Vidste du, at grøn te forlænger levetiden?

Antioxidanterne i grøn te hjælper med at reducere dannelsen af frie radikaler. De hjælper derfor med at reducere en persons risiko for at udvikle sygdomme. Med det i baghovedet ønsker vi at tale om, hvordan grøn te forlænger levetiden.
Vidste du, at grøn te forlænger levetiden?
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Når det kommer til at leve et langt og sundt liv, er det vigtigt at være forsigtig med, hvad man spiser. Dette involverer selvfølgelig at indtage friske fødevarer i stedet for forarbejdede og undgå bestemte toksiner. Der er dog også andre ting, man kan inkludere i sin kost for at forsinke aldringsprocessen. Det gælder grøn te, da grøn te forlænger levetiden.

Grøn te er en infusion, som er rig på antioxidanter, og det anvendes rutinemæssigt i mange lande. Det er et produkt, som nogle stammefolk påstår besidder medicinske egenskaber.

Denne te er dog ikke mirakuløs. For at kunne bemærke dets sunde fordele skal man indtage det som en del af en varieret og balanceret kost.

Grøn te kan hjælpe til vægttab

En af fordelene ved grøn te er dets evne til at stimulere vægttab. Ifølge et studie udgivet i Nutrición Hospitalaria producerer det denne effekt i sammenhæng med en kaloriefattig kost.

I den forstand hjælper det, at drikke grøn te hyppigt, med at stimulere forbrændingen og øge forbruget af kalorier. Det har derudover bestemte effekter på undertrykkelsen af appetit, så det hjælper med at reducere ens indtag af usunde snacks mellem måltider.

For at få gavn af effekterne af grøn te, når det kommer til at reducere kropsfedt, kan man inkludere denne infusion i sin daglige rutine. Eller man kan også lede efter et produkt med ekstrakt fra grøn te. Begge løsninger er gyldige, så længe man kombinerer dem med en varieret kost og motion.

Grøn te kan hjælpe på at fjerne mavefedt

Grøn te øger ens forbrænding af kalorier, så det kan hjælpe til vægttab, hvis man indtager det sammen med en kaloriefattig kost.

Antioxidanterne i grøn te: Grøn te forlænger levetiden

Et andet af karaktertrækkene for grøn te er dets indhold af antioxidanter. Et regelmæssigt indtag af dette substans er forbundet med en lavere risiko for at udvikle sygdomme på mellem og lang sigt ifølge et studie udgivet i Public Health Nutrition.

Studiet forbindet det, at drikke dette substans, med en reducering i kognitive sygdomme, og på samme tid indikerer det, at grøn te forlænger levetiden.

På samme måde anbefaler studiet at kombinere indtaget af grøn te med andre antioxidanter for at maksimere deres effekter.  For eksempel kan man inkludere ingefær- eller tranebærekstrakt i sin te for at forbedre deres evne, når det kommer til forlænget levetid.

Kost og motion til at forebygge sygdomme

På nuværende tidspunkt er de eneste to gyldige metoder til at forlænge levetiden hyppig motion og sund kost. Med hensyn til den sidstnævnte bør ens kost inkludere en stor mængde af grøntsager og fisk. På samme tid er begrænsning af ens indtag af transfedt, ultraforarbejdede fødevarer og alkoliske drikkevarer grundlæggende.

I tilfælde af stillesiddende personer er det godt at reducere indtaget af kulhydrater også. På den måde vil man forbedre kroppens komposition og også det metaboliske helbred.

Grøn te forlænger levetiden

Tranebær i spand

Ved at tilføje tranebær til grøn te øger det den antioxidante effekt.

Grøn te er en infusion med fordele, som er gavnlige for ens helbred. For det første har det en positiv effekt, når det kommer til at reducere fedtvæv. På samme tid indeholder det antioxidanter, som hjælper med at forebygge sygdomme forbundet med kongitiv forringelse.

Grøn te forænger levetiden, når man indtager det regelmæssigt. Man kan også tage det i form af kosttilskud. Husk dog på, at dette substans ikke er mirakuløst. For at kunne nyde dets fordele har man også brug for en sund, varieret kost.

På samme tid bør man dyrke fysisk motion regelmæssigt. Tab af muskelmasse og fysisk styrke er forbundet med en større risiko for dødelighed og reduceret levetid.

Hvis man følger sunde vaner, kan inkludering af grøn te i sine rutiner forlænge levetiden og reducere risikoen for kognitiv forringelse. Det bedste af det er, at grøn te er nemt at finde i supermarkedet og er tilgængeligt for alle.

Det kan interessere dig ...
Grøn te mod akne: Virker det?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Grøn te mod akne: Virker det?

Akne er ikke et alvorligt helbredsproblem, men det kan gøre skade på en persons selvtillid. Læs her, hvordan du kan bruge grøn te mod akne.  • Vázquez Cisneros LC., López Uriarte P., López Espinoza A., Navarro Meza M., et al., Effects of green tea and its epigallocatechin (EGCG) content on body weight and fat mass in humans: a systematic review. Nutr Hosp, 2017. 34 (3): 731-737.
  • Shirai Y., Kuriki K., Otsuka R., Kato Y., Nishita Y., et al., Green tea and coffee intake and risk of cognitive decline in older adults: the national institute for longevity sciences, longitudinal study of aging. Public Health Nutr, 2020. 23 (6): 1049-1057.
  • Jiménez-Bonilla, Vilma, and Ana Abdelnour-Esquivel. “Identificación y valor nutricional de algunos materiales nativos de arándano (Vaccinium spp).” (2013).

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.