Hvorfor skal du spise pistacienødder hver dag

Vidste du, at spise pistacienødder hver dag kan hjælpe dig med at få en bedre overordnet sundhed og forhindre mange sygdomme så som diabetes og hypertension?
Hvorfor skal du spise pistacienødder hver dag
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Pistacienødder er ikke kun en lækker type nød, men også en kilde til mange sunde egenskaber der hjælper din krop. Det er selvfølgelig alt sammen takket være deres fuldstændige utrolige ernæringsmæssige værdier. De giver os så mange fordele, at de dækker næsten alle kroppens funktioner.

Opdag hvorfor du skal spise dem hver dag i denne artikel.

Pistacienødder

Selv om alle nødder er meget sunde og nærende fødevarer, skiller pistacienødder sig især ud på grund af deres ernæringsmæssige værdier og de store fordele, de tilbyder vores krop.

De er en af de nødder med fleste fibre og fedtstoffer, og de er også rige på vitaminer, mineraler, proteiner og essentielle fedtsyrer.

Denne nød kommer fra Østen, hvor den er blevet spist i tusindvis af år. I øjeblikket er det land, der producerer de fleste pistacienødder, Iran.

Sundhedsegenskaber

I denne artikel vil vi fremhæve de vigtigste sundhedsegenskaber for denne lækre nød.

De er vanddrivende

Pistacienoedder med skal

Takket være deres høje kaliumindhold fremmer det at spise pistacienødder eliminering af væsker.

Dette hjælper os med at tabe os og reducere hævelser i kroppen, som vi har tendens til at lide af især i maven og benene. Dette er også effektivt i tilfælde af edemas.

Anbefalet læsning efter “Hvorfor skal du spise pistacienødder hver dag”:

Hvorfor skal vi spise nødder?

De fremmer en god kardiovaskulær sundhed

Pistacienødder er et glimrende middel til forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme.

Takket være deres høje indhold af phytosteroler, arginin, resveratrol og lutein, hjælper pistacienødder til at:

  • Reducerer højt blodtryk
  • Reducerer kolesterol
  • Styrke de muskler der er rundt om hjertet
  • Forhindrer arteriosklerose.

De balancerer nervesystemet

Pistacienødder skiller sig ud for deres høje magnesiumindhold, et mineral, der nærer nervesystemet for at afbalancere det.

På denne måde kan vi forhindre lidelser som angst, nervøsitet, depression, stress og søvnløshed.

De er antioxidanter

Kvinde med flot hud

Denne nød indeholder høje niveauer af antioxidanter som vitamin C, E-vitamin, selen og resveratrol.

Disse ernæringsstoffer beskytter os mod skader forårsaget af frie radikaler, både internt og eksternt. På den måde forhindrer vi også for tidlig aldring.

Læs også denne artikel efter “Hvorfor skal du spise pistacienødder hver dag”:

Spis quinoa og tab dig

De er slankende

Hvordan kan en nød, der er rig på fedt og kalorier, hjælpe os med at tabe vægt? Hvis vi spiser dem i moderation, er nødder meget ernærende fødevarer, der er rige på fibre og opløselige fedtstoffer.

Som et resultat, når vi spiser dem, føler vi os fulde, vi fremskynder stofskiftet, og vi reducerer trangen til at spise skadelige fedtstoffer.

De har anti-diabetiske egenskaber

Blandt pistacienøddernes egenskaber skiller de sig især ud da de regnes med at være den bedste nød til forebyggelse af type 2-diabetes, takket være deres høje indhold af betacaroter, procyanidiner og fibre.

Dette skyldes, at dem der regelmæssigt spiser disse nødder reducerer sukkerniveauerne i blodet og derved forbedrer kroppens insulinresistens.

De sikrer et sundt syn

Creme under oejnene

Deres lutein-, riboflavin- og zeaxanthinindhold gør pistacienødder til et fremragende middel for at hjælpe os med at forebygge og forbedre eventuelle synsproblemer.

De er også et afføringsmidddelr

Pistacienødder er meget rige på fibere et næringsstof, der favoriserer og regulerer tarmfunktionen.

På denne måde og sammen med en kost rig på frugt og grønsager kan vi løse forstoppelser.

De har afrodisiaksiske egenskaber

Denne supermad kan også hjælpe os med at forbedre vores sexliv.

Takket være deres høje indhold af sunde fedtstoffer, antioxidanter og steroler, blandt andet ernæringsstoffer, øger pistacienødden vores libido og forbedrer seksuelle organers funktion.

De er anti-kræftfremkaldende

De antioxidanter, der findes i pistacienødder, som E-vitamin og resveratrol, hjælper os også med at forhindre visse former for kræft, som for eksempel lungekræft.

De forhindrer neurodegenerative problemer

Nerver

Det at spise pistacienødder er en naturlig og lækker måde at forebygge neurodegenerative sygdomme, så som Parkinsons og Alzheimers.

Dette skyldes den kraftige antioxidant resveratrol, som de indeholder.

De forhindrer anæmi

Pistacienødder er en mad rig på jern, et mineral, som vi bør spise dagligt for at forhindre ferropenanæmi.

Vi anbefaler dog, at du følger en varieret kost og også spiser vitamin C (citrusfrugter, peberfrugter osv.) for at forbedre absorptionen af jern.

Hvor mange skal vi spise om dagen?

Nødder er en del af en sund, afbalanceret kost. Men vi bør spise dem moderate mængder, siær fordi de er meget ernærende fødevarer.

Generelt anbefales det at spise en håndfuld nødder om dagen. Men i tilfælde af pistacienødder anbefales det at spise 49 nødder om dagen, hvilket svarer til 30 gram uden skallerne.

Vi skal også huske på, at det er bedst at spise dem uden salt for at undgå at få for meget natrium i kroppen, hvilket ville fjerne nogle af fordelene ved denne nød.

Det kan interessere dig ...
9 naturlige ting du kan gøre for at få gang i skjoldbruskkirtlen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
9 naturlige ting du kan gøre for at få gang i skjoldbruskkirtlen

Tro det eller ej, men du kan få gang i skjoldbruskkirtlen ved hjælp af nogle få tricks, som du kan følge derhjemme. Læs hvordan her.  • Dreher, M. L. (2012). Pistachio nuts: Composition and potential health benefits. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2011.00467.x
  • Mohammadifard, N., Salehi-Abargouei, A., Salas-Salvadó, J., Guasch-Ferré, M., Humphries, K., & Sarrafzadegan, N. (2015). The effect of tree nut, peanut, and soy nut consumption on blood pressure: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled clinical trials. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.3945/ajcn.114.091595
  • Kay, C. D., Gebauer, S. K., West, S. G., & Kris-Etherton, P. M. (2010). Pistachios Increase Serum Antioxidants and Lower Serum Oxidized-LDL in Hypercholesterolemic Adults. Journal of Nutrition. https://doi.org/10.3945/jn.109.117366

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.