10 tips til pleje af det mentale helbred under lockdown

Det meste af verden er under lockdown på grund af COVID-19-krisen. Det er vigtigt at pleje sit mentale helbred for at kunne undgå stress og angst. Opdag nogle tips i denne artikel.
10 tips til pleje af det mentale helbred under lockdown
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Krisen, som verden står over for som følge af COVID-19-pandemien, har tvunget befolkningen til at tilpasse sig hurtigt til pludselige forandringer i deres livsstil. Som følge, er mange personer begyndt at lide af stress, angst og panik. Sker det for dig? Hvis ja, så gå ikke glip af de følgende råd til at hjælpe dig med at pleje dit mentale helbred under lockdown.

At vide, hvordan man skal håndtere denne situation på et følelsesmæssig niveau, er afgørende i forebyggelsen af skadelige konsekvenser. Det er derfor en god idé at lære at udøve aktiviteter, som giver dig mulighed for at forblive rolig og forbundet med dit indre.

10 tips til at pleje dit mentale helbred under lockdown

Den konstante strøm af negative nyheder vedrørende COVID-19 har skabt forskellige problemer relateret til det mentale helbred blandt befolkningen. Og det hjælper selvfølgelig ikke at være under lockdown. Mens nogle formår at håndtere det, står andre over for daglig angst, ubehag og endda søvnløshed.

Problemet er, at sindet bliver overvældet med så mange nyheder om sygdom og behovet for at håndtere en situation med isolation, som de fleste aldrig har oplevet før. Som et resultat, bliver mange personer nødt til at lære, hvordan man plejer sit sind og håndterer sine følelser.

Vi vil give nogle vejledninger til at pleje det mentale helbred under lockdown, i denne artikel.

1. Del dine ressourcer

Dette vil hjælpe dig med at komme ud af din egen mentale isolation.

Nogle personer føler sig meget sårbare i tider som dette, såsom de ældre, selvstændige, enlige forældre, osv. At dele dine ressourcer med dem er en glimrende måde at hjælpe disse personer på. På samme tid, vil det derudover hjælpe dig med at glemme om din særlige situation.

Kvinde handler i supermarked med mundbind på

2. Genskab forbindelsen til din familie

Selvom de fysisk er under lockdown, er det ikke nogen grund til at afskære dig selv fra dem socialt. Det er faktisk netop det modsatte!

Der er så mange sociale netværk og teknologiske enheder, som du kan anvende til at holde kontakten med dem, du elsker. Venner og familie er et grundlæggende støttenetværk og kilde til opmuntring i tider som dette.

3. Få noget frisk luft for at forbedre det mentale helbred under lockdown

Prøv at få mindst en halv times sol hver dag. Det vil ikke blot give dig en pæn kulør, men indånding af frisk luft er også en glimrende måde at passe på dit mentale helbred under lockdown.

D-vitamin er ikke blot vigtigt for dit følelsesmæssige helbred. Det er også vigtigt for dit fysiske helbred. Hvis du ikke har en have, så sæt dig ud på din altan eller sæt dig tæt på et åbent vindue. Og glem ikke din solcreme!

Du vil måske også synes om: Afslapningsteknikker under lockdown

4. Skab et sted til dig selv

Find et sted i dit hjem, som har brug for noget opmærksomhed, og gør det til et hyggeligt hjørne til dig selv.

Det har en positiv effekt på dit sind at rydde op, og det vil det ligeledes have at få et smukt indrettet og behageligt område. Du kan bruge dit nye hjørne til at læse, male eller udøve en hver anden hobby, som du nyder.

5. Havearbejde kan forbedre det mentale helbred under lockdown

Hvad end du har en store have eller blot en simpel vindueskarm, så vil det berolige dine tanker at passe planter hver dagHvis du tør, kan du endda begynde at dyrke dine egne fødevarer!

6. Grib en god bog

Fordyb dig i siderne i en ny roman. Der er ingen bedre måde end at bevæge sig ud på en litterær rejse til at koble af fra tilstedeværelsen og glemme alt om dine problemer.

Kvinde læser bog for at pleje det mentale helbred under lockdown

7. Udøv meditation

Meditation betyder ikke, at du skal tømme dit sind. Det betyder derimod, at du skal koncentrere dig om her og nu. Hvis du ikke ved, hvordan du skal gøre det til at starte med, så bare rolig.

Du kan begynde med vejledt meditation til at starte med – der er masser at finde på internettet. Når du har fået styr på det, kan du nemt etablere din egen rytme.

8. Prøv pilates for at forbedre det mentale helbred under lockdown

Pilates er en god træningsteknik til at mindske stress og opleve overordnet velvære. Ifølge et studie udgivet i Muscles, Ligaments, and Tendonds Journalhjælper det dig faktisk også med at holde dig i fysisk god form.

Pilates kan mere specifikt forbedre din smidighed og pleje dine led. Dette er ikke en mindre detalje lige nu, eftersom lockdown nemt kan føre til en stillesiddende livsstil.

9. Lær mindfulness

Teknikker til mindfulness er et andet værktøj, som du kan bruge for at undgå mental overbelastning. Med disse metoder, kobler du simpelthen fra et øjeblik fra alt, hvad der foregår rundt omkring dig, og ser indad efter den fred, du har brug for.

10. Tilbring tid med dig selv

Hvis du nogensinde har følt, at du aldrig har tid at bruge på dig selv, så er dette det rette tidspunkt til at pleje dig selv.

At være hjemme er den perfekte undskyldning for at pleje sig selv til en forandring. Sæt tid af til fysisk motion, æstetiske behandlinger eller en hver anden aktivitet, som får dig til at have det godt.

Pleje af det mentale helbred under lockdown

Som det sidste, for at pleje dit mentale helbred under lockdown, kan du bruge noget tid på at reflektere. Du kan se på denne situation som en mulighed for at ændre dårlige vaner, pleje andre og forbedre dine vaner mod et bedre miljø.

De nuværende omstændigheder vil ikke vare for evigt. Hav i baghovedet, at der vil komme en tid, hvor du vil være i stand til at se tilbage på disse tider uden at føle den angst, som du oplever lige nu. Prøv at slappe af, undgå at se for mange nyheder, og drag nytte af den tid, du har, til at gøre ting, der kan bidrage til en følelse af velvære.  • Kloubec J. Pilates: how does it work and who needs it?. Muscles Ligaments Tendons J. 2011;1(2):61–66. Published 2011 Dec 29.
  • Centers for Disease Control and Prevention. (2020). Stress and Coping. Coronavirus Disease 2019 (COVID-19). CDC. Available in https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/daily-life-coping/managing-stress-anxiety.html
  • Roy D, Tripathy S, Kar SK, Sharma N, Verma SK, Kaushal V. Study of knowledge, attitude, anxiety & perceived mental healthcare need in Indian population during COVID-19 pandemic [published online ahead of print, 2020 Apr 8]. Asian J Psychiatr. 2020;51:102083. doi:10.1016/j.ajp.2020.102083
  • Lee, Sherman. (2020). Coronavirus anxiety scale: A brief mental health screener for COVID-19 related anxiety. Death Studies. 1-9. 10.1080/07481187.2020.1748481.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.