De 3 bedste kornsorter til vægttab

De bedste kornsorter til vægttab hjælper din krop med at tabe sig og forbedre dit helbred. Lær alt om dem i denne artikel.
De 3 bedste kornsorter til vægttab
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 september, 2022

Måske har du efterhånden fået nok af de såkaldte mirakelkure. Her ønsker vi at give dig enkle og sunde idéer til at forbedre din livskvalitet. Derfor anbefaler vi dig at inkludere disse vidunderlige kornsorter til vægttab i din kost. Vil du lære om dem?

Husk, at det er vigtigt at opretholde en sund vægt for at sikre en god sundhedstilstand. Denne proces er hovedsageligt påvirket af livsstilsvaner, både kost og fysisk træning og hvile. Begynd derfor allerede nu at opnå en god kropssammensætning.

Er korn effektivt til vægttab?

På det seneste er det blevet meget populært at erstatte f.eks. en middag med en tallerken kornprodukter. Mange mærker forsøger at overbevise os om, at det er en ideel måde at tabe sig på.

Men vi skal være forsigtige, korn er tilbehør og bør ikke erstatte en frokost eller aftensmad. Det er en perfekt måde at supplere vores kost på for at tabe sig. Dens hemmelighed ligger grundlæggende i følgende aspekter:

 • Korn er mættende og forhindrer os i at spise mellem måltiderne. De tilfører os næringsstoffer og fibre, der holder os mætte indtil næste måltid.
 • Vi kan f.eks. supplere kornprodukter med proteiner. Til aftensmad vil det være godt at tilberede et lille stykke laks eller lidt bagt kalkun. Derefter en tallerken med havregryn med frugt. Noget som dette er ideelt, da kalorieindekset på denne måde er meget lavt, og vi taber os.
 • Du skal også vide, at vi ikke kan overdrive forbruget af kornsorter. Det rigtige er at spise en kop havregryn, en kop teff eller en kop chiafrø. Da de er fordøjelsesfremmende, nærende og mættende, kan vi tabe op til et halvt kilo om ugen, men overdriv ikke.

Husk desuden at supplere forbruget af kornprodukter med en fedtfattig kost og lidt motion.

Du vil måske finde dette interessant: Fordøjelsesenzymer: Hvad gør de?

De bedste kornsorter til vægttab

Vi vil præsentere dig for de bedste kornsorter til vægttab, når målet er at reducere kropsvægten.

1. Den trendy kornsort til at tabe sig: Teff

Teff er en af de bedste kornsorter til vægttab

Du har måske ikke hørt om den endnu. Men det er ved at blive meget populært efter at have vist sin klare effektivitet til at tabe sig og opretholde en ordentlig kropsform, ud over et fremragende helbred.

Først og fremmest er teff en kornsort, der altid er blevet forbrugt i Afrika. Det er mere end 5000 år gammelt og er allerede markedsført i alle lande i verden. Derfor burde det ikke koste dig meget at finde det i dit sædvanlige supermarked eller i helsekostbutikker.

Det er ideelt til at bevare et godt helbred takket være dets vitamintilskud og dets høje jernindhold. Desuden er det en kornsort, der er rig på kulhydrater, fibre og glutenfrit. Det er også godt for folk med type II-diabetes.

Husk, at simple sukkerarter er forbundet med dårligere helbred, som det fremgår af en undersøgelse offentliggjort i Critical Reviews in Clinical Laboratory Sciences. I denne forstand er teff en sikker værdi, da de kulhydrater, den indeholder, er af den komplekse type, som ikke genererer overdrevne forhøjelser i blodglukose.

Men hvad er dens hemmelighed til at hjælpe os med at tabe os?

 • Det er let at fordøje.
 • Det regulerer fedtforbrændingen.
 • Det regulerer forstoppelse.
 • Det er mættende. Fibre har vist sig at reducere appetitten.
 • Det er utroligt sundt for at fjerne toksiner og fremme afføring.

Hvordan man indtager det

Du kan blande det med din grøntsagsmælk til morgenmad. Du kan lave brød, kager, småkager og næringsbarer. Du behøver kun en lille smule for at tilfredsstille din sult og få gode næringsstoffer. Er det ikke fantastisk?

2. Havregryns vidunderlige egenskaber

Havregryn i skål

Havregryn rangerer som en af de bedste superfoods. Faktisk taler den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) om denne kornsort som en af de mest næringsrige og sunde, ideel til at indgå i vores madpyramide.

Vidste du, at den er fantastisk til at tabe sig? Ja, det er det. Havregryn er en kornsort, der tilfredsstiller appetitten og er også en madregulator og et fremragende fordøjelsesmiddel, hvormed du gradvist kan fjerne fedtstoffer. Men ja, du skal være konstant og indtage det hver dag som en del af en afbalanceret kost.

Det indeholder fibre, vitaminer og mineraler samt sporstoffer. Det er også meget velegnet til diabetikere, da det formår at regulere blodsukkeret.

Det skal også bemærkes, at havre har en gavnlig virkning på tarmfloraen. Dette skyldes tilstedeværelsen af fibre i sammensætningen kendt som betaglukaner. Dens effekt på moduleringen af mikrobiotaen er blevet påvist i den videnskabelige litteratur.

Du ved allerede, at havre er en naturlig gave, som vi ikke kan negligere. Det vil hjælpe dig med at tabe dig, og derfor bør du inkludere det dagligt i din morgenmad.

3. Chiafrø, en kilde til sundhed

Chiafrø

Selv om de ikke ligefrem er kornprodukter, har chiafrø et lignende bidrag. På trods af at de har en lang terapeutisk tradition inden for sundhed og ernæring, er det nu, at man er ved at genopdage værdien af chiafrø, som også er ideelle til vægttab.

Først og fremmest skal vi vide, at de er en fremragende kilde til fibre, antioxidanter, calcium, protein og omega 3-fedtsyrer. Et skatkammer af egenskaber, der også forhindrer os i at snacke mellem måltiderne takket være deres mættende effekt. Det er fantastisk at kombinere dem med væsker, smoothies og endda yoghurt.

De er meget fordøjelsesfremmende, forhindrer forstoppelse og regulerer også tilstedeværelsen af sukker i blodet. De er fantastiske og værd at inkludere i kosten.

Vi tror, at du vil kunne lide denne artikel: Drik med ananas og chiafrø til at fremme vægttab

Udnyt de bedste kornsorter til vægttab

Selvom kornsorter er fødevarer, der kan indgå regelmæssigt i kosten, skal du huske på, at det altid er nødvendigt at gøre det med måde, når målet er at tabe sig. Det er ikke, fordi de fordele, de giver, vil være mere umiddelbare, når de indtages i større mængder.

Ligeledes er det ideelle altid at vælge naturlige, sukkerfrie varianter. Ellers vil du opleve den modsatte effekt, mens bugspytkirtlen udsættes for en overdreven belastning, der påvirker dens funktion.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Jayachandran M., Chen J., Chung SSM., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human health. J Nutr Biochem, 2018. 61: 101-110.
 • Karl J. Ph, Maydani M, et al. Substituting whole grains for refined grains in a 6 week randomized trial favorably affects energy balance metrics in healthy men and postmenopausal women. The American Journal of Clinical Nutrition. Marzo 2017. 105 (3): 589-599.
 • Kikuchi I, Nozaki S, et al. Effects of whole grain bread on visceral fat obesity in Japanese subjects: a randomized double-blind study. Plant Foods for Human Nutrition. Septiembre 2018. 73 (3): 161-165.
 • My Plate. U. S. Department of Agriculture. Grains.
 • Rebello C. J, O’Neil C. E, et al. Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutritional Reviews. Febrero 2016. 74 (2): 131-47.
 • Serra Majem L, Bautista Castaño I. Relationship between bread and obesity. British Journal of Nutrition. Abril 2015. 113 (Suppl 2): S29-35.
 • Stanhope KL., Sugar consumption, metabolic disease and obesity: the state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci, 2016. 53 (1): 52-67.
 • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.
 • Wu W-Ch, Inui A, et al. Weight loss induced by whole grain rich diet is through a good microbiota-independent mechanism. World Journal of Diabetes. Febrero 2020. 11 (2): 26-32.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.