Slankekure der gør det nemt at tabe dig

Selv om det kan virke som en modsigelse, bør du ikke gå på en slankekur for at slanke dig. Den rigtige hemmelighed er at lære at spise rigtigt, og at øge dit forbrug af satiating og sunde fødevarer
Slankekure der gør det nemt at tabe dig
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Når vi tænker på at udføre et diæt regime, tror vi automatisk, at det bliver forfærdeligt, at vi bliver sultne hele tiden, og at vi hele tiden vil være i et forfærdeligt humør. Men du kan slanke dig uden at skulle lide. Hvordan? Vi giver der nogle slankekure der gør det nemt at tabe dig.

Kan du virkelig finde en slankekur der gør det nemt at tabe dig?

Er det muligt at slanke sig uden at skulle gå på en diæt uden at dette skal være synonymt med  at lidelse. Dette er en ide, som vi fejlagtigt har taget til os, og som har været omkring fra generation til generation.

Den gode nyhed er, at vi kan tabe os uden at skulle gå sultens vej og uden at skulle frygte for en “rebound-effekten” og uden at være deprimeret, i dårligt humør eller vrede.

Vær opmærksom på vores tips i denne artikle, og du vil være på vej til en ideel kost :

1. Sig farvel til mad der sløver stofskiftet

Broed og pasta

Vi kan her dele med dig de fødevarer, der ikke gavner vores kroppe, men i stedet gør os rene. Disse kommer i tre grupper: Forarbejdede sukkerarter, forarbejdet mel og olier.

Hvor mange af dine fødevarer er inkluderet i denne liste? Sikkert de fleste af dem.

Et af de problemer der er med disse varer, er at de forårsager oppustethed. På grund af dette, kan du ofte ikke tabe dig, da de stivelser og fedtstoffer der er indeholdt i disse produkter akkumuleres i dine væv.

2. Lad dig ikke lokke af mirakelslankekure. Der er ingen mirakelkur der gør det nemt at tabe dig

Selv om det kan virke underligt, er den bedste vej til et varigt vægttab uden lidelse faktisk … Ikke slankekure!

Dette skyldes, at for mange mennesker tæller kalorier og ser på madpakker, såvel som at se på deres vægte, indtil det faktisk bliver til en hel besættelse.

Det at vedvarende at tænke på sin vægt og på de fødevarer, der er “tilladte og ikke tilladte”, er ikke gode for vores fysiske eller mentale sundhed.

På grund af dette er det bedre ikke at gå på diæt. Især når det kommer til de kostvaner, der lover et mirakel vægttab på blot et par uger.

3. Spis en god morgenmad

Kvinde der sidder og spiser morgenmad

Basen for en sund kost kommer fra at give din krop hvad den har brug for. Så, at spise en sund morgenmad er grundlæggende af mange grunde.

For det første, fordi det giver din krop de nødvendige næringsstoffer til at komme igennem en lang arbejdsdag (husk også at være tilstrækkelig udhvilet og have sovet i nok timer, og at du ikke har spist umiddelbart før du sov).

En godt solid morgenmad hjælper dig også med at undgå trangen til at spise hele dagen og det hjælper dig også i at holde dig fra at være super sulten til frokosttid. Det giver dig også mulighed for at have energi til at træne og dyrke motion og derved faktisk også bare være mere produktiv.

Langvarig fastning forårsager fedtopbevaring, fordi kroppen ikke modtager mad, så den går i en slags”opbevaring”-tilstand.

Prøv at inkludere følgende fødevaregrupper til din morgenmad: frugt, grøntsager, mejeriprodukter, korn … Intet stegt eller sukkerholdigt.

4. Lad være med at veje dig hele tiden

Din krops vægt svinger baseret på følgende forskellige faktorer.

  • Eksempelvis, hvis man vejer sig om morgenen før morgenmaden, er det ikke samme som at veje sig om natten efter at have spist forskellige måltider igennem en hel dagen.
  • Du får også forskellige resultater, hvis du vejer dig selv før du træner i forhold til efter du er færdig med din træningen.
  • Din vægt kan endda ændre sig afhængigt af om du er gået på badeværelset, hvor meget vand du har drukket, og hvis en kvinde er menstruerende.

Den sundeste ting at gøre er at veje sig hver måned og forsøge at gøre det under de samme forhold (f.eks. altid efter at have spist morgenmad og før du træner).

5. Spis oftere, men mindre

Kvinde der spiser salat

 

Et af de største problemer med “magiske kostvaner” er, at de i høj grad reducerer vores fødeindtagelse. Dette er ikke godt, fordi vores krop har brug for forskellige næringsstoffer.

Det anbefales ikke, at du kun spiser yoghurt til frokost, eller at din middag kun er en skål suppe. En god måde at slanke dig på uden at skulle lide er at spise oftere, men på en smartere måde.

Hvad betyder det? Dybest set betyder det, at i stedet for at spise 4 store måltider, kan du have 6 mindre. Det ville være den samme mængde mad, bare opdelt i flere forskellige måltider.

Det er en god idé at spise hver 3 eller 4 timer. På den måde vil du føle dig mindre sulten til frokost eller aftensmad, din krop vil have mere kontinuerlig energi. Og din mave brænder fedtstof når den arbejder for at fordøje dine fødevarer.

6. Tyg din mad godt

Dette er et andet trick, der kan hjælpe dig med at tabe dig uden at skulle lide med nogle såkaldte “mirakel” kostvaner.

  • Når vi spiser langsomt, spiser vi mindre mad. Det skyldes, at når vores hjerne modtager signalet fra vores mave, at vi er fulde, men til den tid plejer det normalt for sent.
  • Prøv at tygge hver bid 30 gange, da dette vil sørge for at dit fordøjelsessystem vil få maden mere forarbejdet.
  • Noget der også kan hjælpe dit mål, er at bruge mindre tallerkener. På den måde vil du automatisk give dig mindre portioner.

7. Spis den mad du kan lide i moderation for nemt at tabe dig

Kvinde der spiser is - nemt at tabe dig

Du kan sagtns nyde en is, et stykke kage eller en hamburger, hvis du bare gør det med en vis moderation. Spis en af dine yndlingsretter en gang om ugen og vær ikke bange for at snyde dig selv fra de ting du godt kan lige i din kost.

Det positive ved denne godtgørelse er, at det vil hjælpe dig med at undgå angst og trang. Det vil også hjælpe dig næste gang du står over for en tallerken med mad, som du elsker, og du vil ikke føle behovet for at fortære det på nogle sekunder.

8. Spis flere proteiner for nemt at tabe dig

Dette ernæringsstof har mange fordele for vores krop, og det hjælper os med at slanke os uden lidelser.

Prøv at inkludere proteiner ledsaget af frugt og grøntsager ved hvert måltid, da det hjælper dig til at føle dig mere fuld og energisk. Proteiner indeholder få kalorier, nedsætter fordøjelsen og er sunde.

9. Undgå forstyrrelse mens du spiser for nemt at tabe dig

Sluk for tv’et, sæt din telefon fra dig og stop med at læse den bog du elsker mens du spiser. Hvis du laver noget andet mens du spiser, vil du forbruge flere fødevarer, og de vil typisk også være af dårligere kvalitet.

Desuden, hvis du ikke tygger dine fødevarer så godt som du skal, vil det tage din hjerne længere tid at modtage meddelelsen fra din mave om at den er fuld. Da den fokuserer på noget andet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Hannou SA., Haslam DE., McKeown NM., Herman MA., Fructose metabolism and metabolic disease. J Clin Invest, 2018. 128 (2): 545-555.
  • Brikou, D., Zannidi, D., Karfopoulou, E., Anastasiou, C. A., & Yannakoulia, M. (2016). Breakfast consumption and weight-loss maintenance: Results from the MedWeight study. British Journal of Nutrition.
  • Jager R., Kerksick CM., Campbell BI., Cribb PJ., et al., International society of sports nutrition position stand: protein and exercise. J Int Soc Sports Nutr, 2017.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.