5 fødevarer, der får dig til at tage på i vægt

Der findes så mange tricks, tips og opskrifter til vægttab. De fungerer dog ofte ikke. Det er, fordi der findes fødevarer til vægttab, der får dig til at tage på i vægt, uden du er klar over det.
5 fødevarer, der får dig til at tage på i vægt
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Folk prøver altid nye diæter for at tabe sig. Der er så mange tricks, tip og opskrifter, der skal hjælpe dig med at tabe dig eller vedligeholde vægten. De fungerer dog ikke altid. Det skyldes, at der findes fødevarer til vægttab, der får dig til at tage på i vægt, uden at du er klar over det.

Generelt er de fødevarer, du altid skal undgå, småkager, slik, fedt og chokolade, blandt andet. De, der indtager disse fødevarer dagligt, bliver ofte ofre for fedme. Der findes dog andre typer fødevarer, der formodes at være sunde, men som faktisk får dig til at tage på i vægt.

Nedenfor viser vi dig en liste over fem fødevarer, der får dig til at tage på i vægt, uden at du er klar over det.

Sunde diæter til vægttab

Når det kommer til at tabe sig, er det første, du skal gøre, at fjerne fedt, desserter, læskedrikke og slik generelt. I stedet skal du inkludere sunde fødevarer.

Imidlertid er mange af de fødevarer, som vi synes er sunde, det faktisk ikke, da den skade, de forårsager, næsten ligner den, der forårsages af mel eller sukker.

Ernæringsfysiolog og kok, Amelia Winslow, fortæller os om nogle fødevarer, der er blevet betragtet som allierede i vægttabskampen, men som faktisk er det modsatte. De er alle fødevarer, der faktisk kan få dig til at tage på i vægt.

5 fødevarer, der kan få dig til at tage på i vægt

1. Light drikkevarer

Frugtjuice i glasflasker

Forskere mener, at når vi spiser og drikker noget sødt, forventer vores kroppe kalorier. Men når drikkevarer ikke indeholder kalorier, reagerer vores krop ved at bremse vores stofskifte, hvilket reducerer insulinniveauer og får os til at tage på i vægt.

Hvad skal du drikke i stedet?

Den mest anbefalede drik er vand. Derudover kan du prøve sukkerfri iste, vand med citron eller infusioner.

Læs også: Bliv sundere ved at drikke mere vand hver dag

2. “Fedtfattige” fødevarer, der får dig til at tage på i vægt

Når folk køber fedtfattige produkter, spiser de normalt 30% mere af disse fødevarer. Derfor ender det ikke med at hjælpe dem, fordi de ender med at spise mere.

Derfor er det vigtigt at holde øje med dine portioner af sunde fødevarer og holde sig væk fra fedtfattigt. Den vigtigste ting er kontrol og portionsstørrelse.

3. Frugtyoghurt

Frugtyoghurt sødes normalt med overskydende sukker og majssirup, så det kan gøre, at man vil tage på i vægt

Mange mener, at yoghurt hjælper med fordøjelsen på grund af dets sunde bakterier. Selvom det er sandt, er den bedste mulighed altid yoghurt naturel.

Frugtyoghurt sødes normalt med overskydende sukker og majssirup. Et godt alternativ er at tilføje frisk frugt til din yoghurt naturel.

4. Pakket frugt

Når virksomheder pakker frugt, ved de, at disse frugter ikke holder længe på hylden. Det er derfor, de ofte tilsætter majssirup med et højt indhold af fruktose til frugten for at tilføje smag og konservere den.

At spise frisk og sæsonbestemt frugt er altid den bedste mulighed.

5. Sportsdrikke

Kvinde drikker vand af flaske

De fleste fremtrædende atleter indtager disse drikkevarer og folk tror, at de er sunde. Men det eneste, du drikker, er sukker og vand, hvilket betyder, at du indtager flere kalorier.

Disse drikke anbefales kun til dem, der laver fysisk træning, fordi de erstatter det sukker, man mister under træningen. Uden for sport er de imidlertid ikke en fantastisk mulighed.

Læs også: Sandheden om sodavand

Disse er alle meget klare eksempler på fødevarer, der får dig til at tage på i vægt. For at nå dit mål giver vi dig i det følgende nogle grundlæggende tips til, hvad du skal huske på, når du starter en vægttabsdiæt.

Tips at huske på ved en vægttabsdiæt

  • “Fedtforbrændere” findes ikke. Alle produkter, fødevarer og kosttilskud er kun et supplement til en kaloriefattig kost. Det betyder, at de kun er effektive, så længe du har en veltilrettelagt og personliggjort kost.
  • Sig ja til kulhydrater. Kulhydrater er vigtige for kroppen, selvom du følger en diæt. Det er bedst at vælge fuldkorn, der giver dig flere fibre og næringsstoffer.
  • Fedt? Ja, men sørg for, at det er af høj kvalitet. Fedt er nødvendigt, med måde. Derfor bør du prøve olivenolie, når du putter dressing på dine salater og til at lave dine retter. Bare fordi du er på kur, betyder det ikke, at du er nødt til at opgive den gode smag. Derudover giver de dig omega 3 og 6 fedtsyrer samt vitamin A, D og E.
  • Aftensmad er ikke fjenden. Som med morgenmad skal du også afslutte dagen stærkt. Aftensmad er vigtigt, fordi din krop sover i gennemsnit 8 timer uden at indtage noget, mens din krop sover. I løbet af denne tid har du stadig brug for nok energi til at holde din krop i gang.

Konklusion om fødevarer, der får en til at tage på i vægt

Husk, at det ikke kun handler om at spise færre kalorier, det er også vigtigt at forbrænde de kalorier, du spiser. Det betyder dog ikke, at du behøver at tilmelde dig et fitnesscenter eller være en professionel atlet. Start bare med at gå ture, tage trappen, vandre i skove eller gå en tur langs stranden, for eksempel.

Det, der er helt klart, er, at det at sidde i sofaen ikke hjælper dig med at tabe dig. Vores kroppe er designet til at bevæge sig, og ved at træne vil du være i stand til at spise lidt mere, mens du er på diæt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.