Tab dig ved at kombinere gang og løb

Ved at kombinere gang og løb kan man skabe en blid måde at genoptage sin fysiske aktivitet på. Generelt bidrager det til vægttab og at styrke muskler, når man ikke kan lave anstrengende øvelser. Hvordan gør man det? Læs denne artikel for at finde ud af mere!
Tab dig ved at kombinere gang og løb

Sidste ændring: 13 december, 2020

Ved at kombinere gang og løb skaber man en alternativ motionsform til at genvinde formen og tabe sig uden risikoen for skade efter længerevarende fysisk inaktivitet. Det kan være en løsning for personer, som ikke kan lave anstrengende øvelser. Det er også godt til dem, som netop er vendt tilbage til deres rutiner.

Hvad består det helt præcis af? Hvad er dets fordele?

I denne artikel vil vi svare på alle dine spørgsmål. Vi vil også nævne de primære fordele ved denne metode, og hvordan man udfører den i praksis.

Hvad er metoden med at kombinere gang og løb?

Denne metode handler om at vende tilbage til eller begynde på fysisk aktivitet ved at skifte mellem at gå og løbe indenfor den samme træningssession. Det er derfor et spørgsmål om at kombinere intervaller med gang og løb.

Person motionerer ved at kombinere gang og løb

Måske du også vil være interesseret i at læse: 8 gode vaner for et holdbart og sundere vægttab

Hvad er fordelene ved denne metode?

Hvad end du har besluttet dig at begynde fysisk aktivitet fra en stillesiddende livsstil eller du er en regelmæssig atlet, som ikke har trænet i flere måneder, så har denne metode interessante fordele.

Du bør have i baghovedet, at ved at være i god fysisk form fører det til ordentlig funktion af hjertekarsystemetDet betyder, at hjertet og lungerne fungerer ordentligt og bliver brugt til at tilpasse sig til træningens intensitet for at fortsætte med at forsyne kroppen med blod og ilt.

På den anden side giver god fysisk form musklerne, senerne og det muskuloskeletale system mulighed for at være i god stand. Så kan man udføre den aktivitet, man vil, med den intensitet, man ønsker.

Problemer kan dog opstå, hvis man begynder at motionere pludseligt og kræver for meget af sig selv, eftersom ens krop måske ikke reagerer, som den burde. Som konsekvens af det øger det risikoen for skader i sener, muskelforstrækninger, svimmelhed og andre negative effekter.

Så hvad end man begynder på en ny aktiv livsstil eller man genoptager en gammel træningsrutine, så bliver man nødt til at sikre, at hjertekarsystemet og kredsløbet kommer sig. På den måde vil man lidt efter lidt forbedre sin fysiske form uden at lide under skader.

Måske du også vil være interesseret i at læse: Mad og motion: Nøglen til at få strandkrop

Sådan kan man begynde med at kombinere gang og løb

Det første, man bør overveje, før man udfører en form for fysisk aktivitet, er at forberede og opvarme kroppen. Ordentlig opvarmning vil beskytte dig mod skader af alle mulige former. Når du har varmet op og valg stedet, hvor du vil motionere, kan du komme igang.

Så handler det om at finde din egen rytme og sætte intervaller, så du ikke anstrenger dig selv. De første dage kan du altså for eksempel skifte mellem intervaller på et minut med løb og fire minutter med gang i tyve eller tredive minutter i alt.

Som dagene går, kan du tilpasse disse intervaller for at øge intensiteten. Du kan dermed fortsætte med to minutters løb og tre minutters gang. Derefter kan du prøve tre minutters løb og to minutters gang… og så videre.

For at gøre denne motionsform endnu mere effektiv bør du sikre dig, at den tid, du bruger på at gå, er dynamisk. Det betyder, at du ikke går, ligesom når du går tur, men i stedet gør du det i et hurtigt tempo. Du vil også hjælpe med at styrke din overkrop, hvilket er dine arme og mave.

Kvinde motionerer ved at kombinere gang og løb

Fordelene ved denne metode

Det vil altid forbedre dit helbred, hvis du begynder eller genoptager en aktiv livsstil. Hvis du også ledsager denne fysiske aktivitet med en sund kost, så vil du garanteret få succes. Hold øje med din træning, for lidt efter lidt vil du begynde at bemærke resultater såsom de følgende:

  • Stærkere muskler.
  • Tab af fedt.
  • Bedre humør.
  • Mindre angst og anspændthed.
  • Bedre lungekapacitet.

Hvis du foruden dette gør det på en sikker og ansvarlig måde ved at tilpasse dine fysiske evner og gør det i dit eget tempo, så vil du beskytte dig selv fra skader.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Koplan JP, Powell KE, Sikes RK, Shirley RW, Campbell CC. An Epidemiologic Study of the Benefits and Risks of Running. JAMA J Am Med Assoc. 1982 Dec 17;248(23):3118–21.
  • Clement DB, Taunton JE, Smart GW. Achilles tendinitis and peritendinitis: Etiology and treatment. Am J Sports Med. 1984;12(3):179–84.
  • van Mechelen W. Running Injuries: A Review of the Epidemiological Literature. Vol. 14, Sports Medicine: An International Journal of Applied Medicine and Science in Sport and Exercise. Springer; 1992. p. 320–35.
  • Subotnick SI. The Biomechanics of Running Implications for the Prevention of Foot Injuries. Vol. 2, Sports Medicine: An International Journal of Applied Medicine and Science in Sport and Exercise. 1985. p. 144–53.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.