6 fordele ved at gå en tur hver dag

Lær fordelene ved at gå en tur hver dag. 
6 fordele ved at gå en tur hver dag

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

At gå en tur hver dag forbedrer dit helbred og forebygger mentale og psykiske sygdomme. Lær om fordelene ved at gå en tur hver dag.

I følge et studie, udført af forskere på University of Cambridge i England, kan reducere det for tidlig død, hos mange folk, ved at gå hver dag. Desuden, har det andre sundhedsmæssige fordele for dit daglige liv.

Nedenfor, finder du nogle fordele, der kan motivere dig til at gå hver dag.

1. At gå en tur hver dag hjælper mod demens

Lavintense aerobic øvelser hos folk, der lider af forstyrrelser, kan reducere deres symptomer på demens. 

Derfor, kan det, at gå en tur hver dag, sammen med en træningsrutine mindst 3 gange om ugen, forbedre din overordnede mentale proces.

2. Det hjælper dit hjerte at gå en tur hver dag

animation af DNA og hjertet

Dit hjerte har flest gavnlige effekter, når du har for vane at gå en tur hver dag.

Det hjælper dit hjerte med at pumpe blod rundt ubesværet, og derfor er det gavnligt for hele det kardiovaskulære system. Ydermere, reducerer dette risikoen for mortalitet, forårsaget af hjerteproblemer.

3. Det kan reducere din risiko for kræft

Ifølge et studie, fra år 2018 (1), kan det være en vigtig hjælp i kræftterapi at gå en tur hver dag, fordi det kan hjælpe med at reducere udmattelse forårsaget af behandlingerne.

I dette studie, var det afgjort, at både kvinder, der lider af brystkræft, og folk, der har kræft i tarmen, kan hjælpe med at forebygge og bekæmpe disse former for kræft, ved at gå 180 minutter om ugen.

Derfor, er der gode grunde til at gå en tur i mindst 25 minutter om dagen. 

Læs også: 8 tegn på, at du lider af tarmlidelser

4. Det forbedrer dit humør at gå en tur

Ifølge nogle eksperimenter, udført på folk, der havde til vane at gå en tur og træne på daglig basis, kan det forbedre dit humør at gå en tur.

Derfor, under en situation med emotionelt stress, mental udmattelse eller depression, er det tilrådeligt at gå en tur i en park eller bjergene, enten alene eller med nogen.

5. Gåture øger din krops niveau af D-vitamin

D-Vitamin gør det muligt for knogler at absorbere fosfor og calcium, hvilket styrker skeletsystemet. Det er blevet demonstreret, at det øger mængden af D-vitamin i din krop, ved at gå lange ture, når du går i solen.

Når huden bliver eksponeret for sollys, begynder kroppen at producere D-vitamin, hvilket er nødvendigt for at knoglerne kan fungere normalt. At gå en tur, mens du bruger solcreme, er en god måde, hvorpå du kan forblive sund, fordi der er meget få fødevarer, der indeholder D-vitamin.

Det er derfor, det generelt anbefales at ældre borgere går en tur på daglig basis, fordi det hjælper dem med at styrke deres knogler.

Læs også: Er det godt at bruge glutenfri produkter i din diæt?

6. Det hjælper mod erektil dysfunktion

frustreret mand i parforhold

Mænd, der vælger at gå en tur på daglig basis, kan få gavnlige effekter i deres sexliv. Nogle studier viser, at det, at gå en tur som en fysisk aktivitetsrutine, reducerer erektil dysfunktion hos mænd.

Dette er også effektivt for mange kvinder, fordi det gør det muligt for dem at have fuldt aktive sexliv, med en større grad af tilfredsstillelse i intimitet.

Oplev fordelene ved at gå en tur hver dag

Det genopfrisker ikke blot dine ben, når du går en tur. Det hjælper hele kroppen, inklusiv dit sind. Denne aktivitet har evnen til at få dig til at slappe af, eliminere stress, bekæmpe depression og fylde dig op med energi. 

Desuden, forebygger det fedme, og gør det muligt for dig at opretholde en ideel kropsvægt, og være i stand til at regulere din metabolisme. Alt dette overføres til en større livsforventning.

Dog, skal du have i tankerne, at dit tempo også er vigtigt. Du skal have et godt gå-tempo, der kræver noget indsats (og det inkluderer ikke at tage på shopping)!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.