Start på en frisk i enhver alder: Sådan gør du

Det er ikke let at opgive alt og starte på en frisk. Det er en hård vej at følge, men det er det værd, når du ikke er tilfreds og har brug for en forandring.
Start på en frisk i enhver alder: Sådan gør du

Sidste ændring: 04 juni, 2019

Det er aldrig nemt at starte forfra. At tage springet ind i det ukendte. Det vil sige at tage en dyb indånding og sige farvel til mennesker og ting, du må lade tilbage. Det er meget muligt at du kan blive nødt til at starte forfra mere end én gang. Måske var denne “genstart” resultatet af et problem på arbejdspladsen, noget mere personligt, eller med familien. Start på en frisk – er du klar?

Noget, der kan forhindre os i at tage springet og søge efter vores egen lykke er at tænke at “det er for sent”, og at det at have en vis alder betyder, at vi er nødt til at give efter og acceptere tingenes tilstand, fordi vores muligheder allerede er forbi.

Dette er ganske enkelt ikke sandt.  Det er aldrig for sent at starte forfra og finde din egen lykke. Faktisk er det din pligt at være lykkelig.

Vi vil gerne have dig til at stoppe op et øjeblik til at reflektere over denne serie af tips til at starte forfra, uanset hvad problemet kan være.

Start på en frisk på alle alderstrin

 

Kuffert

Tænk på din fremtid og den, du ønsker at være

Hvis du er fuld af tvivl, bekymring eller frygt, så prøv følgende visualiseringsøvelse: forestille dig selv om 2 år, men forestil dig selv glad, komplet og fredfyldt.

Vurder, hvordan du føler. I stedet for at jage dette ideal om lykke, skal du huske at bare det at have fred i sindet, være i balance og et helt menneske er  tilstrækkeligt i livet. Hvis du ikke føler disse typer af ting i dit liv, er du nødt til at påbegynde en forandring. Du fortjener at give dig selv en ny chance.

Start på en frisk med små, kortsigtede mål

Alle forandringer kræver små beslutninger , der lidt efter lidt vil bringe dig nærmere dine mål. Disse er nogle eksempler på mindre mål, som vi bør sætte for os selv:

  • I dag vil jeg kontrollere min frygt og mine bekymringer. Da jeg allerede ved at jeg vil starte forfra, påtager jeg mig dette ansvar og accepterer min beslutning. Jeg har tænkt mig at omdanne min frygt til indre ro og beslutsomhed.
  • I dag, jeg har tænkt mig at søge efter flere oplysninger om, hvordan jeg kan hjælpe mig selv til at starte forfra (jobåbninger, hjælp fra sociale tjenester og andre officielle organisationer).

Du er ikke så alene som du tror: Vær på udkig efter den rigtige støtte

Selvfølgelig bringer en ny startbegynder ny frygt og angst. En måde at finde styrke på er at mærke at vi har nogen, der støtter os som forstår den nye vej vi er startet på.

  • Vær smart, når du søger støtte. Familie og venner kan ikke give den bedste rådgivning og kan endda foreslå, at du “ikke gør det” eller “holder ud lidt længere.”
  • Hvis du har taget beslutningen om at starte forfra, kan du kigge efter støtte fra mennesker, der har gennemgået noget tilsvarende. De vil være i stand til at tilbyde dig den bedste rådgivning og støtte.

Fremtiden er ikke skrevet i sten og i morgen er fyldt med nye muligheder

Hvis fortiden tjener ét formål, er det at belære os og give os visdom. Du er klog på erfaringer og livets lektioner. Dette giver dig ekstra mod, et magtfuldt våben.

  • Når vi tager et skridt imod forandring, er alt utroligt nyt, men forandring er ikke dårligt. Det kan skræmme os, men forandringen giver os mulighed for at nå vores drømme.
  • Det vi ønsker mere end noget er at have det godt med os selv, fri for angst, tårer og nederlag. Disse ting bestemmer ikke hvem du er, men giver dig motivation til at holde ud for at finde din succes.

Start på en frisk og slip af med begrænsende tanker og holdninger

  • ”Jeg er for gammel, jeg vil aldrig være i stand til at finde et job.” Tænk over, hvad dine færdigheder er, og vær kreativ, når det kommer til “at sælge” dig selv. Udover bare at være på udkig efter et job, hjælper det dig med at komme i kontakt med dig selv. Gør brug af din kreativitet.
  • ”Jeg har aldrig været alene, og jeg vil bare falde til ro.” Lad denne begrænsende tanke bag dig og husk at det at være single er en afspejling af din frihed, og det er lige det, du har brug for til at skabe din egen lykke.
  • ”Jeg ved, jeg vil fejle og alt vil gå galt.” Skrot denne idé. Du er ikke synsk, og det betyder at du kan ikke gætte på, hvad der vil eller ikke vil ske. Husk, at tanker skaber følelser, og en negativ tanke vil føre til samme type skæbnesvangre holdning.
  • ”Ingen støtter mig, og det vil ikke være umagen værd alligevel.” Forstærk ikke disse typer af ideer. Den vigtigste kilde til støtte, som du har brug for at stole på kommer indefra. Derefter kommer gode venner, familie og andre mennesker i dit livsom tilbyder dig støtte i at opbygge et nyt liv.
Pige der sidder paa en kuffert

Lidt efter lidt, vil du indse, at det har været det hele værd. Det er ikke let eller enkelt at ”starte på en frisk”, men husk at du fortjener at være lykkelig og være i stand til at lade de mærke og smertefulde dage bag dig.

Start på en frisk – er du klar?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.