De 7 mest almindelige fejl ved fjernelse af makeup, og hvordan du gør det korrekt

Det kan føre til problemer med hudens sundhed at begå fejl, når man fjerner makeup. Hvad er de mest almindelige? Lær alt om dem her!
De 7 mest almindelige fejl ved fjernelse af makeup, og hvordan du gør det korrekt

Sidste ændring: 12 juni, 2023

I dag vil vi gerne tale med dig om de mest almindelige fejl ved fjernelse af makeup. Ud over at gennemgå, hvad du måske gør forkert, vil vi gerne have, at du ved, hvordan du gør det korrekt for at pleje og beskytte dit ansigt.

Derudover er denne artikel en påmindelse om, hvor vigtigt det er at fjerne makeup sidst på dagen. Husk, at daglig rensning af huden er afgørende for at holde den sund. Ved at gøre det fjerner du spor af sved, døde hudceller og olie. Læs videre!

Almindelige fejl ved fjernelse af makeup

Huden er kroppens største organ, og dermed har den en vital funktion. Som beskrevet i en artikel i Nationalt Center for Bioteknologisk Information fungerer den som en beskyttende barriere, der beskytter de indre strukturer mod stress og miljømæssige faktorer.

Den indeholder også en lang række receptorer, der er ansvarlige for at registrere smerte, tryk, temperatur og berøring. For ikke at nævne dens varmeregulerende og metaboliske funktion. Med hensyn til sidstnævnte er dens rolle i produktionen af D-vitamin og i lagringen af lipider fremtrædende.

Når alt dette er sagt – og når man forstår dens betydning – er det vigtigt at tage i betragtning, at den kræver en vis pleje for at holde den i optimal tilstand. Dens kontakt med UV-stråler, forurening og det affald, den naturligt udskiller, kan forårsage for tidlig forringelse og problemer.

Så når det kommer til ansigtspleje, bør processen med at fjerne makeup ikke overses. Derudover bør du forsøge at undgå visse fejl, der kan reducere kvaliteten af proceduren. Vær opmærksom!

1. En gængs fejl ved fjernelse af makeup er at gøre det i en fart

Den mest almindelige fejl ved fjernelse af makeup er at gøre det i en fart. Grunden til det er, at man forsømmer vigtige trin, der garanterer en dyb og tilstrækkelig rensning.

Der er nogen, der vil sige, at det vigtige er at fjerne makeup, og det er det. Men når det gøres hurtigt, er alle rester af skønhedsprodukter så fjernet? Højst sandsynligt ikke. Og ja, en gang om året skader ikke, men at udføre en daglig rutine på den forkerte måde påvirker hudens sundhed.

Faktisk tyder videnskabelige undersøgelser på, at kosmetik kan bidrage til eller forværre akne. Selvom der stadig er behov for mere forskning, ved man, at det sker, fordi makeuprester blokerer porerne og forhindrer huden i at udskille sine naturlige olier.

2. Ikke at fjerne makeup hver dag

Forestil dig, at hvis det er skadeligt for dit ansigts sundhed at fjerne makeup dårligt, hvordan vil det så være, hvis du ikke gør det hver dag? De kort- og langsigtede risici spænder fra fremkomsten af akne til hudorme, markante rynker, dehydrering og tørhed.

Ifølge forskningsartikler er det vigtigt at fjerne makeup hver dag. Afhængigt af den enkelte huds type og karaktertræk bør ansigtet faktisk renses en eller to gange om dagen, ikke kun med makeupfjernere, men også med rigeligt vand.

Dette sikrer, at spor af kosmetik, forurening, sved og olie, der er ophobet i løbet af dagen, fjernes.

3. Brug af utilstrækkelige makeupfjernere

Ligesom der findes forskellige typer af makeup, findes der også forskellige typer af makeupfjernere. Derfor er det en fejl at bruge et produkt, der ikke passer til den kosmetik, du bruger.

Hvis du for eksempel bruger vandfast og meget holdbar makeup, bør du bruge en tofaset makeupfjerner, som blander en vandbase med en oliebase for at sikre en dybere rensning.

På samme måde er det en anden fejl at bruge makeupfjernerservietter hver dag. Selvom de er en hurtig løsning, kan det materiale, de er lavet af, være slibende i det lange løb. Når de gnides på huden, kan friktionen forårsage følsomhed og slitage.

4. Forsømmelse af sarte områder som øjnene

Et indlæg fra Offarm indikerer, at huden omkring øjnene er meget tyndere end huden i resten af ansigtet og på kroppen. Derfor bør man gå ud fra, at den er meget mere sart. Det skyldes ikke kun, at den ikke er særlig tyk, men også at den er mere elastisk og har få talgkirtler.

På grund af disse egenskaber kræver den særlig pleje, da ydre påvirkninger – såsom solstråler, forurening og makeup – kan påvirke den i højere grad.

Derfor anbefales det at bruge et allergivenligt eller specielt produkt til området, når man fjerner makeup. Det skal påføres blidt og uden for meget tryk.

5. Glemme konturerne i ansigtet og på halsen

De fleste kvinder ved, at konturerne i ansigtet og på halsen skal sminkes meget godt for at opnå et ensartet og naturligt udseende. Men en af de mest almindelige fejl ved fjernelse af makeup, er at glemme disse områder.

Som et resultat kan porerne blive overfyldte, og hudorme, bumser og andre urenheder kan udvikles. For ikke at nævne, at der kan komme en makeup-plet på din hovedpude.

6. Glemme ansigtstoner

I en artikel i Professional Pharmacy foreslår eksperter, at man bruger ansigtstoner efter brug af makeupfjerner. Hvad er årsagen? Disse produkter hjælper med at normalisere huden og supplerer rensningen.

Efter en streng rutine kan der stadig være spor af kosmetik og snavs i ansigtet. Toneren forsegler og fjerner eventuelle rester. Derudover forbereder den dermis til hydrering og hjælper med at stimulere cirkulationen.

7. Glemme at fugte: En gængs fejl ved fjernelse af makeup

En anden almindelig fejl er at glemme at fugte efter fjernelse af makeup. Da huden hovedsageligt består af vand, er det et fundamentalt element for at bevare din sundhed og æstetik. Dehydrering er en væsentlig årsag til ru og tør hud.

Af denne grund har enhver rutine, der involverer ansigtspleje, fugtighed som et obligatorisk trin. Nogle anbefalede cremer er dem, der indeholder retinol, E-vitamin, hyaluronsyre, mælkesyre og ceramider.

Har du begået disse fejl ved fjernelse af makeup?

Det er muligt, at du på et tidspunkt har begået disse fejl ved fjernelse af makeup, eller at du stadig begår dem. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt at rette op på dem for at undgå fremtidige problemer. Selvom det tager lidt tid på et tidspunkt af dagen, hvor du føler dig træt, er det værd at gennemføre det hver dag.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.