3 helbredende smoothies til irritabel tyktarm

Irritabel tyktarm er meget hyppig. Vi er ikke sikre på, hvad årsagen til det er, men sommetider kan det have at gøre med stress, infektioner eller reaktioner på bestemte fødevarer. Uanset hvad det er, så er det en realitet med udtalte symptomer, der gør din hverdag vanskelig.
3 helbredende smoothies til irritabel tyktarm
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Hvad skal du gøre, hvis du har irritabel tyktarm? Som altid skal din læge være den, der fortæller dig, hvilke skridt du skal tage. I mellemtiden kan du fremstille disse lette og sunde smoothies, som vil lette dit ubehag.

1. Aloe vera og kiwi-smoothie til irritabel tyktarm

Kiwi smoothie

Fremgangsmåde

Der er mange fordele ved  aloe vera. Det er en af de bedste planter til at behandle irritabel tyktarm-syndrom på grund af dens anti-inflammatoriske egenskaberDet reducerer også mængden af ​​bakterier, der kan irritere din tyktarm.

Op den anden side, når aloe vera bliver nedbrudt, udvikler det ikke luftarter som andre fødevarer. Dette giver det en fugtgivende og helbredende indsats for tarmvæggene, der også bedre tillader dannelse af andre forbindelser.

Når den er kombineret med kiwisaft, vil du få en smoothie   fyldt med vitaminer, som er meget dejlig og let at fordøje. Den er let at lave: du skal bare opvarme et glas vand og opløse en spiseskefuld aloe vera i den.

Når det er opløst, skal du tilsætte kiwi-smoothien. Du kan tilsætte en spiseskefuld honning, som vil gøre det meget mere behageligt. Som et sidste tip, husk at drikke disse smoothies lune, ikke kolde eller meget varme. Det gør, at du kan fordøje det bedre.

Læs også: Fem artiskok opskrifter til fedtlever patienter

2. Papaya og kamille-blanding

Papaya og kamille smoothie

Fremgangsmåde

 • papayaskiver
 • 1 kamille-tepose
 • 1 pebermynte-tepose
 • Et par dråber citronsaft
 • En spiseskefuld honning
 • Et glas vand (200 ml)

Dette er en vigtig smoothie til at drikke hver dag, når du vågner. Den reducerer inflammation og lindrer smerte og den klassiske oppustethed. Papaya er en af de bedste frugter for fordøjelsen, takket være papain. Du vil være i stand til at fordøje den godt, og den vil få dig til at føle dig meget bedre tilpas.

Vi bør også fremhæve de mange fordele ved mynte til at behandle irritabel tyktarm syndromDens olie indeholder menthol, noget, der vil give dig mulighed for at styre muskelsammentrækninger i tarmene, som vil slappe dem af og lindre smerter.

Så hvilke dyder har kamille? Det lindrer følelsen af ​​oppustethed; det beroliger, afslapper, og regulerer den klassiske forstoppelse eller diarré, der opleves, når du har irritabel tyktarm.

Alt hvad du behøver en papaya-smoothie. Først skal du tilberede mynte og kamille i et glas med kogende vand. Når dette er klar, blander du papaya og lægeurter. Tilsæt en lille smule af honning, og du vil se, hvordan det får dig til at slappe af. Det er perfekt at drikke om morgenen.

Læs også: Opskrift på lækker kanelte med honning

3. Citronmelisse, vandmelon og pære-smoothie

Vandmelon og to pærer

Hvordan laver man den smoothie?

 • Et skive vandmelon
 • En pære
 • En tepose med citronmelisse
 • Et glas vand (200 ml)

Noget så enkelt som at kombinere frugt med lægeurter vil forstærke behandlingen af irritabel tyktarm. Du vil øge den beroligende, anti-inflammatoriske, og helbredende virkning. Citronmelisse er også en fremragende afslappende og effektiv måde at forhindre kramper eller de tarmsammentrækninger, der forårsager så megen smerte.

Pære er på den anden side er en af ​​de medicinske frugter, der er værd at spise hver dag. Den er rig på vitaminer og mineraler og også god for fordøjelsessystemet, og vil ikke volde dig nogen skade. Du vil tåle den godt, og den vil gavne dig med sin naturlige skat af B-vitaminkompleks.

Tilsætning af vandmelon i denne smoothie er en klog beslutning. Det vil tilføre kroppen vand, er vanddrivende og rig på vitaminer og mineraler. Den kan også fremme reduktion af inflammation i tyktarmen. Lav en simpel smoothie med begge frugter.

Husk at tilsætte citronmelisse-teen. Bland det med et glas varmt vand og lad den stå og trække som en te. Når den er klar, så tilsæt vandmelon og pæresaft. Husk igen at drikke disse smoothies lune. Hvis de er meget varme eller kolde, vil dine tarme mærke det. Vi håber at dette hjælper dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Agah Sh, Taleb A, et al. Chamomille efficacy in patients of the irritable bowel syndrome. Des Pharma Medica. 2015. 7 (4): 237-241.
 • Chang Ch-Ch, Lin Y-T, et al. Kiwifruit improves bowel function in patients with irritable bowel syndrome with constipation. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition. 2010. 19 (4): 451-7.
 • Dolatabadi F, Abdolghaffari A, et al. The protective effect of Melissa officinalis L. in visceral hypersensitivity in rat using 2 models of acid-induced colitis and stress-induced irritable bowel syndrome: a possible role of nitric oxide pathway. Journal of Neurogastroenterology Motility. Julio 2018. 24 (3): 490-501.
 • Khedmat H, Karbasi A, et al. Aloe vera in treatment of refractory irritable bowel syndrome: trial on iranian patients. Journal of Research in Medical Sciences. Agosto 2013. 18 (8): 732.
 • Mayo Clinic. Síndrome de intestino irritable. Diciembre 2021.
 • National Institute of Diabetes, and Digestive and Kidney Diseases. Alimentación, dieta y nutrition para el síndrome de intestino irritable. U. S. Department of Health and Human Services. Noviembre 2017.
 • Servicio Nacional de Salud de Escocia (NHS). Peppermint oil: a medicine to treat stomach cramps and boating. Julio 2021.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.