Sådan laver du micellar vand derhjemme

Brug micellar vand om morgenen til at fjerne overskydende sved fra søvnen og til at fjerne toksiner fra huden. Micellar vand er et ideelt og forfriskende supplement til din daglige hudpleje rutine.
Sådan laver du micellar vand derhjemme
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Har du hørt om micellar vand? Det er det nyeste nye kosmetiske produkt, der hurtigt bliver en uundværlig komponent i skønheds- og makeup rutiner. Hvis du ikke har hørt om det, skal du ikke bekymre dig – i dagens artikel giver vi dig alle de oplysninger, du har brug for at vide om micellar vand og fortælle dig, hvordan du laver det derhjemme. Takket være dette nye daglige trick ser du endnu bedre ud i spejlet. Faktisk er vi sikker på at du vil elske micellar vand. Det er fantastisk for din hud!

Hvad er micellar vand?

Når det kommer til rensning eller fjernelse af makeup fra din hud, har du sikkert prøvet det hele. Fra sæbe til geler til skum… men har noget af det fjernet enhver form for urenhed?

Der er altid noget tilbage, og derudover efterlader disse produkter i nogle tilfælde din hud med en tekstur, der ikke er så god, som du havde håbet på. Så hvad kunne være bedre end simpelt vand til rensning, sminkefjernelse og overordnet hudpleje? Tjek alle de fantastiske ting, som micellar vand kan gøre for dig:

Det renser, opfrisker, toner og fugter

 • Dette produkt består af naturlige ingredienser, der ikke kun fjerner urenheder fra huden, men beroliger også og fugter dit ansigt. Når de bruges dagligt, ser folk gode resultater – hvilket gør det til en uundværlig ressource for mange kvinder.

Du kan måske også lide: De 10 bedste hjemmelavede behandlinger mod tør hud

Hvordan bruger du det?

 • Den bedste micellar vand er ikke for cremet eller fedtet, i modsætning til rensemælk, for eksempel. I stedet er det meget let og forfriskende. For at bruge det, er alt hvad du skal gøre, at anvende lidt på en vatrundel og tørre hele ansigtet rent.
 • Skønhedseksperter anbefaler at bruge micellært vand om morgenen, når du står op. På den måde fjerner du eventuelle overskydende olier, der akkumuleres i løbet af natten og forbereder din hud på dagens sminke.
 • Du kan også holde lidt i tasken til at bruge når som helst, f.eks. når du forlader fitnesscenteret eller bare vil have dit ansigt til at føles lidt mere frisk og afslappet. Micellar vand er også ideelt til sminkefjernelse ved sengetid. Med blot et par dup kan du fjerne urenheder og tone din hud. Det tager kun få sekunder, men det gør vidundere, når du indarbejder det i din daglige hudpleje rutine!

Hvordan kan du lave dit eget micellar vand?

En dråbe vand

Ingredienser

Du skal forberede en halv kop micellar vand. For at lave det skal du have følgende ingredienser:

 • 90 ml rosevand. Du kan købe dette færdiglavet i de fleste specialbutikker eller helsebutikker. Hvis du ved hvordan man laver det selv, er det endnu bedre, men det er ikke for svært at finde det og det er ret billigt.
 • 3 ml amerikansk olie. Dette er nemt at finde i enhver specialitets- eller naturbutik. Du bør købe den “sulfaterede” sorte olie, fordi den forbedrer fordelene ved micellar vand takket være dets vandopløselige egenskaber. Det er effektivt og praktisk til topisk anvendelse, og det hjælper også med at fjerne stædige kosmetiske produkter, som vandtæt mascara.
 • E-Vitamin. Vi har talt mange gange om fordelene ved E-vitamin. Det hjælper med at bekæmpe aldringsprocessen ved at ernære og reparere hud, hår og negle. Så det er en god idé at købe det på et apotek: anskaf en flaske gelkapsler og brug dem til en række forskellige applikationer. Til denne opskrift er alt hvad du behøver 20 dråber.
 • 5 ml æterisk hybenolie. Dette er et vidunderligt produkt! Hybenolie reparerer, behandler, hydrerer og toner huden. Det er altid en god ide at have det i hjemmet. Det er ikke særlig dyrt, og ligesom resten af ​​disse ingredienser kan det bruges i en række forskellige løsninger.
 • Anskaf en 150 ml glasflaske til at opbevare dit micellar vand. Dette er en praktisk og lille størrelse, der passer let i din taske.

Læs også: Lær at rense dit ansigt med olie

Hvordan laver du micellar vand?

Dette er den nemmeste del. Bland bare alle dine ingredienser i glasbeholderen. Det er alt, hvad du skal gøre. Takket være den amerikanske olie kombineres alle komponenterne godt. Og tag det roligt, hvis det tager på en gullig nuance – det skyldes olien og det er helt normal.

Du vil også bemærke, at micellar vand har en behagelig lugt. Dag efter dag bliver dette en vigtig del af din skønhedsrutine. Sådan kan du bruge det:

 • Ryst flasken godt, inden du tilføjer et par dråber til en vatrundel.
 • Påfør det på ansigtet, før du lægger sminke om morgenen og igen om aftenen for at fjerne rester og urenheder. Det er fantastisk til at fjerne mascara og anden øjenmakeup, såvel som læbestift. Du vil være fri for enhver form for rester.
 • Brug det når som helst i løbet af dagen, hvor din hud føles træt eller alt for varm eller beskidt. Du kan endda have det med i en lille sprøjteflaske for at lette anvendelsen – micellar vand er fantastisk!

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.