Sådan tilberedes hash browns i en airfryer

Du kan lave lækre hash browns i en airfryer på kort tid og med kun få ingredienser. Lær hvordan i denne artikel!
Sådan tilberedes hash browns i en airfryer
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hash browns i en airfryer er lækre og kan tilberedes på meget kort tid. Dette apparat er meget nyttigt til at reducere mængden af olie, der bruges i opskrifter, samtidig med at man stadig opnår et sprødt resultat, der vil behage næsten alle. Faktisk er det et meget godt redskab til tilberedning af sund mad.

Før vi går i gang, er det vigtigt at bemærke, at en god kost skal være varieret og afbalanceret. Det er vigtigt at undgå et underskud af vigtige næringsstoffer, der kan betinge kroppens funktion. Ellers kan vi med tiden udvikle kroniske og komplekse sygdomme. Det bedste i disse tilfælde er altid forebyggelse.

Lad os med dette i baghovedet tage et kig på denne opskrift og dens ernæringsmæssige egenskaber.

Ingredienser til hash browns i en airfryer

Pommes frites

Airfryeren vil hjælpe dig med at tilberede alle former for sunde retter med meget lidt olie, herunder pommes frites og hash browns.

Hvis du vil tilberede lækre hash browns i en airfryer, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 200 g rå kartofler
 • 1 æg
 • Salt
 • Peber
 • Paprika
 • 2 spiseskefulde mel
 • Ekstra jomfruolivenoli

Fremgangsmåde

Tilberedningsprocessen er meget enkel – så enkel, at du sikkert vil blive overrasket! Du vil se, at du med lidt arbejde får et utroligt resultat, som vil behage både børn og voksne. Er du klar?

 1. Vask kartoflerne med skræl meget grundigt for at fjerne alle urenheder og snavs, der kan være tilbage.
 2. Derefter rives kartoflerne og lægges i en skål.
 3. Tilsæt æg, salt, peber og mel.
 4. Bland alle ingredienserne meget godt, indtil du får en glat, dejagtig konsistens.
 5. Spray de forme, som du skal lægge dejen i, med olie.
 6. Fordel dejen i formene.
 7. Placer formene i airfryeren ved en temperatur på 200 grader Celsius i 15 minutter. Vend dem selvfølgelig midtvejs i tilberedningen.

Glem ikke, at tilberedningstiden kan variere meget fra den ene airfryer til den anden. Strømmen kan også være forskellig, så du skal være forsigtig første gang for at undgå at brænde dine hash browns. Så snart du får styr på det, vil du få et let sprødt og gyldenbrunt slutresultat. Det er lækkert!

Du vil måske også finde denne artikel interessant: Søde kartofler: Egenskaber og fordele

De ernæringsmæssige fordele ved hash browns

At inkludere denne kartoffelbaserede lækkerbisken i en varieret og afbalanceret kost kan have en række sundhedsmæssige fordele. Først og fremmest er det en ret, der indeholder lavglykemiske kulhydrater.

Disse næringsstoffer er det ideelle energisubstrat til aktiviteter med høj intensitet. Desuden vil de stimulere restitutionsprocesserne, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Nutrients.

På den anden side er kartoflen en knold, der indeholder C-vitamin i betydelige mængder. Dette mikronæringsstof kan styrke både de medfødte og adaptive immunfunktioner.

Faktisk har det vist sig, at opretholdelse af et tilstrækkeligt niveau reducerer forekomsten af smitsomme sygdomme og samtidig giver bedre kontrol over symptomer, hvis de skulle udvikle sig.

Stegte kartofler

Kartofler og kroketter ser fantastiske ud, når de tilberedes i en airfryer. Prøv denne opskrift på hash browns for at få en anden god mulighed.

Det skal også bemærkes, at hash browns er lidt krydret på grund af den peber, som vi normalt tilføjer til denne opskrift. Denne smag produceres af et stof kaldet capsaicin. Det har blandt andet evnen til at øge kropstemperaturen en smule.

Fra dette opleves et større energiforbrug i hvile, hvilket faktisk vil give mulighed for et mere effektivt vægttab. Dette fremgår af en undersøgelse offentliggjort i International Journal of Food Sciences and Nutrition.

Som det sidste er det vigtigt at fremhæve fiberindholdet i denne opskrift. Dette stof er i stand til at øge volumenet af den fækale bolus, hvilket medfører en større aktivering af tarmens mekanoreceptorer og dermed bidrager til at forebygge forstoppelse.

På samme måde kan det forbedre vores generelle tarmsundhed og reducere forekomsten af flere kroniske patologier, der påvirker vores fordøjelsesfunktioner.

Vi tror, at du måske vil finde denne artikel interessant: Sådan laver du en lækker kartoffelgratin med ost

Tilbered hash browns i en airfryer derhjemme

Som du har set, er det virkelig nemt at tilberede hjemmelavede hash browns i en airfryer. Med kun få ingredienser får du et fantastisk resultat, der kan bruges som en snack mellem måltiderne eller som forret.

Hash browns er tilberedt af naturlige ingredienser, så de kan betragtes som sunde, hvis du spiser dem med måde som en del af en sund og velafbalanceret kost.

Husk endelig, at når du forbruger kulhydrater, er det vigtigt at sikre, at disse hovedsageligt er af den komplekse type. Disse næringsstoffer formår at garantere følelsen af energi uden at påvirke vores blodsukker for meget.

Det betyder, at de ikke vil fremkalde negative ændringer i kroppens stofskifte på mellemlang og lang sigt. Knolde, som f.eks. kartofler, er en god kilde til dem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253
 • Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211
 • Varghese, S., Kubatka, P., Rodrigo, L., Gazdikova, K., Caprnda, M., Fedotova, J., Zulli, A., Kruzliak, P., & Büsselberg, D. (2017). Chili pepper as a body weight-loss food. International journal of food sciences and nutrition68(4), 392–401. https://doi.org/10.1080/09637486.2016.1258044

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.