Tre cremede grøntsagsopskrifter, der styrker immunforsvaret

En cremet grøntsagssuppe er en sund løsning til enhver slags kost. Derudover giver det dig mulighed for at nyde fordelene ved vitaminer og mineraler fra grøntsager. Prøv disse tre cremde grøntsagsopskrifter!
Tre cremede grøntsagsopskrifter, der styrker immunforsvaret
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Ønsker du at opdage tre lækre cremede grøntsagsopskrifter til at styrke dit immunforsvar?

Når det kommer til at opretholde en sund kost, er det vigtigt at indtage en række frugter og grøntsager. Spis grøntsager af masser forskellige farver. Det hjælper med at sikre, at du får den rigtige mængde af forskellige vitaminer og mineraler.

Ud over at styrke dit immunsystem er det også vigtigt at vælge grøntsager med højt antioxidantindhold. Heldigvis indeholder disse opskrifter både en række forskellige grøntsager og grøntsager med et højt antioxidantindhold. Prøv dem!

Tre cremede grøntsagsopskrifter

1. Cremet spinat

I betragtning af de data, der er offentliggjort gennem Food & Function, er der nok beviser til at antyde, at spinat er en sund og nærende fødevare. Generelt giver cremet spinat vigtige næringsstoffer, såsom jern og folat. Desuden giver det også B-vitaminer og antioxidanter.

Læs også: 7 grunde til at spise spinat hver dag

Tilberedning:

 • Tag en pose med 500 g frossen spinat, 1 løg, 1 fed hvidløg, 100 g kondenseret mælk, et stænk olivenolie samt salt og peber efter smag.
 • Damp derefter løg og hvidløg med olien, tilsæt spinat og salt, og dæk derefter med vand.
 • Efter 5 eller 7 minutter skal du piske blandingen.
Cremet spinat er en sund og lækker måde at indtage denne grøntsag på

2. Cremet broccoli

Broccoli er en af ​​de funktionelle fødevarer, der har formået at få en særlig plads i enhver sund kost. Som en publikation i Mini-Reviews in Medicinal Chemistry påpegede, er broccoli en kilde til antioxidanter og næringsstoffer såsom vitaminer E, C og K og mineraler såsom jern, zink og selen.

For at få det fulde udbytte af denne grøntsag kan du prøve at tilberede cremet broccoli ved hjælp af følgende opskrift:

Tilberedning:

 • Til denne sunde opskrift er de vigtigste ingredienser broccoli og kartofler. Du har også brug for et stort fed hvidløg og
 • 1,2 dl kondenseret mælk.
 • Fire kopper kylling eller grøntsagsbouillon giver også din ret en lækker smag, som du kan tilføje lidt salt og peber til.

Fremgangsmåden er ligesom i den forrige opskrift:

 • Først dampes løg, og derefter tilsættes bouillon sammen med kartofler.
 • Fem minutter senere tilsættes broccoli.
 • Igen, efter 5 minutter, piskes det hele godt sammen.
 • Derefter er den klar til servering!

3. Cremet tomatsuppe

Tomatcreme giver en betydelig mængde C-vitamin fra tomater. Ud over at også give masser af antioxidanter, er denne grøntsag rig på vitamin A, K, jern og kalium. Som understøttet af en undersøgelse offentliggjort i Molecular Nutrition & Food Research er det derfor en god mulighed, hvis du vil styrke dit immunsystem og reducere din risiko for sygdom.

Tilberedning:

 • I modsætning til gazpacho, der serveres koldt, kan du tilberede en varm version af cremet tomatsuppe. Til denne opskrift har du brug for 500 g modne tomater, 1 løg, 1 fed hvidløg, en halv peberfrugt, salt, peber og olivenolie.
 • Efter at have kogt tomaterne i cirka et minut, skal du placere dem i lidt koldt vand for at fjerne skindet. Hak dem derefter og føj dem til den tidligere omrørte blanding af løg, peberfrugt og hvidløg.
 • Til sidst tilsættes salt, peber og 500 ml vand eller grøntsagsbouillon. Pisk blandingen efter 30 minutter, så den er klar til at blive serveret.
Tomatsuppe

Cremede grøntsagsopskrifter, der er lette at tilberede

At spise cremede grøntsagsretter er en meget nem og lækker måde at indtage grøntsager på. For de fleste mennesker er det måske endda den eneste måde, de spiser grøntsager på. Desuden har disse cremede grøntsagsopskrifter en bemærkelsesværdig fordel i forhold til andre retter: De kan fryses.

Dette giver dig mulighed for at tilberede en stor mængde på én gang og opbevare den i køleskabet eller fryseren, indtil du vil spise det.

Læs også: Grøntsagscreme med champignoner, porrer og ingefær

Med god planlægning er det muligt at indtage cremet grøntsagssuppe som forret det meste af ugen. Dette sikrer et korrekt indtag af vitaminer og antioxidanter fra grøntsager.

Du skal dog være forsigtig, når det kommer til kalorierne i disse retter. Ja, det er sandt, at når de primære ingredienser er grøntsager og vand, er kalorierne i retten praktisk taget ubetydelige. Når det er sagt, inkluderer mange opskrifter mælk, smør eller fløde.

Tilsætning af et mejeriprodukt og fedt kan forbedre smagen, men det kan også øge det samlede indhold af kalorier i retten.

Cremede grøntsagsopskrifter: Konklusion

I det hele taget er det en god idé at lære at tilberede en række cremede grøntsagsopskrifter i store mængder i weekenden. Opbevar dem derefter i køleskab eller fryser og spis dem som forret til frokost eller middag.

På den anden side, hvis du agter at opretholde din vægt eller tabe dig, skal du sørge for ikke at tilføje mælk, smør eller fløde til disse opskrifter. Husk desuden, at jo større variationen i grøntsager du bruger, jo flere vitaminer, mineraler og antioxidanter vil du medtage i din kost.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Roberts, J. L., & Moreau, R. (2016, August 1). Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives. Food and Function. Royal Society of Chemistry. https://doi.org/10.1039/c6fo00051g
 • Vasanthi, H., Mukherjee, S., & Das, D. (2009). Potential Health Benefits of Broccoli- A Chemico-Biological Overview. Mini-Reviews in Medicinal Chemistry9(6), 749–759. https://doi.org/10.2174/138955709788452685
 • Frusciante, L., Carli, P., Ercolano, M. R., Pernice, R., Di Matteo, A., Fogliano, V., & Pellegrini, N. (2007). Antioxidant nutritional quality of tomato. Molecular Nutrition and Food Research51(5), 609–617. https://doi.org/10.1002/mnfr.200600158
 • van Buren L, Grün CH, Basendowski S, Spraul M, Newson R, Eilander A. Nutritional Quality of Dry Vegetable Soups. Nutrients. 2019;11(6):1270. Published 2019 Jun 4. doi:10.3390/nu11061270

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.