Sådan kan du dyrke tomater med kun fire skiver

Tomater er en lækker frugt, der er rig på næringsstoffer. Desuden er det nemt at dyrke dem! Med kun et par skiver tomat kan du dyrke dine egne smukke tomater, som du kan tilføje til din salat.
Sådan kan du dyrke tomater med kun fire skiver

Sidste ændring: 18 september, 2019

Vidste du, at med kun fire skiver fra en tomatplante kan du selv dyrke tomater og endda en hel tomatplantage? Denne metode til at dyrke tomater er billig og meget enkel, og du kan gro en ubegrænset mængde af tomatplanter!

Tomater er en væsentlig ingrediens i mange opskrifter og er faktisk en frugt – ikke en grøntsag. De indeholder mange næringsstoffer, som er gavnlige for kroppen, herunder vitamin A, K og C og mineraler som jern og kalium.

Tomater indeholder også en stor mængde fibre , hvilket gør dem effektive til at hjælpe med forstoppelsesproblemer, og så de er også naturligt vanddrivende. Bortset fra disse fordele hjælper tomater også blodstrømningen og giver dig næringsstoffer, der hjælper med at holde huden sund.

På grund af deres varierede anvendelser og mange fordele er tomater en af ​​verdens mest værdifulde frugter. Så hvis du vil tilføje flere tomater til din kost, skal du bare fortsætte med at læse denn artikel for at finde ud af, hvordan man dyrker en ubegrænset mængde tomatplanter med blot et par skiver tomat.

Sådan kan du dyrke tomater

Med kun fire skiver tomat kan du starte din egen tomathave f0r ikke særlig mange penge.

Processen

plant tomater

Du skal først fylde en stor gryde med jord og skære fire tynde skiver tomat. Derefter  placeres hver skive – helst uden at du rører dem – direkte oven på jorden.  Dette sikrer, at hvert frø har direkte kontakt med jordbunden.

Et andet tip er, at du kan bruge en overmoden tomat eller endda en rådden tomat. Dette påvirker ikke din tomatplante, og kan hjælpe dig med at genoprette en uspiselig tomat.

Dernæst dækkes skiverne af tomater med mere jord, men pas på ikke at tilføje for meget, fordi frøene skal kunne spire.

Disse frø bør begynde at spire inden for få uger. Derefter skal du plante de højere planter i en større krukke eller direkte i jorden. Dette er vigtigt for at sikre, at planterne ikke konkurrerer om næringsstoffer.

Sådan plejer du tomater

Fra det øjeblik det er plantet, har tomatplanten brug for daglig vanding , især i begyndelsen og i vækstperioden. Når planten begynder at bære frugt, anbefales det at reducere mængden af ​​vand, der gives til planten, da det er med til at hjælpe med at forbedre tomatens smag. Sørg dog for ikke at lade planten vente.

Omplantning af planterne er ekstremt vigtigt, fordi tomatplantens rødder kræver plads til at sprede sig.

Det er også vigtigt at placere planterne i et område i din have, der modtager meget sollys, fordi disse planter kræver direkte sollys.

Økologisk jord er den bedste type til at dyrke tomater i. Kvælstof er også et meget vigtigt næringsstof, når det kommer til voksende planter.

Her er et par måder, hvorpå du kan tilføje kvælstof til din jord:

  • Tilsæt gødning eller kompost til din jord
  • Tilsæt malet kaffe eller bønner til din jord
  • Fjern jordbunden og tilføj ormekompost

Da sollys er meget vigtigt for tomatplantens vækstproces, er det tilrådeligt ikke at dække overgrunden med blade eller andre genstande. Hvis du stadig vil dække overgrunden, skal du sørge for at gøre det efter, at planten allerede har fået en betydelig mængde sol.

Fordele ved at dyrke tomater derhjemme

vaskede tomater

At dyrke tomater derhjemme er ikke kun en glimrende indledning til havearbejde, men det hjælper også hele familien med at spise en sund og varieret kost.

Det er også billigere at dyrke tomater derhjemme, især om vinteren, når produktionen er højere. Desuden kræves der lidt eller ingen penge for at begynde at dyrke tomater!

Havearbejde kan også blive en sjov og aktiv hobby, og det er en god måde at undervise børn i ansvar og vigtigheden af ​​at spare penge og have en bæredygtig og sund livsstil. Du kan se, at tomatplanter i dit hjem giver dig ubegrænsede fordele!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.