Tag det modige valg ved at sige "Ja" eller "Nej"

Hvis vi ikke tager vare på os selv, vil ingen andre gøre det. Det er derfor, vi burde udtrykke vores mening modigt og altid turde sige, hvad der plager os for at træffe det modige valg.
Tag det modige valg ved at sige "Ja" eller "Nej"

Sidste ændring: 04 maj, 2019

Tag det modige valg ved at sige “Ja” eller “Nej”. At leve uden frygt for at blive dømt eller afvist på et tidspunkt er ikke noget, vi kan opnå fra den ene dag til den anden.

Vi er bange for at blive stemplet på baggrund af vores tanker, afvist for den måde, vi er på, og for de valg, vi træffer.

Der er ingen værre frygt, end den vi tror på, og vi bør aldrig glemme dette. Dette refererer til vores begrænsende holdninger, vores usikkerhed og tvangstanker.

At frigøre os fra alt dette, er som at fjerne huden fra ​​en irriterende, slidt og gammel slange. At fjerne frygt til fordel for mod er uden tvivl det bedste træk, vi kan gøre i vores liv.

Uanset om vi tror på det eller ej, så kommer tiden altid, hvor vi endelig siger “ja” uden frygt og “nej” uden skyld.

I den følgende artikel inviterer vi dig til at reflektere over denne ide, så du kan træne mod og personlig vækst baseret på ligheden mellem, hvordan vi har det og hvad vi gør.

Vi lever alle underlagt forskellige værdier og trosretninger. For eksempel har vores hjem og familie tendens til at være vores primære sociale netværk. Dette begrænser vores valg og personlige behov.

 • Vi siger eller gør visse ting af frygt for mulige reaktioner fra andre.
 • Hvis vi vælger en bestemt vej, er vi bange for at skuffe vores forældre.
 • Vi er kede af det, hvis vi ikke opfylder de forventninger, som andre har til os.

Som vi kan se, er alle disse eksempler på, hvad mange af os har følt på et tidspunkt. Disse er ret forståelige situationer, som aldrig bør forekomme.

Læs også denne artikel efter “Tag det modige valg ved at sige “Ja” eller “Nej”:

Vi er alle født med vinger, men nogle gange tager livet dem fra os

Vi bør aldrig komme til dette ekstreme punkt, hvor vi bare tjener andre, mens vi forsømmer os selv.

Kvinde i moerke

Vi foreslår, at man noterer sig disse enkle nøgler til at leve uden frygt. Dette vil hjælpe os med at være mere selvsikker og mere ærlig over for vores indre følelser.

At sige “ja”, når jeg vil sige “nej”

Hvorfor gør vi det? Nogen spørger dig om at komme hjem til dem for at hjælpe dem, om at lave et projekt på arbejdet eller at tage på en tur med vennerne. Selvom du ikke vil, så siger du “ja”.

 • Nogle gange accepterer vi at gøre noget, fordi vi er glade for personen. Vi er bange for at fornærme mennesker, som vi elsker og er bange for at forsømme vores venskaber eller fornærme dem ved at sige “nej”.
 • Vi ønsker også at sige “ja”, når vi ønsker at være en del af en gruppe. Dette får os til at føle os inkluderet og ikke føle os afvist.
 • Denne type adfærd fører til hjælpeløshed. Vi holder op med at være os selv. Ved at sige “ja” hele tiden, ser andre os som pålidelige og uden egne behov, som vi ønsker at tilfredsstille.

Opdag denne artikel efter “Tag det modige valg ved at sige “Ja” eller “Nej””:

5 grunde til, at du allerede er en fuldkommen kvinde

Uanset om vi tror på det eller ej, så giver et afslag en gang imellem os mulighed for at opretholde en god balance.

Kvinde

Tag skridtet: Sig “nej” uden skyldfølelse

Vi vil lave en lille visualiseringsøvelse for at beskrive den store fordel ved at sige “nej”. Vi vil vende vores tidsmaskine tilbage til den tid i vores liv, da vi handlede imod vores egne ønsker.

I det følgende giver vi dig enkle eksempler til at følge og forstå, hvorfor det er ok at sige “nej” uden at føle sig skyldig:

 • Jeg visualiserer den dag, hvor jeg accepterede at gøre en tjeneste for en bestemt person.

Mens jeg forklarer min beslutning, forestiller jeg mig selv lave en afvisning med overbevisning. Jeg giver dig et nej, fordi din anmodning er egoistisk, fordi du ikke behandler mig godt, og fordi det er til din fordel.

 • Jeg visualiserer også en af mange øjeblikke, hvor min partner spurgte mig: “Vil du gøre mig en tjeneste?” Jeg svarede: “ja, selvfølgelig”.

Nu forestiller jeg mig selv at være mere rationel. Jeg svarer, at det vil jeg ikke, og at jeg opfylder de fleste forpligtelser og det meste ansvar. Jeg hævder, at for at være et par er man nødt til at være et hold og respektere hinanden.

Kvinde der raekker en arm i vejret - tag det modige valg

Behovet for at sige “ja” uden frygt.

At sige “ja”, når vi har brug for det og ønsker det er en måde at skabe selvvalidering på. Hver bekræftelse, der kommer direkte fra dit hjerte, hjælper med at definere, hvem du er overfor andre, så de kender dig bedre.

 • Jeg vil sige “ja” til mine drømme og mål uden frygt.
 • Mange mennesker kan måske ikke lide mit “ja”, men jeg forstår dette. Dem, der accepterer mig, som jeg er, med alle mine ideer, ønsker og beslutninger, vil gøre det, fordi de respekterer mig og vil have mig til at være tro mod mig selv.

Fra og med i dag vil jeg sige “ja” uden at være bange og “nej” uden at føle mig skyldig for at opretholde en balance i mit liv.

Sameksisterende respekterer hinanden som vi er.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Gilbert, C. Dr. Chris Gilbert – Author | Physician, Speaker, and Author. Retrieved 3 January 2021, from https://drchrisgilbert.com/
 • Albrecht, J. M. (1999). Saying yes and saying no: Individualist ethics in Ellison, Burke, and Emerson. Publications of the Modern Language Association of America, 46-63.
 • Bishop, S. (2013). Develop your assertiveness (Vol. 10). Kogan Page Publishers.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.