3 sunde salatopskrifter med druer

Det er meget nemt at tilberede disse sunde salater med druer, og denne frugt er meget gavnlig for vores krop. Find ud af mere her.
3 sunde salatopskrifter med druer
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Salater anbefales i forbindelse med næsten enhver diæt. De indeholder hovedsageligt grøntsager, men det er altid tilrådeligt at sikre noget protein i retten eller som tilbehør. For at give dig nogle idéer vil vi vise dig, hvordan du kan tilberede flere sunde salatopskrifter med druer.

Før du går i gang, er det vigtigt at huske på, at et større forbrug af grøntsager er forbundet med en reduktion i dødeligheden uanset årsag. Dette skyldes de mikronæringsstoffer og flavonoider, der er i disse fødevarer, som er i stand til at modulere inflammatoriske og oxidative mekanismer.

1. Salat med fennikel og hvide druer

Med denne salat kan du drage fordel af alle fordelene ved druer. Der er tale om en frugt, der har en høj koncentration af tanniner.

Disse forbindelser kan ifølge en undersøgelse offentliggjort i The Journal of Nutrition bidrage til at forbedre hjertekarsundheden. De er i stand til at mindske forekomsten af blodpladeaggregation og dermed åreforkalkning.

Ingredienser

For at tilberede denne ret skal du bruge følgende ingredienser:

 • 50 gram pinjekerner
 • 50 gram valnødder
 • Saften fra en halv citron
 • 200 gram hvide druer
 • 400 gram fennikel
 • 200 g iberisk skinke i skiver

Derudover tilberedes den normalt med en sauce, der indeholder følgende:

Fremgangsmåde

Du skal starte med at vaske fennikelen godt for at skære den i skiver. Det er vigtigt at presse citronsaft på den og koge den i 10 minutter. Derefter skal du dræne væsken og lade fennikelen køle af.

Samtidig skal du halvere druerne for at rense dem og fjerne kernerne. Nødderne skal sauteres på en pande, indtil de er gyldenbrune, men brug ikke olie til dette.

Nu skal du blot forberede saucen. Du skal komme olien og æggeblommen i en skål og piske godt, indtil begge ingredienser er integreret. Tilsæt derefter eddike og salt efter smag.

Husk, at den skal stilles i køleskabet i et par minutter for at kunne serveres godt afkølet.

Til sidst skal du begynde at lave salaten. Læg fennikel og druer i en skål. Skiverne af skinke lægges mellem grøntsagerne. Pynt toppen med pinjekerner og valnødder, og hæld den kolde sauce over.

Valnødder i en skål

Endnu en god opskrift, som du kan tjekke ud: Papayasalat: En hurtig og lækker opskrift

2. Sunde salatopskrifter: Salat med gedeost, vindruer og sesamfrø

Ost bør aldrig mangle i vores kost. Medmindre du har laktoseintolerance eller allergi over for komælksproteiner, er det et produkt, der giver en masse næringsstoffer og betragtes som sundt.

Blandt de mineraler, det indeholder, bør calcium især nævnes. Ifølge forskning offentliggjort i tidsskriftet Nutrients er det nøglen til at forebygge knogleproblemer.

Ingredienser

De ingredienser, du skal bruge for at tilberede denne salat, er følgende:

 • 100 gram druer
 • Æblecidereddike
 • Blandede salatblade
 • Ekstra jomfruolivenolie
 • 200 gram frisk gedeost
 • 2 spiseskefulde sesamfrø
 • Salt efter smag

Fremgangsmåde

Tilberedningen af retten er meget mere enkel end den foregående. Det gør den perfekt til dage, hvor du ikke har meget tid i køkkenet.

Start med at vaske salatbladene og skær dem i stykker. Læg dem i en skål og tilsæt den hakkede gedeost.

Halvér derefter druerne, fjern kernerne og tilsæt dem til salaten. Til sidst drysses sesamfrøene over, og der smages til med olie, eddike og salt. Bland det hele godt sammen inden servering.

3. Sunde salatopskrifter: Varm blomkålssalat med røde druer, persille og peber

Hvis du leder efter en mulighed med en høj antiinflammatorisk kapacitet, bør dette være dit førstevalg. Ud af alle de sunde salatopskrifter med druer har denne nogle af de stærkeste fordele.

Korsblomstrede grøntsager har vist sig at indeholde mange plantenæringsstoffer, der kontrollerer inflammatoriske processer og hjælper med at forhindre udviklingen af mange komplekse tilstande. Det kan stærkt anbefales at inkludere dem i din kost.

Ingredienser

 • 1 blomkål
 • Frisk persille
 • 1 fed hvidløg
 • 250 gram røde druer.
 • 1 teskefuld peber
 • 1 teskefuld sød paprika
 • Ekstra jomfruolivenolie, salt og hvidvinseddike
Blomkål

Fremgangsmåde

Det første er at skære blomkålen i halve og derefter i mellemstore skiver. Derefter damper du det i ca. 20 minutter, indtil det er mørt. Tør det godt af, og dræn evt. væske, der stadig er tilbage på overfladen.

Herefter hakkes hvidløgsfeddet, og det sauteres med olivenolie, indtil det får en flot farve. Tilsæt paprika og rør rundt for at undgå, at det brænder på eller klistrer. Tilsæt også blomkålen på dette tidspunkt sammen med et skvæt hvidvinseddike.

Til sidst vaskes druerne, halveres, og kernerne fjernes. Servér blomkålen, læg frugten ovenpå og lidt friskkværnet peber. Slut af med nogle friske persilleblade.

Hvorfor ikke prøve denne opskrift? Fantastiske fordele ved blomkål som du ikke kendte

Lav sunde salatopskrifter med druer

Det er meget nemt at lave velsmagende, sunde salatopskrifter med druer, hvor man udnytter alle fordelene ved denne frugt. Husk, at det altid er bedre at spise hele grøntsagen end kun saften, da du på den måde kan få gavn af fibrene. Dette stof vil være afgørende for at reducere sukkerets indvirkning på blodsukkeret.

Gode kostvaner bør kombineres med andre sunde rutiner, såsom at dyrke fysisk motion ofte og sikre mindst 7 timer hver nat.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Dohadwala, M. M., & Vita, J. A. (2009). Grapes and cardiovascular disease. The Journal of nutrition139(9), 1788S–93S. https://doi.org/10.3945/jn.109.107474
 • Vannucci, L., Fossi, C., Quattrini, S., Guasti, L., Pampaloni, B., Gronchi, G., Giusti, F., Romagnoli, C., Cianferotti, L., Marcucci, G., & Brandi, M. L. (2018). Calcium Intake in Bone Health: A Focus on Calcium-Rich Mineral Waters. Nutrients10(12), 1930. https://doi.org/10.3390/nu10121930
 • Abbaoui, B., Lucas, C. R., Riedl, K. M., Clinton, S. K., & Mortazavi, A. (2018). Cruciferous Vegetables, Isothiocyanates, and Bladder Cancer Prevention. Molecular nutrition & food research62(18), e1800079. https://doi.org/10.1002/mnfr.201800079

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.