7 typer af ansigtsrens og hvordan man bruger dem

Ansigtsrens har komponenter, der letter dybderensning af huden. Vi fortæller dig, hvordan du bruger hver type.
7 typer af ansigtsrens og hvordan man bruger dem

Sidste ændring: 01 april, 2024

Der findes forskellige typer af ansigtsrens med formler, der er tilpasset den enkelte hudtype. Det er afgørende at kende deres egenskaber, og hvordan man bruger dem korrekt, for at få mest muligt ud af deres egenskaber. På den måde bliver dit ansigt hydreret, strålende og glansfuldt.

Men man skal huske på, at deres vigtigste funktion er at fjerne makeuprester, sved, olie, døde hudceller og andre urenheder, der samler sig på hudens overflade. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan de fungerer, og hvilken der passer bedst til den enkeltes behov. Læs videre!

Typer af ansigtsrens og deres korrekte anvendelse

Uanset type har ansigtsrens egenskaber, der gør det muligt for dem at fjerne spor af miljøforurening, makeup, sved, olie, mikroorganismer og spor af død hud optimalt.

Alt dette skal gøres uden at ændre hudens pH-værdi og uden at trække i hydrolipidbarrieren. Af denne grund har deres formler normalt en pH-værdi, der varierer mellem 4,5 og 8. De indeholder også aktive ingredienser, der opløser olierester.

Da vand alene ikke har en sådan funktion, gør disse egenskaber dem til de bedste supplementer til dybderensning. Hvilke typer rensemidler findes der, og hvordan bruger man dem? Se her, hvordan du bruger dem.

1. Emulsioner

Emulsioner er en af de mest anerkendte typer af ansigtsrens. De er også kendt som “creme-rens” eller “makeup-fjerner-emulsioner”. Produktets hovedfunktion er at fjerne lipofile (fedtede) og hydrofile (flydende) stoffer, der findes på huden. De fås i to varianter:

  • Kold creme: Disse har et højt vandindhold. Når de påføres huden, fordamper de derfor og giver en følelse af friskhed.
  • Evanescents: Disse har en formel, der består af en oliebase, stearinsyre og mineralske og vegetabilske olier. Den vandige base indeholder fugtighedsbevarende midler og triethanolamin.

Den rigtige måde at bruge denne rens på er at påføre den med en vatrondel eller direkte med hænderne. Forinden skal huden fugtes med varmt vand, masseres meget godt og derefter fjernes med varmt vand for at fjerne fedtrester. På grund af den lipofile base anbefales det ikke at bruge den på kombineret eller fedtet hud.

2. Renseolier: Nogle af de mest brugte typer af ansigtsrens

Renseolier er sammensat af naturlige olier, voks, smør eller andre lipider, der kan være syntetiske. Da de ikke har en vandig fase, er de ideelle til tør hud, fordi de tilfører en god mængde olie. På den måde understøtter de dens hydrering og genopbygning.

De anbefales ikke til kombineret og fedtet hud. Det er tilstrækkeligt at påføre en lille mængde i ansigtet for at opnå effekten. Bagefter fjerner du resterne med lunkent vand og et blødt håndklæde. Hvis der stadig er en fedtet fornemmelse, kan du supplere rensningen med en neutral sæbe.

3. Skummende rengøringsmidler

Skummende rengøringsmidler er meget lette produkter, hvis sammensætning for det meste er vandig. Basen kan være destilleret vand eller hydrolater. I mindre mængder indeholder det fedtstoffer som f.eks. vegetabilsk glycerin, overfladeaktive stoffer og naturlige konserveringsmidler.

Dette produkt er meget enkelt at bruge. Man pumper beholderen for at få skum på hænderne eller på en vatrondel. Det påføres derefter med blid massage og skylles med koldt vand. Fordi den er så tynd, er den optimal til fedtet eller kombineret hud.

4. Rensegeler

Rensegeler har en vandbase, der er næret med bl.a. naturlige ekstrakter og hydrolater. Ligeledes har de en alkoholkomponent, der aldrig bør overstige 20% af den samlede formel. Konsistensen er blød, ikke særlig fedtet og meget forfriskende.

For at bruge den er det nødvendigt at fugte ansigtet en smule. Når dette er gjort, gnides gelen med fingrene på huden. Det er tilrådeligt at massere den i en cirkulær bevægelse, så produktet trænger godt ind. Skyl til sidst med lunkent eller koldt vand for at fjerne eventuelle rester.

5. Bifasiske renseprodukter

Bifasiske renseprodukter eller makeupfjernere kan kendes på, at de har to farver med hver deres egenskaber. Man kan se, at den ene ligger oven på den anden, og selv om man blander dem, vil de skille igen.

Det skyldes, at produktet består af to faser, en olieagtig og en vandig. Den sidste ligger altid nederst og indeholder de overfladeaktive komponenter. Det er et ideelt produkt til alle hudtyper, især til kombineret hud.

Dets popularitet skyldes, at det hjælper med at rense alle typer makeup, selv vandfast makeup.

Før brug skal det blandes godt, så de to faser er helt forenede. Påfør med en vatrondel og tør over hele ansigtet for at sikre, at alle mulige spor af snavs fjernes. For at fjerne fedtede rester kan den suppleres med en renseskum eller -gel.

6. Micellar water

Dette produkt er blevet populært takket være dets fordele som ansigtsrens. Det er sammensat af miceller og overfladeaktive stoffer, der har en høj kapacitet til at fjerne snavs fra ansigtet. Det kan være fedtopløseligt eller vandopløseligt.

Det har også astringerende, fugtgivende og blødgørende stoffer. Den fås på markedet i forskellige formater og mærker. Du kan vælge den med de egenskaber, der passer bedst til din huds behov.

For at påføre den skal du placere en tilstrækkelig mængde på en vatrondel. Gnid den derefter med blide berøringer over hele ansigtet. Lad den virke i et par sekunder, og massér med cirkulære bevægelser for at fjerne urenheder.

7. Vådservietter til at fjerne makeup

Vådservietter til at fjerne makeup har også en plads på denne liste over forskellige typer af ansigtsrens. De er en hurtig løsning til at fjerne makeup, fedt eller snavs, der samler sig i ansigtet.

De bør dog ikke bruges primært, da de ikke er et produkt, der er designet til dybderensning. Det anbefales endda, at man efter afrensning med dem supplerer med afrensning med vand eller et andet let produkt.

Hvilken af disse typer af ansigtsrens foretrækker du?

Du kender nu syv typer af ansigtsrens og den korrekte måde at anvende dem på. Du ved også, hvilke der er bedst egnet til hver hudtype. Så vælg den, som du synes hjælper dig mest med at opnå en dybderensning af dit ansigt.

Husk, at hudrenserutinen ikke bør glemmes . Hvis man efterlader snavs og kosmetikrester på huden, kan det føre til udbrud, tørhed, for tidlige rynker og andre æstetiske problemer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.