Sådan kan man lave hindbærsauce

I denne artikel vil vi lære dig, hvordan du tilbereder hindbærsauce. Vi vil også tale om fordelene ved disse lækre bær, som anbefales af ernæringseksperter.
Sådan kan man lave hindbærsauce
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hindbærsauce er en fremragende mulighed for at færdiggøre både søde og salte retter. Vi foreslår at lave det, når hindbær er i sæson, da resultatet bliver bedre.

Du skal også bemærke, at dette produkt indeholder et stort antal næringsstoffer. Husk, at alle eksperter er enige om fordelene ved bær i vores kost. Bær indeholder en masse antioxidanter og vigtige næringsstoffer. Det vil forbedre dit helbred at inkludere dem i en afbalanceret og varieret diæt.

Opskrift på hindbærsauce

Før vi begynder på opskriften, lad os da diskutere nogle af hindbærs ernæringsmæssige egenskaber. Det er en frugt, der indeholder anthocyaniner. Disse fytonutrienter fungerer som pigmenter, hvilket giver den røde farve. De kan også neutralisere dannelsen af frie radikaler, hvilket reducerer risikoen for sygdom.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet, Antioxidanter, er disse elementer effektive til at reducere forekomsten af neurodegenerative sygdomme. Selv når sygdommen er udviklet, kan et betydeligt indtag af fytonutrienter forsinke dens udvikling.

Derudover indeholder hindbær C-vitamin. Dette element er vigtigt for at sikre, at immunsystemet fungerer korrekt. Ifølge forskning offentliggjort i tidsskriftet, Frontiers in Immunology, reducerer et tilstrækkeligt indtag af dette næringsstof risikoen for at udvikle luftvejsproblemer, såsom forkølelse og influenza.

Som det sidste må vi ikke glemme, at hindbær er særligt gavnlige i forbindelse med graviditet på grund af deres folinsyreindhold.

Der er videnskabelig dokumentation for, at det er vigtigt at øge indtaget af dette vitamin under graviditeten for at undgå misdannelser hos fosteret. Faktisk anbefaler læger normalt et tilskud med det. Et ekstra indtag gennem kosten vil være positivt.

En bunke hindbær

Ingredienser

  • 250 gram friske hindbær
  • En kvart citron
  • 100 gram sukker
  • Et strejf af honning

Trin for trin

Start med at komme vand i en gryde for at opløse sukkeret. For at gøre dette trin lettere kan du starte over en lav varme for senere at nå kogepunktet. Når det er kogt, skrues ned for varmen igen, og der røres for at danne en sirup. Når dette sker, skal du tage gryden af varmen og lade den køle af til stuetemperatur.

Når den tilberedte sirup er afkølet, er det tid til at komme den i en blender. Skyl hindbærene med vand for at fjerne skidt og kom dem også i blenderen.

Det er vigtigt at blande i 2 eller 3 minutter, indtil der opnås en tyk puré. På dette tidspunkt kan du tilføje et lille strejf honning, selvom dette er valgfrit.

Når blenderprocessen er færdig, skal du føre puréen gennem en fin sigte for at fjerne hindbærets frø og få et meget finere resultat. Strukturen skal være glat og ikke for tyk.

Til sidst tilsættes et par dråber citronsaft. Denne teknik får hindbærsauce til at modstå iltning bedre for at bevare dens organoleptiske egenskaber i længere tid. Du kan tilføje mere citronsaft, hvis du kan lide den sure smag. Til sidst røres alt sammen, indtil det er godt blandet.

En skål hindbær

Sådan opbevares det

Din hindbærsauce er nu klar. Det tilrådes at opbevare det i køleskabet for at bevare det korrekt. Det holder godt i en tildækket glaskrukke. Det kan holde i et par dage.

På denne måde får du et perfekt supplement til kager, yoghurt, desserter og mange andre opskrifter. Det kan endda fungere fantastisk med nogle typer kød. Husk dog, at kvaliteten af de hindbær, du vælger, vil være nøglen. Du kan vælge frosne, selvom resultatet ikke bliver så godt.

Lav hindbærsauce til at forbedre desserterne

Det er meget enkelt at lave hindbærsauce. Det giver også flere vigtige antioxidanter for at opretholde et godt helbred. Husk dog, at denne opskrift indeholder tilsat sukker, så du bør indtage det i moderate mængder.

Det er bedst at inkludere det som en del af en varieret og afbalanceret kost. I denne sammenhæng kan det fungere godt i både søde og salte retter. Bemærk, at du kan variere strukturen ved at tilføje mere eller mindre vand for at opnå et resultat efter din smag. Du kan også skifte citronsaft ud med appelsinsaft, hvis du foretrækker det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Winter AN, Bickford PC. Anthocyanins and Their Metabolites as Therapeutic Agents for Neurodegenerative Disease. Antioxidants (Basel). 2019 Aug 22;8(9):333. doi: 10.3390/antiox8090333. PMID: 31443476; PMCID: PMC6770078.
  • Cerullo G, Negro M, Parimbelli M, Pecoraro M, Perna S, Liguori G, Rondanelli M, Cena H, D’Antona G. The Long History of Vitamin C: From Prevention of the Common Cold to Potential Aid in the Treatment of COVID-19. Front Immunol. 2020 Oct 28;11:574029. doi: 10.3389/fimmu.2020.574029. PMID: 33193359; PMCID: PMC7655735.
  • Valentin M, Coste Mazeau P, Zerah M, Ceccaldi PF, Benachi A, Luton D. Acid folic and pregnancy: A mandatory supplementation. Ann Endocrinol (Paris). 2018 Apr;79(2):91-94. doi: 10.1016/j.ando.2017.10.001. Epub 2018 Feb 9. PMID: 29433770.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.