4 fødevarer, du bør undgå hvis du er på slankekur

Hvilke fødevarer skal du undgå i enhver slankekur? Det fortæller vi dig i denne artikel!
4 fødevarer, du bør undgå hvis du er på slankekur
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Når vi tænker på at tabe os, er det almindeligt kun at fokusere på, hvad vi bør spise. Men det er vigtigt at overveje de fødevarer, som du bør undgå når du er på slankekur, hvis du gerne vil tabe dig. Dette vil gøre det lettere at vælge, når du planlægger din ugentlige menuplan eller når du går ud for at spise. Har du tænkt over det?

Nu vil vi gerne præsentere dig for denne liste over de fødevarer, der er bedst at udelade i et stykke tid. Hvis du virkelig “craver” det, eller når der ikke er nogen anden mulighed, så er det okay. Men ideen er ikke at overdrive det. Parat? Læs mere her, og undgå disse fødevarer.

1. Kartoffelchips

Dette er en af ​​de fødevarer, du bør undgå, hvis du gerne vil tabe dig, og de har fået et meget dårligt ry. Virkeligheden er, at kartofler ikke behøver at blive udeladt fra din kostplan. En kogt, dampet eller bagt kartoffel vil give dig energi og fiber.

Kartofler

Men du bør undgå dem, der er blevet friturestegt. Dette omfatter:

  • Chips
  • Pommes frites
  • Chips med meget salt eller andre krydderier

Problemet med disse varianter er, at selv en smule af dem har meget højt kalorieindhold. Derudover er portionerne i disse præsentationer så små, at du altid vil overskride dem. Der er undersøgelser, der viser, at det, at spise disse fødevarer kan påvirke dit generelle helbred og få dig til at tage på i vægt på meget kort tid.

Hvis du har meget lyst til chips, er det bedre at lave dine egne i ovnen. For at gøre dem lækre, tilsæt nogle krydderier, og leg med nye smagsoplevelser. Hvis du foretrækker noget traditionelt, skal du blot tilføje salt og peber.

Du får samme effekt uden alle kalorierne og risikofaktorerne for dit helbred.

Du vil måske også være interesseret i at læse dette: Detox din krop på 3 dage med denne diæt

2. Snacks, der kun er kulhydrater

En anden kategori af fødevarer, som du bør undgå hvis du er på slankekur, er kulhydrater. Dette omfatter kager, riskager, korn, myslibarer, brød osv. Selvom de er meget nemme og økonomiske muligheder når du er ude og købe ind, indeholder de simple sukkerarter, der forårsager glukoseændringer.

kiks

Derudover gør de dig ikke mæt i særlig lang tid. Det betyder, at du efter kort tid vil være sulten igen, og du vil ikke have næret din krop.

Den ideelle mulighed er at tilfredsstille lysten til snacks om formiddagen og midt på eftermiddagen med sunde fødevarer. Disse indeholder masser af fiber, kulhydrater og protein. Nogle gode muligheder er:

  • Lav-kalorie ost med et stykke frugt.
  • 1 æble med jordnøddesmør.
  • Yoghurt med havregryn og nogle mandler.

3. Sukkerholdige drikkevarer er også fødevarer, som du bør undgå hvis du er på slankekur

En anden vigtig fødevare, som du bør undgå hvis du vil tabe dig, er drikkevarer med en masse sukker. Her snakker vi ikke bare om sodavand. Du bør også overveje automat-kaffe, kommercielle juices og enhver anden væske med raffinerede sukkerarter.

sodavand - fødevarer, som du bør undgå

Det har vist sig, at overdreven indtagelse af disse drikkevarer fremskynder vægtforøgelse. Af denne grund er det vigtigt, at både børn og voksne undgår sukkerholdige drikkevarer så meget som muligt på en slankekur.

Den bedste mulighed vil altid være at bringe en flaske frisk vand med dig overalt. Hvis du foretrækker et strejf af smag, skal du forberede infusioner med lidt frugt og mynte eller kanel.

Hvis du vil udskifte kaffe fra automaten, skal du vælge at drikke kaffe tilberedt derhjemme. På denne måde kan du styre mængden af ​​sukker og det vil helt sikkert være en bedre kvalitet kaffe.

Du burde også læse: De 4 mest vanddrivende infusioner

4. Undgå hvidt brød, kager og lignende på slankekur

De sidste fødevarer, som du bør undgå hvis du vil tabe dig, er dem, der er tilberedt med raffineret mel. Hvidt brød har normalt et højt sukkerindhold, som ændrer glukoseniveauet i blodet.

hvidt brød

Ud over at være fremstillet med meget raffineret mel, er deres bidrag af fiber minimalt. Af denne årsag kan du øge risikoen for fedme ved at indtage 2 skiver hvidt brød om dagen.

Kager, småkager og andre produkter indeholder usunde transfedtsyrer. Selv om de kan være lækre, er det bedre at undgå dem helt. Hvis du har et ønske om et stykke kage eller en cookie, skal du prøve at vælge en der er tilberedt med fuldkorn. De er mindre almindelige, og det tager lidt tid at vende sig til dem, men de er sundere.

Det mest ideelle er, at tilbered dine egne desserter hjemme med fuldkornsmel, frø og bitter chokolade. På den måde kan du erstatte begæret efter noget sødt uden at tage på i vægt eller bringe dit helbred i fare.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Boticario Boticario, C. (2012). Nutrición y alimentación: mitos y realidades. Aldaba36, 79-88.
  • Gómez-Miranda, L. M., Jiménez-Cruz, A., & Bacardí-Gascón, M. (2013). Estudios aleatorizados sobre el efecto del consumo de bebidas azucaradas sobre la adiposidad en adolescentes y adultos: revisión sistemática. Nutrición Hospitalaria28(6), 1792-1796.
  • Rivera, J. R. E., Velásquez, F. M., Velásquez, M. D. R. M., & Velásquez, J. A. M. (2005). Efecto de la adición de proteína de soya en la textura de un pan blanco. Agrofaz: publicación semestral de investigación científica5(1), 775-782.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.