8 former for fødevarer, som hjælper en til at tabe mavefedt

Hvilken som helst type æbler er nyttige, når det kommer til at tabe mavefedt. De indeholder en stor del fibre, så de hjælper en til at føle sig mæt, uden at man bliver nødt til at spise en stor mængde mad.
8 former for fødevarer, som hjælper en til at tabe mavefedt
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hvor mange personer kender du, som har set deres mave vokse som et resultat af dårlig kost og mangel på motion? Tror du ikke også de gerne vil vide hvordan de kan opnå at tabe mavefedt?

Realiteten er, at i dag er fedme et af de største problemer på verdensplan.

For mange er det en kompliceret men nødvendig opgave at tabe mavefedt, hvis de ønsker at blive sundere.

At opnå dette mål hjælper en til at undgå problemer med hjertet, såsom højt blodtryk, metabolisk syndrom, hjertekarsygdomme, hukommelsestab og nogle former for kræft.

Det er måske fristende at ty til metoder, såsom at anvende piller til at opnå vægttab. Men virkeligheden er, at disse giver negative bivirkninger, som kan undgås.

Hvis man tilføjer de følgende fødevarer til sin kost, så vil det være nemmere for en at opnå sit mål om at komme af med mavefedt.

1. Æbler kan hjælpe dig med at tabe mavefedt

Roede aebler

Hvilken som helst type æbler er nyttige, når det kommer til at tabe mavefedt. De indeholder en stor del fibre, så de hjælper en til at føle sig mæt, uden at man bliver nødt til at spise en stor mængde mad.

Derudover er de rige på antioksidanter og indeholder desuden pektin.

Det sidste stof hjælper en til at reducere fedtet i både maveområdet og i kroppen generelt. Det sker ved, at det får fedtdepoter til at blive frigivet, samtidig med at det begrænser mængden af fedt, som kroppen optager.

2. Tomater

Denne frugt er meget nyttig for ens overordnede helbred takket være dets høje indhold af vitaminer og mineraler. Det er derfor, at tomater er kendt for at hjælpe med at forebygge sygdomme såsom kræft.

Takket være deres syrlige natur og indhold af lycopen er tomater ideelle til at tabe mavefedt. Derudover hjælper de med at omdanne den fedt, som vi indtager til energiSå hvis vi spiser tomater regelmæssigt, så vil vi kunne se de positive resultater på kort tid.

Hvis man spiser tilberedte tomater, så vil kroppen få mere gavn af lycopenen.

3. Hvidløg er perfekt til når du vil tabe mavefedt

Hvidløg er en anden sund fødevare, som vil hjælpe en til at tabe mavefedt. Dette er på grund af dets høje indhold af allicin. Det er et kemisk stof, som fjerner dårligt kolesterol (LDL).

Allicin forebygger også ophobningen af fedt. Man har blot brug for at spise to fed hvidløg hver morgen for at kunne se de positive resultater.

Vi ved, at ikke alle bryder sig om hvidløg. Men tænk over, at dette er en lille opofrelse, som vil hjælpe en til at kunne tabe mavefedt.

4. Mandler

Mandler paa en ske

Mandler hjælper en til at forbrænde fedt ved at sænke ens kolesteroltal. Denne tørrede frugt er rig på fibre og tryptofan. Det gør, at man føler sig mæt meget hurtigere. Og det vil hjælpe en til at undgå at overspise.

Derudover hjælper de en til at udvikle en slank muskelmasse, bedre fordøjelse og at opnå sund bevægelse i tarmene, fordi mandler har et højt indhold af protein.

Selvfølgelig bør man huske, at hvis man spiser for mange mandler, så vil man tilføje for mange kalorier til sin kost. Det ideelle er, at man skal indtage maks 25 gram mandler om dagen.

5. Agurk er en himmelsendt grøntsag, når du skal tabe mavefedt

Denne frugt er meget nyttig for vores hud, øjne og til at hjælpe med at fremme vægttab. Agurker er rige på fibre og vil få os til at føle os mætte hurtigere. Derudover har de et stort indhold af vand, hvilket gør, at de indeholder få kalorier.

Eftersom en hel agurk indeholder omkring 45 kalorier, så er agurker ideelle, når det kommer til at tabe mavefedt.

Agurker har også vanddrivende og udrensende egenskaber. Og de stimulerer mildt fordøjelsen. Alt dette hjælper en til at udskille toksiner fra kroppen og har nyttige virkninger på ens hår og negle.

6. Havre

Havre, tilberedt på en hvilken som helst måde, er en af de mest nyttige kornsorter for ens krop. De er fattige på kalorier, hjælper en til at regulere stofskiftet og har udrensende virkninger.

Hvis ens læge har fortalt en, at man er begyndt at have problemer med hjertet, så bør man vide, at havre også:

  • Hjælper en til at sænke blodets kolesterol.
  • Forbedrer blodomløbet.
  • Hjælper ens kardiovaskulære system overordnet set.

For at toppe det hjælper havre også en til at tabe vægt naturligt og bevare ens mæthedsfornemmelse. En god løsning er at spise havre om morgenen til morgenmad med nogle bær.

7. Grønne bønner

Groenne boenner

Denne type bønner giver masser af vitaminer, mineraler, antioksidanter, proteiner og fibre.

Når det kommer til at tabe mavefedt, så hjælper grønne bønner en til at føle sig mere mæt uden de ekstra kalorier. Dets store indhold af proteiner gør dog ens indtag af kalorier meget højere.

8. Honning

At indtage en skefuld honning, når man står op, og før man går i seng, vil hjælpe en til at tabe mavefedt. Honning er en af de ældste former for fødevarer anvendt på grund af dets helbredende egenskaber.

Selvom honning er sødt, så bør man huske, at det ikke er det samme som sukker. For sukker giver ikke nogen form for næringsmæssig værdi, ligesom honning gør.

Hvis det virker som for meget at indtage en skefuld honning, så kan man prøve at anvende det til at gøre te eller kaffe sødere.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Aparicio Vizuete, A., & Ortega Anta, R. M. (2015). Efectos del consumo del beta-glucano de la avena sobre el colesterol sanguíneo: una revisión. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética. https://doi.org/10.14306/renhyd.20.2.183
  • Grundy, M. M. L., Grassby, T., Mandalari, G., Waldron, K. W., Butterworth, P. J., Berry, S. E. E., & Ellis, P. R. (2015). Effect of mastication on lipid bioaccessibility of almonds in a randomized human study and its implications for digestion kinetics, metabolizable energy, and postprandial lipemia. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.3945/ajcn.114.088328
  • Wien, M. A., Sabaté, J. M., Iklé, D. N., Cole, S. E., & Kandeel, F. R. (2003). Almonds vs complex carbohydrates in a weight reduction program. International Journal of Obesity. https://doi.org/10.1038/sj.ijo.0802411

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.