7 sætninger, der kan såre ens partner

Ord har stor magt. Vælg dem med omhu, når du skændes eller endda bare snakker med din partner, da der er sætninger, der kan såre enhver.
7 sætninger, der kan såre ens partner
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Ord har meget magt, både for dem, der udtrykker dem og for dem, der modtager dem. Selv den mindste sætning bør ikke undervurderes. Hver stavelse har potentialet til at inspirere, hjælpe eller såre nogen. Denne effekt er endnu stærkere, når det drejer sig om folk i parforhold. Derfor er det vigtigt at kende disse syv sætninger, der kan såre ens partner.

Når nogen er vred, tænker de ikke altid det, de siger, igennem, før de siger det, og kan ende med at såre deres partner. Dette resulterer i negative følelser.

Alle par har deres op- og nedture. Derfor er det nødvendigt at tænke tingene igennem, før man taler. At sige, hvad du tror, ​​du føler i et bestemt øjeblik, kan forårsage alvorlige problemer og potentielt føre til afslutningen på ægte kærlighed.

Læs også: 6 måder du kan styrke dit forhold med din partner

Hvad er de sætninger, der kan såre ens partner?

Du har sandsynligvis allerede sagt disse til din partner, men der er nogle udtryk, som du for enhver pris bør undgå i et forhold. Se på disse sætninger, der kan være sårende. Måske var du ikke klar over, at man kan skade forholdets bånd ved følelsesmæssigt at såre ens partner.

 • ”Undskyld, men…” At undskylde og derefter sige ”men” hjælper ikke med at opbygge tillid, troværdighed eller intimitet.
 • “Nå det synes du? Men hvis du… ”At vende ting mod din partner kan være slutningen på samtalen. Dette opfattes som en trussel mod den forbindelse, I har opbygget.
 • ”Du er altid…” Denne sætning åbner døren til et uendeligt skænderi og får din partner til at føle, at de bliver angrebet.
 • “Du er lige som …” At bemærke lighederne mellem din partner og en, de ikke ønsker at være som, er en farlig måde at kritisere dem på. Dette er ekstremt sårende.
 • ”Jeg ved ikke, hvorfor jeg er sammen med dig.” Hvis du er modig nok til at udtrykke dette, skal du være modig nok til at forlade forholdet.
 • Alle bandeord.
 • “Min eks ville aldrig have gjort sådan.” At kræve, at din nuværende partner er lige som en partner fra et tidligere forhold, er en umoden holdning, der kan have alvorlige konsekvenser.
Par skændes og siger ting, som kan såre ens partner

Mikroaggression

Mikroaggression er skjult psykologisk mishandling, da den kommer fra små og omstændighedlige verbale angreb fra din partner. Det bruges i hverdagen og bliver ofte sædvanligt til det punkt, hvor det begynder at være en del af den rutine, der forårsager lav selvtillid.

Mikroaggression er en form for misbrug, der ikke efterlader fysiske spor. Det kan ikke ses, og hvis vi føler os dårligt tilpas over det, er vi måske ikke engang klar over, hvad det er, der får os til at føle os dårligt tilpas. Vi indser det ofte ikke, før vores forhold har nået et punkt, hvor der ikke er nogen vej tilbage.

Nogle sætninger, der kan såre ens partner inkluderer f.eks. sarkastiske bemærkninger. Kommentarer som “Der går ikke en dag, uden at du demonstrerer en ny klodset handling” og “Lad mig gøre det, du ødelægger det bare” kan virke små, men de er meget ødelæggende.

Dette gælder især, selvom du tilføjer den afsluttende bemærkning “Jeg mener det kærligt.”

Disse og mange andre lignende omstændigheder forekommer dagligt og forveksles ofte med kærlighed, men er næsten altid underminerende og sårende over for den berørte person.

I stedet for at være åbenlyst verbalt misbrug udfoldes denne type misbrug lidt efter lidt.

Læs også: Kunsten at bevare fatningen i et skænderi: 5 vigtige pointer

Hvordan skal du opføre dig?

En diskussion er en kunst, og det er ikke synonymt med at skændes. Den måde, du taler på, vil i høj grad påvirke konfliktens omfang.

Nogle værdier, der hjælper med at forhindre ubehagelige situationer, er empati, respekt, ydmyghed og generøsitet.

Følgende sætninger kan føre diskussionen i en god retning:

 • ”Det, du sagde, giver mening.” Denne sætning er en mulighed for at møde din partner på halvvejen.
 • ”Jeg føler det (på denne måde), når du siger sådan.” At starte med denne sætning giver mulighed for at indrømme følelser og styrke deres tillid. Derudover er det en mulighed for din partner også at udtrykke, hvordan de har det.
 • ”Jeg er ked af, hvis jeg generede dig. Fortæl mig, hvad du føler, så jeg bedre kan forstå dig …” Lad være med at antage eller gætte, hvad din partners følelser er. Spørg i stedet. Tillad pauser i samtalen for forståelse.
 • ”Hvorfor ikke prøve at støtte hinanden?” Denne tilgang er ærlig og opfordrer begge parter til at transformere eller afslutte diskussionen på en positiv note. Blide bevægelser og tone i stemmen, fysisk kontakt og venlige blikke hjælper til at opnå dette kompromis.

Misforståelser vil altid være en del af et interpersonligt forhold, især i et parforhold. For at komme på rette vej er det nødvendigt at anvende en vellykket tilgang til alle aspekter såsom kommunikation og naturligvis at undgå sætninger, der kan såre ens partner.

Det kan interessere dig ...
10 ting man laver i et sundt parforhold
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
10 ting man laver i et sundt parforhold

At være i et parforhold er velsagtens en af de mest behagelige situationer, du kan være i, især når du finder én, som er klar til at dele dine skør...
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.