Sådan skal du træne hvis du er over 40

Alder en ingen barriere for ikke at nå dine mål og ingen undskyldning for ikke at passe på dig selv. Find ud af, hvad der motiverer dig og få en sund livsstil. Du vil virkelig kunne mærke forskellen.
Sådan skal du træne hvis du er over 40
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Sådan skal du træne hvis du er over 40, læs med her! Som årene går, begynder din krops modstandsdygtighed gradvist at falde. Dine muskler, din hud og knogler bliver alle gradvist svagere. Det er derfor vigtigt at holde din muskelmasse og stamina ved lige gennem motion.

Der er mange træningsformer, som måske ikke er så nemme som de plejede at være. Alle er forskellige, så du skal bare gøre det, der virker for dig. Men her er nogle ideer til hvordan du kan holde dig i form, hvis du er over 40.

Kvinde der loeber

Det er vigtigt at være sund og stærk uanset alder, så vi kan blive ved med at gøre de ting, der er vigtige for os. Ellers kan vi hurtigt miste muskelmasse og komme i dårligere og dårligere form. Det er aldrig for sent at ændre dine vaner.

Hvis du lever et stillesiddende liv, oplever du sandsynligvis ofte smerter i kroppen. Mangel på motion kan også forårsage problemer med dine knogler og pulsårer.

Motion kan se ud på mange forskellige måder. Du behøver ikke træne hårdt for at få noget ud af det. Så længe du tager små skridt for at blive aktiv, så gør du en kæmpe forskel for din krop.

Motion holder kroppen ung, smidig og stærk. Det sænker risikoen for sygdomme og hjælper dine organer med at forblive sunde.

Anbefalet læsning efter “Sådan skal du træne hvis du er over 40”:

5 protein shakes og smoothies til din træning

Som årene går, vil du være taknemmelig for, at du besluttede dig for at motionere. Du vil være stærkere og have meget mere energi, samt have en mindre sandsynlighed for at blive syg.

Faktisk afslørede en undersøgelse, at det vil styrke dine muskelvæv og gøre dig i stand til at udføre dine daglige aktiviteter i længere tid, hvis du laver styrketræning som 40-årig.

Her er en række øvelser, som du kan lave for at vedligeholde muskelmasse og styrke. Start i dag og undgå helbredsmæssige problemer og sygdomme i fremtiden.

Motionsformer til at modvirke tab af knogle- og muskelmasse

Knoglestruktur

Det meget almindeligt at miste muskelmasse og knogletæthed, når vi bliver ældre.

Det er også almindeligt at have problemer med blodtrykket, hvilket forårsager sygdomme såsom:

Styrketræning er meget effektivt til at undgå tab af muskelmasse og knogletæthed:

  • Styrketræning hjælper med at genvinde knogletæthed.
  • Du forbedrer din kropsholdning og undgår problemer eller skader i din nedre ryg.

Smidighedstræning

Smidighedstræning er også sundt for din krop. Det hjælper dig med din mobilitet, din balance og din evne til blive ved med at gøre de ting, du gerne vil kunne gøre mange år frem.

  • Dyrk for eksempel yoga og pilates. Med disse øvelser vil du forbedre din kropsholdning og undgå smerte nederst i ryggen. På samme tid hjælper det dig med at slappe af og tabe dig.

Plej dit hjerte

Hjerte tegnet med tusch

Kardiotræning er essentielt for et godt helbred. Du kan styrke dit hjerte og dit kredsløb ved for eksmpel at cykle. Hop op på cyklen, hvad end det er på vejen eller i fitnesscenteret. Det hjælper med at styrke dit hjerte.

På samme tid er det rart, socialt og forbedrer din figur.

Øg din krops modstandskraft

Kvinde der traener - saadan skal du traene

Når det kommer til styrke og modstandskraft, anbefaler vi, at du anvender maskinerne i fitnesscenteret. Du kan bruge disse til at styrke og opstramme dine muskler på samme tid.

Hvis du ikke kan lide idéen om fitnesscenteret, kan du også bruge håndvægte eller bruge din egen kropsvægt i styrkeøvelser på gulvet. På den måde kan du dyrke motion derhjemme helt for dig selv.

Læs også denne artikel efter “Sådan skal du træne hvis du er over 40”:

De bedste øvelser med træningselastik

Øg dine musklers styrke

Person der svoemmer - saadan skal du traene

Der er mange forskellige motionsformer, som styrker dine muskler. Du kan for eksempel svømme. Svømning styrker alle musklerne på samme tid og forbedrer også lungernes kapacitet.

Som du kan se, er tidens gang ingen undskylding for at stoppe med at motionere. Det er vigtigt, at holde dig aktivt, når du bliver ældre, eftersom det sikrer dig, at du har en sund fremtid.

Ved at motionere vil du have en bedre følelse af velvære og være i stand til at tilpasse dig nye aktiviteter og situationer, som du tidligere ikke troede, du kunne udføre.

Du vil være i stand til at leve uden at bekymre dig, få skader eller blive skuffet, velvidende om, at du har evnen og en muskulære styrke til ethvert eventyr.

Alder er ingen barriere til at nå dine mål, og ingen undskyldning for ikke at passe på dig selv. F ind ud af, hvad der motiverer dig, og få en sund livsstil. Du vil virkelig kunne mærke forskellen.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.