5 mættende morgenmads ingredienser til vægttab

Er din morgenmad dit svageste måltid på dagen? Er du sulten en time efter at have spist den? Prøv nogle af disse lækre, ernærende og mættende fødevarer, der vil hjælpe dig med at tabe dig og gøre din morgenmad fantastisk.
5 mættende morgenmads ingredienser til vægttab
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Det er ikke altid nemt at komme op om morgenen. Men noget så simpelt som et solidt måltid fyldt med mættende morgenmads ingredienser kan give dig motivation og energi til dagen.

Du har måske før oplevet, at du med det samme bliver sulten igen, måske kun en time eller to efter du har spist morgenmad. Du bliver måske så sulten, at du ikke engang kan koncentrere dig.

Hvad skete der?

Hvis du kun spiser slik eller fødevarer, der består af hvidt mel, ost, eller juice til morgenmad, vil sulten krybe sig ind og blive din fjende på ingen tid.

Dårlige spisevaner, som det første om morgenen fører til mellemmåltider. Det tvinger dig til at tage på i vægt på en måde, som du normalt kunne have undgået uden at vide det.

Små ændringer i din morgenmad kan gøre en kæmpe forskel. Vi foreslår startende fra idag, at du prøver at spise nogle af de følgende mættende morgenmads ingredienser.

Du vil helt sikkert mærke en forskel.

1. Avocado er en af de mest mættende morgenmads ingredienser

Du behøver kun halvdelen af en ​​avocado om dagen, hverken mere eller mindre. Dette er den perfekte portion til at komme til den tilstrækkelig mængde af protein og sunde fedtsyrer, der tager sig af dit hjerte.

Langt fra, hvad en masse mennesker tror, ​​vil avocadoer ikke få dig til at tage på i vægt. Hvad endnu vigtigere er, så kan denne lækre frugt medvirke til at reducere dine niveauer af dårligt kolesterol (LDL) og øge dit gode kolesterol (HDL).

Tøv ikke med at kombinere avocadoer med andre frugter eller at sprede dem på et stykke ristet rugbrød.

2. Æg mætter også meget

Avocado og æg på toast

Ligesom alt andet, når det kommer til fødevarer, så er nøglen balance og moderation. Æg, som du ved, er både rigt på proteinindhold og kalorier. Alligevel kan du spise mellem fire og fem æg om ugen, uden nogen problemer.

 • Noget så appetitvækkende som en omelet eller et hårdkogt æg til morgenmad vil hjælpe dig med at tabe dig.
 • Dette vil mætte dig, samtidig med at det giver, de næringsstoffer, som du har brug for, og i mellemtiden hjælper det dig med at forbedre dit hjertes sundhed.
 • Glem ikke at æg indeholder lecithin, en slags fedt, der hjælper med at balancere godt og dårligt kolesterol og det forhindrer dermed kolesterol fra at fastholde sig i blodårerne.

3. Havregryn er måske den ultimative morgenmads ingrediens

Både havre og havregryn er fremragende valg til en mættende og sund morgenmad. Mulighederne for at forberede dem er uendelige, og de er alle lækre.

 • Havregryn er en fødevare, der langsomt absorberes af kroppen, lav på kalorier men rig på opløselige fibre. Hvis du vænner dig til at spise det hver dag, vil du undgå forstoppelse og nyde en enestående indre balance.
 • Glem ikke at denne kornsort har en utrolig mængde af næringsstoffer, der giver dig nok energi til at få dig igennem dagen indtil frokosttid.

Nyd din havregrød ved at kombinere den med andre velsmagende og nærende muligheder. Din figur vil takke dig!

Læs også: 4 gode opskrifter med havregryn

4. Papaya hjælper på fordøjelsen

En halv papaya

Det er blødt for ganen, lækkert, og har en melon-lignende smag. Papaya er en frugt, som du kan spise næsten enhvert tidspunkt på dagen. Den bedste tid, er dog afgjort til morgenmaden.

 • Papaya er, mere end noget andet, meget fordøjende. Takket være en af ​​dens enzymer, papain, så mindsker den inflammation, der sker lejlighedsvist i forbindelse med maveproblemer.
 • Ud over det, er det en af ​​de mest mættende fødevarer, da det har massere af C-vitamin, kalium og kostfibre.
 • Papaya hjælper dig med at bekæmpe forstoppelse, reducere dit kolesteroltal, og regulere dit blodsukker.

Hvis du ønsker at lave en fremragende morgenmad, så prøv at kombinere noget græsk yoghurt med en halv papaya og en håndfuld nødder. Det er fantastisk!

5. Tomater er også både sunde og mættende

Der er mange forskellige sorter af tomater. Alle af dem er dog lige gavnlige, når det kommer til pleje af dit helbred og fremme vægttab.

Hvorfor ikke tilføje dem til din morgenmad? Det er en rigtig god idé, der er værd at prøve.

 • Du kan kombinere tomater med lidt avocado, nogle æg, og endda sprede det på toast med lidt olivenolie.
 • Tomater bidrager også til at forebygge for tidlig aldring. Denne frugt indeholder 94% vand, hvilket gør den til en meget mættende fødevare at starte din dag med.
 • Ud over dette, så hjælper lycopen, antioxidanten der giver dem deres rødlig nuance, også med at beskytte dit hjerte.
 • Husk at spise tomater med skrællen. Dette er, sådan du kan drage fordel af fiberindholdet, som hjælper dig med at tabe dig og forbedre din fordøjelse.

Som du kan se, er det nemt at blive mæt hvis bare du vælger de rigtige mættende morgenmads ingredienser. Husk at vælge produkter, der er friske og økologiske for at drage fordel af deres naturlige egenskaber.

Du kan ledsage disse mættende morgenmads ingredienser med en kop kaffe og noget naturligt juice, hvis du ønsker det.

Begynde at tage bedre vare på dig selv i dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Anderson Vázquez, Hazel Ester, Cabrera, Soralys, Lozano, Rosa, & Gónzalez Inciarte, Luisandra Coromoto. (2009). Efecto del consumo de aguacate (Persea Americana Mill) sobre el perfil lipídico en adultos con dislipidemia. Anales Venezolanos de Nutrición22(2), 84-89. Recuperado en 26 de julio de 2020, de http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0798-07522009000200005&lng=es&tlng=e.
 • Ballesteros, M., Valenzuela, F., Robles, A., Artalejo, E., Aguilar, D., Andersen, C., Valdez, H., y Fernández, M. (2015). Un huevo por día mejora la inflamación en comparación con un desayuno a base de avena sin aumentar otros factores de riesgo cardiometabólico en pacientes diabéticos. Nutrientes, 7 (5), 3449–3463. https://doi.org/10.3390/nu7053449
 • Ruxton, CHS, Derbyshire, E. y Gibson, S. (2010). Las propiedades nutricionales y beneficios para la salud de los huevos. Nutrition & Food Science, 40 (3), 263–279. https://doi.org/10.1108/00346651011043961
 • Van Horn, L., Emidy, LA, Liu, K., Liao, Y., Ballew, C., King, J. y Stamler, J. (1988). Respuesta lipídica sérica a una dieta modificada con grasa y mejorada con avena. Medicina preventiva, 17 (3), 377–386. https://doi.org/10.1016/0091-7435(88)90012-6
 • Krishna, KL; Paridhavi, M & Patel, Jagruti A. (2008). Revisión sobre las propiedades nutricionales, medicinales y farmacológicas de la papaya ( Carica papaya Linn.). Journal of Natural Products and Resources (IJNPR). http://nopr.niscair.res.in/handle/123456789/5695.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.