Syv tegn på, at du ikke elsker dig selv nok

Tror du ikke, at du elsker dig selv nok? Nogle adfærdsmønstre kan være tegn på, at dit selvværd har brug for et boost. Her er nogle gode råd.
Syv tegn på, at du ikke elsker dig selv nok

Sidste ændring: 09 august, 2022

Livet er så kort, at det er spild af tid at bekymre sig om, hvad andre måske tænker om dig. Det skyldes, at hvis du altid søger andres anerkendelse, ender du med at blive en ryggesløs person, som ikke længere ved, hvem du er, eller hvad du vil. Dette kan være et tegn på, at du ikke elsker dig selv nok.

Når din egen lykke begynder at afhænge af dine omgivelser, er det på tide at tage en pause og reflektere over dit liv og den måde, du lever det på. Noget skal ændres.

Du elsker ikke dig selv nok, hvis du ikke kan acceptere dig selv

Vi er nødt til at fortælle dig, at du måske ikke elsker dig selv nok, hvis du ikke kan acceptere dig selv, som du er, eller hvis du er blevet en helt anden person. Du har begået den fejl at lægge alt det, du er, i andres hænder, og nu er du fortabt.

I dag vil vi gerne dele nogle af tegnene på, at du ikke elsker dig selv nok, så du kan stoppe denne situation.

Bekymret mand ved vindue

Undgår du for enhver pris at være alene med dig selv? Hvis ja, afviser du måske den, du virkelig er, og bruger andre til at undgå at se dig selv i øjnene.

1. Du er ikke fri til at være dig selv, fordi du ikke elsker dig selv nok

At være det, som andre vil have dig til at være, kan slide dig ned. Det virker måske let for dig, men sandheden er, at det ville være meget nemmere bare at være dig selv end at forsøge at være en person, der i virkeligheden ikke eksisterer.

Hvis du lige nu spekulerer på, om du føler dig helt fri til at være dig selv med alle dine fejl og dyder, skal du se på din adfærd.

Bruger du for meget af din tid omgivet af andre mennesker? Undgår du for enhver pris at være alene med dig selv? Hvis det er tilfældet, afviser du måske den, du virkelig er, og bruger andre til at undgå at tænke over det.

Faktisk har du måske givet de mennesker, du bruger al den tid sammen med, magt til at ændre dig – og du har det dårligt, når de ikke er i nærheden.

Det er på tide at komme væk fra alt det og finde ud af, hvem du virkelig er.

Vi tror også, at du måske vil nyde at læse denne artikel: Nøglerne til at finde din personlige stil

2. Du er bange for at sige, hvad du mener

Har du nogensinde haft den der selvbevidste følelse under en samtale eller en frygt for at udtrykke dine egne meninger, hvis de er anderledes end andres? Hvis ja, kan det være, at du “former” dig efter andre mennesker, selv om det betyder, at du afviser og ikke udtrykker dine egne holdninger.

Hvis du aldrig taler, er der ingen, der lytter, og de vil ignorere dig og ikke tage dig alvorligt. Du må ikke være bange for at være eller tænke anderledes. Du kan have lavt selvværd, som du skal begynde at tage hånd om.

Dine meninger er lige så relevante som alle andres. Og selv om du tror, at de måske er ren nonsens, så er de det ikke! Bring dem frem, tal højt og gør din tilstedeværelse kendt. Din mening betyder mere, end du tror.

3. Du er kritisk over for dig selv

Du er så kritisk over for dig selv, at du uden at være klar over det undgår din egen udvikling og går i stå. På en eller anden måde straffer du dig selv for ikke at gøre de ting, du burde gøre. Du er ikke klar over, at det at begå fejl hjælper dig med at lære og komme videre.

Hold op med at kritisere dig selv – værdsæt alt det, du har opnået indtil videre, uanset hvor småt det er, og fejr det, selv når du tror, at det ikke betyder noget. Hvis du gør det, vil det være et bevis på, at du er begyndt at elske dig selv.

4. Det er længe siden, du har passet på dig selv

Deprimeret kvinde repræsenterer følelsen af, at du ikke elsker dig selv nok

Alle har brug for at føle sig godt tilpas i deres egen hud. Hvis du ikke gør det, så gør du noget forkert. Så hvis du er holdt op med at passe på dig selv, klæde dig pænt på og spise sundt, og det får dig til at føle dig dårligt tilpas, skal du ændre det!

Du skal elske dig selv, være sund for din egen skyld og klæde dig pænt på for din egen skyld – ikke for andres. Hvis du ikke gør det, er der ingen andre, der vil gøre det. Det er en alvorlig fejl at overlade dette ansvar til andre.

5. Du er ikke i stand til at motivere dig selv, fordi du ikke elsker dig selv nok

Uden motivation falder din succesrate, når det gælder om at gennemføre en plan eller drøm, til et minimum. Du vil aldrig få det, du ønsker, hvis du ikke stoler på dine evner og giver dig selv et skud positiv motivation hver dag.

Du vil fejle en eller to gange, og der vil være mennesker omkring dig, som ikke støtter dig, men du skal stadig tro på dig selv og forfølge alt det, du ønsker. Lad ikke andre stoppe dig. Sæt værdi i dine egne drømme.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også nyde at læse: Selvværd: Nøglen til lykke

6. Du stoler ikke på noget, der har med dig selv at gøre

Selvtillid er lige så vigtig som den motivation, vi talte om tidligere. Uden selvtillid vil du ikke lykkes med noget som helst. Har du nogensinde stoppet op og tænkt over, hvad du er i stand til? Har du værdsat alt det, du har opnået, uanset hvor småt det er?

Hvis du elsker dig selv nok, vil du have tillid til dig selv, og du vil ikke lade nogen ødelægge det. Desuden kan du opnå alt det, du ønsker, og du vil sætte pris på dine fejltagelser, som giver dig mulighed for at lære.

7. Du giver ikke dig selv oprigtigt til andre

Trist kvinde med mand i baggrunden

Du fortjener kærlighed lige så meget som alle andre. Faktisk er den eneste kærlighed, der betyder noget lige nu, den kærlighed, du har til dig selv.

På grund af forskellige livsomstændigheder føler du dig måske bange for at åbne dig selv op over for andre og vise dem, hvem du virkelig er. Med fuld bevidsthed har du skabt et panser til at beskytte dig, som også svækker dig.

Hvis du ikke giver dig selv til andre, hvis du ikke åbner dig selv op, hvis du ikke elsker, vil du aldrig vide, hvad det vil sige at være virkelig elsket. Desuden vil du aldrig komme til at opleve følelsen af at kunne stole helt på et andet menneske.

Det vil gøre dig trist og styrke din tro på, at du er uværdig til at blive elsket. Men på dette tidspunkt burde du vide udmærket godt, at du fortjener kærlighed lige så meget som alle andre. Faktisk er den eneste kærlighed, der betyder noget lige nu, den kærlighed, som du føler for dig selv.

Det kan nogle gange være svært for dig at stole på dig selv. Måske tror du, at du ikke fortjener at blive elsket, og det er derfor, du har ondt. Hvis det sker, så erkend, at du tager fejl, og at du er nødt til at finde en løsning.

Det er dit liv, der er på spil her – dine følelser og dine drømme. Så begynd at værdsætte dit liv, og du vil begynde at værdsætte den person, som du virkelig er. Det er ikke en let vej, men indsatsen vil være det hele værd.

Det kan interessere dig ...
Fiasko og selvsabotage: Hvordan er de forbundet?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fiasko og selvsabotage: Hvordan er de forbundet?

Fiasko og selvsabotage giver bagslag og fremhæver kun de negative aspekter af en selv. Hvad kan du gøre for at håndtere dem?