15 tips til at slanke sig ud over slankekuren

At holde sig til en sund kost er afgørende for at slanke sig, men at følge disse andre tips og råd vil også hjælpe dig med at tabe nogle ekstra kilo.
15 tips til at slanke sig ud over slankekuren
Carlos Fabián Avila

Skrevet og kontrolleret af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 26 august, 2022

I denne artikel vil vi vise dig nogle tips til at slanke sig, som fokuserer på mere end bare slankekure. Du vil se, at der er mange ting, man kan gøre for at slanke sig, ud over slankekuren.

1. Drik oftere vand

Drik vand mellem måltiderne – det accelererer dit stofskifte i løbet af en time til halvanden time. Det hjælper også med at holde dig hydreret.

2. Spis æg til morgenmad

Hvis man vil slanke sig er det en god ide at inkludere æg til morgenmaden, i stedet for korn eller sukkerholdige kiks. Det får dig til at føle dig mere mæt i de første timer af dagen.

De giver også en god mængde protein, som vil hjælpe dig med at tabe dig mere effektivt.

En sund morgenmad med æg, som er et af de gode tips til at slanke sig

3. Drik sort kaffe

Kaffe får ofte et negativt rygte, når det kommer til at opretholde en sund kostplan. Men kaffe er faktisk fuld af antioxidanter. Med disse næringsstoffer kan man accelerere sit stofskifte, hvilket resulterer i øget fedtforbrænding hvilket er essentielt hvis man skal slanke sig.

4. Drik grøn te

Grøn te indeholder små mængder koffein, men den indeholder også kraftige antioxidanter kaldet catechiner, som arbejder sammen med koffein for at forbedre fedtforbrændingen.

5. Lav mad med kokosolie

kokosolie til at slanke sig

Kokosolie er virkelig sundt. Det er højt i medium-kæde triglycerider, som omsættes anderledes end andre fedtstoffer. Under alle omstændigheder, er ideen ikke at tilføje dem til dine tilberedte måltider, men at erstatte dine madolier og fedtstoffer med kokosolie.

6. Indtag mindre tilsat sukker

Hvis man vil slanke sig effektivt, skal man helt sikkert reducere sit forbrug af tilsat sukker. For at gøre dette skal du sørge for at læse etiketterne omhyggeligt, da mange produkter, der burde være sunde, nogle gange er fyldt med tilsat sukker.

7. Indtag færre raffinerede kulhydrater

Raffinerede kulhydrater er sædvanligvis sukkerarter eller korn, der er blevet fjernet af deres fibre og næringsstoffer. Denne type kulhydrater øger blodsukkerniveauet, hvilket gør dig mere sulten.

8. Brug mindre tallerkner

Selvom det måske lyder urealistisk, kan det, at bruge mindre tallerkner faktisk gøre, at du spiser mindre. Det betyder, at du får større kontrol over, hvor meget du spiser, og dermed indtager færre kalorier.

salat på lille tallerken

9. Hav sunde fødevarer i køkkenet

Det er ofte sådan, at når vi er sultne, går vi lige efter den mad, der er let tilgængelig. Derfor har vi en tendens til at tilfredsstille vores sult med mindre sunde fødevarer.

Men hvis du har mad, såsom som frugt eller (sunde) myslibarer til at spise midt om morgenen eller eftermiddagen, kan du reducere dit kalorieindtag og slanke dig hurtigere, end du ville kunne ved bare at følge slankekure.

Læs også: 14 Madvarer som du altid bør have i dit køleskab

10. Børst dine tænder lige efter middagen

Det er en rigtig god ide at børste tænderne lige efter middagen, da det vil fjerne fristelsen til at spise noget andet, samt hjælpe med at styre din appetit.

11. Brug flere krydderier

Visse krydderier, såsom cayennepeber, indeholder stoffer, der kan accelerere dit stofskifte. Også den stærke smag af mange krydderier kan få dig til at føle dig mere mæt, ved at spise en mindre mængde mad.

12. Vægtløftning for at slanke sig

En af bivirkningerne ved at gå på en slankekur er, at man har tendens til at miste muskelmasse, og at stofskiftet sænkes. Den bedste måde at forhindre dette på er, at motionere med modstande, såsom at løfte vægte. Dette kan holde din metabolisme accelereret og forhindre tab af muskelmasse.

Læs også: Træningsøvelser til at styrke din lænd

13. Tyg maden langsommere

Det tager ofte et stykke tid for hjernen at registrere, at du har spist nok. Derfor hjælper det, at tygge maden langsommere dig med at indtage færre kalorier, før din hjerne fortæller dig, du er mæt.

mand spiser vandmelon

14. Drik ikke drikke, der har et højt kalorieindhold

Hvis du virkelig vil reducere dit forbrug af unødvendige kalorier, er det bedste at undgå ting som sodavand, eller juice med tilsat sukker. Disse drikkevarer er rigtig dårlige for dit helbred, fordi de indeholder utroligt mange kalorier, og har ellers ingen ernæringsmæssige fordele.

15. Spis mere protein

At spise en masse protein, især om morgenen, fremskynder metabolismen i løbet af de følgende timer. Dette hjælper med at forbrænde flere kalorier ved hjælp af den basale metabolisme, hvilket er essentielt hvis man vil slanke sig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.