapillære misdannelser, der fremtræder næsten udelukkende på kroppen og børns ansigter. De kan forsvinde med tiden eller blive hos dem for livet.

Skal jeg være bekymret?

Vi bør understrege, endnu en gang, at disse røde pletter på huden ikke er kræft. De er godartede tumorer, men vi er stadig nødt til at være opmærksomme på deres udseende i til fælde af ændringer.

roede-modersmaerker

 • De bør ikke fremkomme et i stort tal i et bestemt område.
 • Røde pletter på huden, bør ikke give ubehag. Hvis de gør ondt, klør eller på anden måde generer dig, så se din læge.
 • Røde pletter på huden bør ikke bløde. Hvis berøring af dem forårsager blødninger, så se en hudlæge.
 • Vær opmærksom på farve og form. Hvis farven nogensinde bliver mørkere eller kanterne blive ru eller uregelmæssige, så se en specialist.

Hvad kan jeg gøre for at fjerne dem?

Til trods for at de ikke udgør eventuelle risici for dit helbred, ser nogle disse små mærker som værende uønsket, især når de ønsker at bære en tank top eller skjorte med en lav halsudskæring.

Læs også: 6 tips til at fjerne skin tags naturligt

modersmaerke-arm

 • Det er vigtigt at påpege, at man aldrig skal forsøge at fjerne dem derhjemme eller med naturlige metoder, da dette kan være farligt.
 • Røde pletter på huden kan blive mellem 6 og 7 mm. Da de er kapillærer, bør vi aldrig forsøge at fjerne dem selv. En hudlæge vil være i stand til at forklare de bedste og sikreste metoder til at fjerne dem.
 • En laser eller elektrisk skalpel er normalt brugt til at brænde den røde plet væk og forhindre dem i at dukke op igen. Denne teknik er fuldstændig sikker.
Kategorier: Sunde vaner Tags:
FRA INTERNETTET