Sådan bliver man tilfreds med sig selv

For at være tilfreds med dig selv skal du dyrke selvkærlighed, overvinde din frygt og holde op med at internalisere andre menneskers meninger. Opdag andre retningslinjer i denne artikel!
Sådan bliver man tilfreds med sig selv
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

At være tilfreds med sig selv er en af de vigtigste ting i livet. Hvad betyder det? Hvordan kan du være tilfreds med dig selv?

Når du føler dig tilfreds eller tilpas med dig selv, kan du leve fuldt ud i nuet og se fremad med optimisme og håb. Med andre ord flyder du med livet.

Det modsatte sker, hvis du ikke lærer at elske, tilgive eller acceptere dig selv, da dette fører til frygt, angst og bekymringer.

Så hvordan kan du være glad for dig selv? Ved at følge disse retningslinjer! Når du gør det, vil du begynde at se tingene fra et andet perspektiv, fra et perspektiv af selvkærlighed.

Man kan være tilfreds med sig selv

At være “tilfreds med sig selv” kan betyde noget forskelligt for hver person, fordi alles vej til lykke er forskellig. Vi kan dog alle træffe beslutninger, der gør det muligt for os at leve i harmoni. Betydningen af lykke er kompleks. Nogle forfattere siger:

“Lykken er ikke et mål. Den findes på rejsen, på vejen.”

Som sådan kan vi bekræfte, at hver person vil tage forskellige veje, da vi alle er unikke. Tænkeren Antonio Pérez Esclarín udtalte, at:

“Der er over syv milliarder mennesker i verden. Men ingen som dig. Det er muligt, at nogen ligner dig i kropsbygning, måden du går på, tonen i deres stemme, måden de griner på, farven på deres øjne… Men du er anderledes end de andre. Du er unik og kan ikke duplikeres.”

Som sådan kan vi konkludere, at vi alle er unikke væsener, der ikke kan duplikeres, og at vi alle har vores egen vej til lykke.

Men hvordan kan man lære at være glad for sig selv? Følg disse anbefalinger!

Du ønsker måske at læse: Vejen til lykke ifølge videnskaben

Retningslinjer til at blive tilfreds med sig selv

Smilende kvinde er tilfreds med sig selv og krammer sig selv

Vi bør starte med at fremhæve nogle fejl, der forhindrer dig i at opnå lykke. Disse er:

  • At se bort fra nutiden. Det er, når du fokuserer på fortiden eller på ting eller mennesker, der ikke længere er en del af dit liv. På den måde nyder du ikke fuldt ud eller udnytter de muligheder, som hver ny dag bringer.
  • At have begrænsende overbevisninger. F.eks. “Livet er svært”, “Jeg vil ikke kunne ændre mig” eller “Dette er svært for mig”, blandt andre kognitive forvrængninger.
  • Du nyder ikke det, du laver. Dette opstår, når du ikke kan lide dit arbejde, eller når du arbejder så hårdt, at du ikke har tid at slappe af til at komme i kontakt med naturen og dig selv.
  • Bliver på det samme sted eller sammen med den samme person af vane og af frygt for det ukendte.
  • At udskyde dine drømme, måske for at støtte en andens.

Ud over disse fejl kan andre forhindre dig i at være tilfreds med dig selv. Nedenstående kan du se, hvad du kan gøre ved det.

Retningslinjer for lykke

Kvinde med lukkede øjne finder ro

1. Giv slip på din frygt og øv dig i at være løsrevet. At føle overdreven tilknytning til materielle ting eller mennesker kan føre til angst og påvirke dit velbefindende.

2. Anerkend, at du er dit hjem. Dit “hjem” er således ikke et fysisk sted som f.eks. det hus, du bor i, eller den bygning, hvor du arbejder. Hvis du forstår dette, vil du føle dig fredfyldt overalt.

3. Respektér dig selv. Lad være med at behage andre bare for at gøre dem glade. Du er nødt til at respektere dine egne grænser.

4. Tilgiv dine fejltagelser, da du ikke er perfekt. Det er der faktisk ingen, der er! Vi begår alle sammen fejl. Derfor er det vigtigt at lære at tilgive dig selv.

5. Forkæl dig selv. Beløn dine resultater, de små mål, som du opnår hver dag. Spis en is, køb en bog, gå i byen. Giv dig selv lov til at være glad.

6. Lad være med at udsætte dine projekter. Tiden er inde nu! Stop ikke med at følge dine mål for at hjælpe en anden person med at nå sine drømme. Du er dit vigtigste projekt og din vigtigste investering.

Hvis du fortsætter med at udskyde dine drømme, vil du til sidst føle dig frustreret, da du vil indse, hvor meget du kunne have opnået, hvis du blot havde overvundet din frygt.

Flere retningslinjer

7. Tal om dig selv på den bedst mulige måde. Undgå at være for hård ved dig selv. Tal med andre om dine kvaliteter. Hvis du er medfølende og gavmild over for dig selv, vil du føle dig fredfyldt.

8. Vælg din omgangskreds nøje. Undgå at omgive dig med giftige mennesker eller brokkehoveder. Omgiv dig kun med mennesker, der formidler positive følelser og får dig til at føle dig begejstret.

9. Indret dine rum. Brug alle de dekorative elementer, du kan lide, så du føler dig godt tilpas, når du er hjemme. Selv om lykke ikke afhænger af fysiske strukturer, kan det at holde dit hjem ryddeligt hjælpe dig med at føle dig rolig. Farver er også vigtige, fordi de overfører energi.

10. Hav en positiv indstilling. Giv slip på vrede og undgå at tage tingene personligt. Husk, at vi alle er en afspejling af vores indre tilstand. Derfor er nogle af de ting, folk siger til dig, blot projektioner af dem selv.

Kæmper du stadig?

Hvis du har ødelagt selvværd, anvender du disse retningslinjer. De vil hjælpe dig med at se, at du kan være lykkelig med dig selv uden at være afhængig af nogen!

Du vil også begynde at træffe vigtige beslutninger, som helt sikkert vil ændre dit liv.

Det kan interessere dig ...
Følelsesmæssig kommunikation: Sådan kan du bedre forbinde og udtrykke dig selv
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Følelsesmæssig kommunikation: Sådan kan du bedre forbinde og udtrykke dig selv

Hvis du mestrer følelsesmæssig kommunikation, vil du hjælpe andre til at åbne sig mere op for dig og føle sig tættere og mere tillidsfulde omkring ...  • Aguado, M., Calvo, D., Dessal, C., Riechmann, J., González, J. A., & Montes, C. (2012). La necesidad de repensar el bienestar humano en un mundo cambiante. PAPELES de Relaciones Ecosociales y Cambio Global.
  • Margot, J.-P. (2011). LA FELICIDAD. Praxis Filosófica.
  • Chopra, D. (1999). El camino hacia el amor. Biblioteca de Bolsillo.
  • S, J. I. (2006). Sobre el amor. Fragmentos Del Libro «Al Margen de La Ciencia».
  • Savater, F. (1995). Ética Como Amor Propio. Libro de Mano.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.