10 skønhedstips til lupuspatienter

Lupuspatienter kan bruge makeup til at skjule rødmen i huden. Udforsk andre nyttige skønhedstips til at håndtere de fysiske konsekvenser af sygdommen her.
10 skønhedstips til lupuspatienter
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 06 juni, 2023

Camouflage af de fysiske tegn på en autoimmun tilstand er ikke altid enkel. Det afhænger af sygdommens type og grad. For eksempel kan disse skønhedstips til lupuspatienter hjælpe patienterne med at forbedre deres selvtillid og selvværd.

Det kaldes også terapeutisk makeup, hvilket fremhæves i tidsskriftet Enfermería Dermatológica som en hjælp til at dække læsioner med produkter, der favoriserer medicinsk behandling og undgår usikkerhed hos personen.

Tal fra Lupus Foundation of America viser, at 90 % af diagnoserne er hos kvinder, og at kutan lupus tegner sig for 10 % af alle tilfælde. Selv om brugen af kosmetik ikke helbreder, bidrager det til at øge selvtillid at skjule de hudskader, der er forårsaget af sygdommen.

Hvad er lupus?

Lupus er en kronisk sygdom, der forårsager udbredt inflammation og vævsskader i de berørte organer. Ifølge definitionen fra Lupus Research Alliance kan patienterne ud over huden også opleve skader på lunger, led, hjerne, nyrer og blodkar.

Dens oprindelse vil blive påvirket af følgende:

  • Genetik.
  • Miljømæssige faktorer.
  • Vira og infektioner.
  • Epigenetik.

Lupus på huden

Personer med kutan lupus følger en behandling, der forbedrer udseendet af dermis, lindrer ar og forhindrer, at der opstår nye ar. Sommerfugleformede udslæt, der er synlige på kinderne og næseryggen, bør holdes ude af solen og kunstigt lys.

Udbrud forekommer ikke kun på huden, men også på andre dele af kroppen. Det har en tendens til at misfarve eller hyperpigmentere de berørte områder. Det er derfor, at mange lupuspatienter tyer til kosmetik, der skjuler læsionerne.

Angst kvinde skjuler sit ansigt
Lupus påvirker patienternes livskvalitet og selvværd, så det er vigtigt at søge efter alternativer, der forbedrer humøret.

Skønhedstips til lupuspatienter

Ifølge det spanske akademi for dermatologi og venerologi (AEDV) kan patienten ved at anvende dermokosmetik genvinde et positivt kropsbillede og få mulighed for at interagere med andre med større selvtillid.

Udlevering af ethvert produkt skal have den behandlende læges godkendelse. Desuden insisterer AEDV på, at det er vigtigt at anvende ikke-irriterende, hypoallergene, ikke-komedogene og enkle formler.

Nu hvor vi kender eksperternes anbefalinger, vil vi tage et kig på skønhedstips til lupuspatienter.

1. Påfør fugtighedscreme: Måske et af de vigtigste skønhedstips til lupuspatienter

Det er vigtigt at fugte huden. Det gør du, før du påfører solcreme og anden kosmetik.

Der findes fugtighedscremer med antiinflammatoriske komponenter. Ligeledes sætter hud med SLE pris på enkelheden i aerosol-fugtighedscremer.

2. Vælg den bedste solcreme

Kosmetik har ingen effekt, hvis huden ikke er ordentligt plejet. Dæk huden med solcreme før makeup.

Solcreme med bredt spektrum er at foretrække, og gentag doserne hvert 80. minut med mineralpudder, der indeholder antioxidanter og zinkoxid.

3. Kig efter tøj af særligt stof

Det er muligt at finde tøj, der både beskytter huden og får dig til at se godt ud. Lupus Foundation of America foreslår tætvævet stof og mørke farver, fordi de absorberer mere UV-stråling.

Samme institutionen siger, sælges sådant tøj ofte i sportsforretninger og hos producenter af solbeskyttende tøj, som mærker det med akronymet UPF eller SPF, der henviser til ultraviolet beskyttelsesfaktor.

I sådanne butikker kan du også få tilbehør som solbriller og hatte.

4. Brug ikke-irriterende makeup: Gavnlige skønhedstips til lupuspatienter

Det dækker rødme uden at hindre hudens svedproduktion. Spørg i butikkerne efter makeup med maksimal dækning, som holder så længe som muligt, men som ikke irriterer. Huden sætter pris på lette sammensætninger.

5. Kombinér primer og concealer

Primer og grøn concealer skjuler rødme. Førstnævnte er til hele ansigtet og minimerer porestørrelsen, mens sidstnævnte anvendes efter primeren, kun på de steder, du ønsker at skjule.

6. Vælg den rigtige foundation

Foundation er nøglen til at camouflere ufuldkommenheder. Hvis irritationen ikke er voldsom, vil normale produkter virke.

Men alvorlige udbrud kræver et produkt som det, der bruges til at skjule tatoveringer, og som er velegnet til huden og alle andre dele af kroppen.

7. Fremhæv dit ansigts konturer

En del af behandlingen for at kontrollere lupus indebærer, at du tager kortikosteroider. Denne form for medicin efterlader blandt bivirkningerne en rundhed i ansigtet. Makeup-teknikken til at fremstå tyndere i ansigtet er at fremhæve kæbelinjen og kindbenene med en bronzer. Med blush og highlighter giver du lys til huden.

8. Vælg en god pensel: Kvalitet er gældende i vores skønhedstips til lupuspatienter

I stedet for en hvilken som helst pensel skal du lægge makeup med pensler beregnet til concealer eller pensler med fuld dækning.

9. Udnyt hårfjerningsstrips

Steroider forårsager også konstant hårvækst i ansigtet. Spørg din specialist, om det i dit tilfælde er praktisk at fjerne det med hårfjerningsstrips eller cremer. Brug ikke barbermaskiner.

10. Pletter på huden

Hvis du oplever tegn på pletter under behandlingen, gør lotioner med hydroquinon et godt stykke arbejde. Når sygdommen er i remission og altid med professionel godkendelse kan du anmode om laserbehandling til depigmentering.

Kvinde med udslæt kan få gavn af skønhedstips til lupuspatienter
Foruden patologiens direkte virkninger på huden bør det tages i betragtning, at nogle lægemidler også forårsager ændringer i huden.

Foruden skønhedstips til lupuspatienter: Selvværd og skønhed

Det er ikke obligatorisk at bære makeup. Gør det kun, hvis det forbedrer dit humør. I processen er det normalt at opleve tristhed eller frustration, især på grund af forekomsten af symptomer, der ændrer det fysiske udseende.

At tage fat på selvværd sammen med specialister letter opfattelsen af begivenheder, så de er mindre stressende og mindsker sårbarheden, som forklaret i en artikel i Revista Cubana de Reumatología.

Ligesom skønhedstips til lupuspatienter forbedrer hudens udseende, gør det at have et støttesystem overgangen mere tålelig. Familie, venner og kæledyr hjælper personen.

At tage sig tid til at acceptere sygdommen gavner forståelsen af diagnosen og åbner vejen for at føle sig tryg ved kosmetiske løsninger.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.