5 øvelser til at udvikle din mentale styrke

Noget så simpelt som at smile i spejlet hver dag får din hjerne til at generere endorfiner og hjælper dig med at se det gode ved tingene. Lær hvordan du udvikler din mentale styrke i denne artikel!
5 øvelser til at udvikle din mentale styrke

Sidste ændring: 21 februar, 2019

Hvad henviser vi til, når vi taler om din “mentale styrke”? På hvilken måde er motion forbundet med vores sinds adræthed og modstand?

Så underligt som det kan synes, er den klassiske “mind-body” -parring nært beslægtet og sand. Det er et aspekt, som vi ikke kan overse.

Når vi henviser til ens mentale styrke, taler vi om, hvordan man kan anvende det til at håndtere modgang i det daglige liv.

Det handler også om at vide, hvordan man skal fokusere på et mål for at opnå det, at udvikle egnede strategier, som hjælper os med at nå dette mål og efterfølgende succes.

På den anden side vil de, der forsømmer deres krops sundhed, bemærke, hvor mange af de daglige færdigheder, der er forbundet med visse kognitive processer som opmærksomhed, hukommelse og kreativitet, som gradvist vil blive reduceret og svækket.

For at forstå det bedre er her et simpelt eksempel. Du har haft en dårlig dag, en af ​​de dage hvor alting er gået galt, hvor livet i sig selv synes at være ude af synk og at gå imod dig.

Du føler dig så overvældet, at du beslutter dig for at tage behageligt tøj på og gå en tur. Du opdager snart, at noget forandrer sig i dig, du føler dig lettere, dit sind åbner sig for nye perspektiver, og dine bekymringer mindskes.

Sind og krop er tæt forbundet og de er en duo, som vi skal passe på og optimere.

I denne artikel vil vi forklare 5 gode måder, som du kan forbedre din mentale styrke.

1. Gåture er den bedste øvelse til at udvikle din mentale styrke

Bare fødder

Vi har lige talt om dette: At gå i et agilt, konstant og regelmæssigt tempo fremmer overraskende ændringer i vores sind.

 • Der er mange undersøgelser, der understøtter denne kendsgerning: Det er nok at gå i mindre end en halv time for at reducere flere psykiske problemer, forhindre depression og forbedre vores livskvalitet.
 • Det handler ikke om at trætte eller presse os selv. Enkel regelmæssig og konstant bevægelse i en halv time får vores hjerte i gang og ilter kroppen og især hjernen.
 • Gå ture afslapper spændinger og hjælper hjernebølgerne med relation til ro med at begynde at arbejde, og det hjælper os med at nå en bevidsthedstilstand, hvor vi er meget mere modtagelige for alt omkring os.

Opdag Derfor er det sundt for din hjerne at læse om aftenen

2. Smil, en god terapeutisk øvelse

Det kan overraske dig, og du tror måske ikke fuldt ud på det, men at smile er terapeutisk. Det er en indre styrke, der nærer os med stærke følelser og spreder positivitet.

 • Noget, som vi nogle gange glemmer, er, at smile har stor betydning for vores genetik. Det er en slags sprog, der er afsendt fra generation til generation, der indeholder mere end blot en form for social og følelsesmæssig kommunikation.
 • Det er nok at smile for vores hjerne til at belønne os med en hel strøm af endorfiner.
 • Det er ligesom at genstarte os selv og sætte virkeligheden i perspektiv for at skabe forbindelse med nutiden og se den positive side af tingene.

Så tøv ikke med at øve det dagligt. Når du føler dig mættet, gå til et spejl og smil. Vær opmærksom på dig selv og oplev hvad der sker indenfor dig.

Læs også 5 måder at forblive motiveret på

3. Dyb vejrtrækning 3 gange om dagen

På denne blog har vi forklaret flere gange, at “din vejrtrækning giver liv”.

 • Stress får os til at trække vejret hurtigt og ujævnt, således vores hjerne stopper med at modtage den ilt, den har brug for.
 • Alle situationer med angst og stress genererer også kortisol, et hormon, der i store mængder virker som en hård fjende for vores krop og sind.

Derfor er en anden sensationel øvelse, du bør øve, dyb vejrtrækning.

 • Find tre øjeblikke i løbet af dagen for dig selv. 15 minutter er nok.
 • Indånd, mens du tæller til 5. Hold luften i 7 sekunder og ånd ud i 8 sekunder.

Gentag dette flere gange, og du vil se ændringer.

4. Morgen udstrækninger

Yoga

Har du nogensinde prøvet det? En anden øvelse, der hjælper os med at opnå tilstrækkelig “mental styrke”, er at lære at slappe af i vores krop, hvilket giver dem elasticitet, afslapning, styrke…

For at opnå dette vil det gøre os godt at stå op lidt tidligere, og lidt efter lidt uden at presse os selv, lave nogle strækøvelser.

Disse fokuserer på nedre ryg, hofter, skuldre og nakke.

5. Vægtløftning

Overrasket? Selvfølgelig, men du bør vide, at lave små modstandsbaserede øvelser er meget terapeutiske mod et meget konkret mål: at reducere angstangreb.

Negative følelser som frygt, angst og bekymring kanaliseres meget godt ved den simple udøvelse i 10 til 15 minutter om dagen.

Muskeløvelse

Denne moderat-intensive øvelse vil hjælpe os med at opnå stærkere muskler. Men den vil også kanalisere vores vrede, frustration og angst bedre…

Med disse øvelser vil du opdage, at du kan udvikle din mentale styrke og være bedre forberedt på at møde vanskelighederne i dit daglige liv.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Brown, R. P., Gerbarg, P. L., & Muench, F. (2013). Breathing Practices for Treatment of Psychiatric and Stress-Related Medical Conditions. Psychiatric Clinics of North America. https://doi.org/10.1016/j.psc.2013.01.001
 • Jayakody, K., Gunadasa, S., & Hosker, C. (2014). Exercise for anxiety disorders: Systematic review. British Journal of Sports Medicine. https://doi.org/10.1136/bjsports-2012-091287
 • Ray, U. S., Mukhopadhyaya, S., Purkayastha, S. S., Asnani, V., Tomer, O. S., Prashad, R., … Selvamurthy, W. (2001). Effect of yogic exercises on physical and mental health of young fellowship course trainees. Indian Journal of Physiology and Pharmacology.
 • Kraft, T. L., & Pressman, S. D. (2012). Grin and Bear It: The Influence of Manipulated Facial Expression on the Stress Response. Psychological Science. https://doi.org/10.1177/0956797612445312
 • El estrés crónico pone tu salud en riesgo. (2019). Retrieved 31 March 2021, from https://www.mayoclinic.org/es-es/healthy-lifestyle/stress-management/in-depth/stress/art-20046037
 • Heesch, K. C., van Gellecum, Y. R., Burton, N. W., van Uffelen, J. G., & Brown, W. J. (2015). Physical activity, walking, and quality of life in women with depressive symptoms. American journal of preventive medicine, 48(3), 281-291.
 • Ansfield, M. E. (2007). Smiling when distressed: When a smile is a frown turned upside down. Personality and Social Psychology Bulletin, 33(6), 763-775.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.