Slip af med rygfedtet ned disse øvelser

Når vi løfter vægte bruger vi vores muskler, øger forbrændingen og brænder fedt af. Vi behøver dog ikke at løfte en helt masse for at se resultater. Vi kan starte med blot et par få kilo.
Slip af med rygfedtet ned disse øvelser

Sidste ændring: 11 december, 2018

De fleste vil gerne fjerne fedt fra et bestemt område på kroppen. For at opnå dette, så er der nogle bestemte øvelser som er særligt gavnlige, som strammer op, toner og fjerner fedt – især på maven, ballerne, lårene, brystet eller ryggen. Du kender helt sikkert nogen som kun fokuserer på maven eller benene, og helt glemmer at ryggen er et vigtigt område at tone og styrke, og som virkelig kan ændre dit udseende, fordi det samlet set giver dig en flottere krop. I denne artikel viser vi dig nogle øvelser der kan få byg med rygfedtet.

Disse irriterende ‘buler’ af fedt bliver som regel et problem når man har en sports-BH på, en badedragt, eller en stram kjole. Dette område på kroppen har nemt ved at ophobe fedt, og det kræver en masse disciplin og engagement at komme af med det. Hvis du er interesseret i at lære mere om hvordan du kan slippe af med rygfedtet, så læs med her, hvor vi vil give dig nogle gode øvelser.

Styrk din ryg og slip af med rygfedtet

Position 1

Rygøvelse der bekæmper rygfedtet

Rul en yoga-måtte ud og læg dig på maven med dine arme strukket bagud. Uden at løfte dine fødder bøjer du ryggen roligt hvorefter du går tilbage til startpositionen. Lav 2 sæt áf 10.

Position 2

Bliv i samme position, men placer denne gang dine hænder på din nakke. Løft maven op fra måtten hvorefter du går tilbage til startpositionen. For denne øvelse skal du lave 2 sæt áf 15. 

Rygstræk

Position 3

Lav den samme øvelse som før, men i stedet for at bøje ryggen op, så stræk dig fra den ene side til den anden. Fra venstre til højre og omvendt. Husk at prøv at hold resten af kroppen rolig, så du laver øvelsen korrekt.

Position 4

Den sidste øvelse er en øvelse vi i yoga kalder ‘katten’. Slap af i din ryg, og prøv så at strække den så langt op som du kan – præcis ligesom en kat. Derefter trækker du din mave mod gulvet, som om du prøver at røre det. Gentag øvelsen, op og ned, 5 gange. Slap af bagefter.

Svømning

Svømning er en fremragende motionsform for ryggen og dens muskler. Det er på samme tid også en ret afslappende aktivitet. Det er en fantastisk måde at få motion på, styrke ryggen, og brænde fedt af på.

Fitness – vægtløftning

Enhver god motionsrutine der har til formål at brænde fedt af, inkluderer fitness, eller vægtløftning. Brug håndvægte til at ramme bestemte områder, bygge muskelmasse og styrke din forbrænding – du brænder fedt af selv efter din træning. Det eneste det kræver er at du løfter vægte engang imellem. Der er ingen grund til at løfte rigtig tungt – for de fleste er de lette vægte nok til at få forbrændingen igang.

Cardio intervaller

Cardio

Cardiotræning får dit hjerte til at slå, og det forbrænder kalorier. Træner du intervaller slipper du lettere af med dit fedt på ryggen. Du kan vælge hvilken som helst øvelse du synes om, såsom løb, sprællemænd, cross-trainer, cykling eller et sjippetov.

Mavebøjninger

Selvom det er sandt at mavebøjninger hjælper mest på fedtet på maven, så hjælper de også på fedtet på den nedre del af ryggen. Træn hele maven, og fokuser på obliquen – den såkaldte V-muskel som sidder på siden af maven. Du kan også tilføje udstrækning til din træningsrutine.

Anbefalinger for at få de bedste resultater

  • Det er svært at slippe af med rygfedtet – det er et kompliceret mål der kun kan opnås med stor disciplin og indsats. Det kræver selvdisciplin for at yde den indsats, der skal til for at slippe af med fedtet på ryggen, men med øvelserne herover er du i gang på ingen tid, og inden længe vil du se resultater.
  • Husk at en god kost er starten på enhver sund krop. Det er enormt vigtigt at din kost er helt fri for madvarer fyldt med fedt, eller friturestegte madvarer, sukker osv. Det er altid en god idé at tilføje flere sunde fødevarer til sin kost – frugt, grøntsager, grøn te, vand, fiberrige madvarer, protein osv.
  • Det er også en god idé at komplimentere din træning med en god omgang rygmassage. Lidt efter lidt ser du at dine forhadte “elskovshåndtag” forsvinder.
  • Sidst men ikke mindst, husk at en god kropsholdning er vigtig for at bevare kroppen stærk. Du bør altid prøve at holde en oprejst holdning, da dette er bedst for ryggen – det hjælper samtidig også med at forhindre fedtet i at samle sig og danne disse irriterende buler.

Vi håber du kunne lide vores artikel om hvordan du slipper a f med rygfedtet!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.