Tilbered denne lækre fødselsdagskage derhjemme

Hvis du har lyst til at overraske din elskede med en lækker fødselsdagskage, kan du her se, hvordan du tilbereder en klassisk vaniljekage.
Tilbered denne lækre fødselsdagskage derhjemme

Skrevet af Jose Popoff

Sidste ændring: 06 januar, 2023

Når du nærmer dig den særlige dag, hvor du fejrer endnu et år i livet, vil du uundgåeligt begynde at tænke på en fødselsdagskage før eller siden. Derfor vil vi gerne dele en opskrift med dig, som er virkelig nem at følge og giver et fantastisk resultat!

Vi viser dig også, hvordan du tilbereder glasuren – det tager ikke lang tid, og du vil blive overrasket over, hvor nemt det er.

Uanset om du vil fejre det privat eller til en stor fest er det altid en god idé at vise sig frem med en flot kage, så læs videre! Lad os komme i gang!

Fødselsdagskage med vanilje

Vi deler ingredienserne til at tilberede en fødselsdagskage til 8 portioner med dig. Det er en vaniljekage, som kan fyldes efter din smag.

Når den er færdig, er det op til dig at bestemme, hvordan den skal pyntes.

Ingredienser

 • Salt
 • 2 æg
 • 160 g sukker
 • 120 ml sødmælk
 • 75 g usaltet smør
 • 270 g sigtet mel
 • 7 g bagepulver
 • 2,5 ml vaniljeekstrakt

Fremgangsmåde

 1. Før du går i gang, skal ovnen forvarmes til 200ºC.
 2. Smør en kageform med smør, og drys den derefter med mel.
 3. Sigt melet og bland det med bagepulver og salt i en skål.
 4. Begynd at piske på lav hastighed, mens du gradvist tilsætter smørret. Fortsæt med at piske, indtil dejen har en sandagtig konsistens.
 5. Tilsæt sukkeret en spiseskefuld ad gangen, og fortsæt med at piske. Dejen vil have en konsistens, der ligner vådt sand.
 6. Tilsæt nu æggene, et ad gangen, mens du fortsætter med at piske.
 7. Tilsæt vanilje og mælk, og pisk på medium hastighed. Sørg for, at alt er godt blandet, og pas på, at du ikke pisker for meget.
 8. Hæld blandingen i den form, du forberedte tidligere, og bag den i ca. 30-35 minutter, indtil en tandstik, der stikkes i blandingen, kommer ud tør.
 9. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af i ca. 5 minutter.

Der er din lækre fødselsdagskage, og du har tilberedt den på mindre end en time!

Nu skal du tænke på at pynte kagen, så den virkelig fanger folks øjne til festen. Som du vil se nedenstående, er det meget nemt at tilberede denne glasur.

Pige med en fødselsdagskage

Glasur til fødselsdagskage

For at lave en glasur, der ser godt ud og kan pyntes lige så meget, som du vil, er det bedst at lave den med flormelis. Så hvis du ikke har så meget tid til at pynte din kage, vil denne glasur hjælpe dig med at redde dagen.

Ingredienser

 • 1 knivspids salt
 • 3 æggehvider
 • 80 ml vand
 • 160 g flormelis
 • 2 ml vinsten
 • Vaniljeekstrakt (5 ml)

Du er måske interesseret i: En trin-for-trin opskrift på pærekage

Fremgangsmåde

 1. Hæld vandet i en skål, og tilsæt sukker, æggehvider, vinsten og en knivspids salt under piskning. Du vil få en flydende blanding.
 2. Derefter forberedes et vandbad. For at gøre dette skal du placere beholderen med den tilberedte blanding over en gryde med kogende vand.
 3. Begynd at piske blandingen med en gaffel eller et piskeris.
 4. Pisk godt, og overfør den til en anden røreskål. Brug derefter en røremaskine og pisk på lav hastighed.
 5. Begynd gradvist at øge hastigheden, indtil du når maksimal hastighed. Fortsæt med at piske, indtil der dannes stive toppe i glasuren.
 6. Tilsæt vaniljeekstrakt, og bland godt for at give den smag.

Nu har du en lækker glasur, der får din fødselsdagskage til at se lige så godt ud, som den smager. Hvis du har tid, så kan du bruge andre farver til pynten. For at gøre det skal du opdele glasuren i forskellige beholdere (afhængigt af den farve, du ønsker) og tilsætte farve til hver enkelt.

Hvis du vil have kagen til at se endnu mere slående ud, kan du tilføje chokoladespåner eller andet pynt.

Brug din fantasi, men prøv at undgå overdrivelser. Vi håber, at du får en fantastisk fest, og at alle nyder din kage!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.