5 fantastiske fordele ved at spise ananas

At spise ananas giver masser af fiber og C-vitamin, så det anbefales stærkt som et middel til at bekæmpe forstoppelse. Lær mere om de utrolige fordele ved denne frugt i denne artikel!
5 fantastiske fordele ved at spise ananas
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Har du nogensinde tænkt over fordelene ved at spise ananas? Denne frugt har flere utrolige egenskaber.

Selv om ananas måske ser mærkelig ud udefra, med sin stikkende top og ru struktur, kan du være sikker på, at når du har skåret den ud, kan du ikke undgå at blive overrasket.

Så snart du skærer den ud, vil du opdage, at frugten er så gylden og saftig, at du ikke kan lade være med at prøve noget af den.

Ananas har en lækker, tropisk smag, og kombinationen af ​​sød og sur præsenterer en unik smag, der er perfekt til en varm dag.

At spise ananas giver derudover din krop en masse næring og vitaminer.

Fortsæt med at læse her, og du vil opdage de utrolige fordele ved at spise ananas.

1. Ananas forbedrer din fordøjelse

fordele ved at spise ananas og fordøjelse

Ananas er rig på uopløselige fibre, som forbliver næsten uændrede, når de udsættes for vand.

Uopløselige fibre virker som en svamp i tarmene, hvilket letter tarmens arbejde og bidrager til at forbedre symptomer på forstoppelse.

Ved at forbedre dine tarmes helbred optimerer fiber også din huds sundhed, da det eliminerer toksiner fra kroppen.

Hvis du er på slankekur, bør du også vide, at det, at spise ananas er en god mulighed for at opfylde trangen til at spise noget sødt, samtidig med at du giver din krop vand og fiber.

Fordelene ved at spise ananas stopper dog ikke der. Ananas er også rig på bromelain, et enzym, der hjælper med at udnytte fordelene ved protein.

Når dette enzym når tarmene, letter det nedbrydningen af ​​mad og absorptionen af ​​næringsstoffer. På samme tid reducerer det sure opstød og symptomer på halsbrand.

2. Det hjælper dit hjerte

En anden fordel ved at spise ananas er, at det reducerer chancen for ​​hjerteanfald og hjertekar-sygdomme.

Det skyldes, at denne lækre frugt bekæmper blodpropper, og forhindrer blodplader i at holde fast i eller opbygges i væggene af dine blodkar.

Hvis du har hjerteproblemer i dette øjeblik, er det en god ide at tilføje en skive ananas til din regelmæssige kost, udover selvfølgelig at følge din læges instruktioner.

Takket være kaliumforsyningen i denne frugt hjælper ananas også med blodomløbet, og er derfor en god måde at reducere virkningerne af aterosklerose på.

3. Ananas er en fremragende kilde til næringsstoffer

kvinde skærer ananas ud

Ja, ananas er godt for dit helbred, men hvad er hemmeligheden bag denne fantastiske frugt? Hvorfor er det så sundt?

Svarene på disse to spørgsmål ligger i de næringsstoffer som denne frugt indeholder.

Vi har allerede nævnt bromelain et par gange, det enzym, der for nylig er blevet undersøgt grundigt for dets fordele, og mulige anvendelser i medicin.

Derudover indeholder ananas mangan, noget som du kun har brug for 20 milligram af, for at nå den anbefalede daglige mængde.

Dette mineral bekæmper frie radikaler, og dermed kan det:

  • Forbedre dit immunsystem
  • Styrke sundheden af dit nervesystem og hjernen
  • Former og fornyer knogler, fordi det letter absorptionen af ​​calcium
  • Det hjælper med at regulere glukose niveauerne i nervesystemet og i hjernen

For at opnå alle disse fordele er alt, hvad du behøver at gøre at forbruge 5 mg / dag, svarende til mængden i en skive ananas.

4. Det indeholder C-vitamin

ananas og vitamin c

En skive ananas indeholder ca. 75 mg C-vitamin.

Tror du det er for lavt? En gennemsnitlig kvinde skal indtage 75 mg C-vitamin om dagen, mens for mænd er den anbefalede værdi 90 mg.

Derfor indeholder en skive ananas præcis den mængde C-vitamin, du har brug for hver dag.

Det høje indhold af C-vitamin i ananas har ført til oprettelsen af ​​ananasbaserede diæter, som ananasdiæten.

Vi anbefaler dog ikke sådanne ekstreme diæter. Det er bedre at forbruge lidt af mange forskellige fødevarer i løbet af en dag, i stedet for udelukkende at spise ananas eller anden frugt.

5. En af fordelene ved at spise ananas er at det forebygger kræft

Bromelain bekæmper kræftceller bedre end fluorouracil-S. Dette er det, der har været brugt til at behandle kræft i de seneste årtier.

Ud over de ovennævnte fordele beskadiger ananas ikke kroppens celler eller væv.

Hvis du får behandling for kræft lige nu, skal du dog endelig ikke afbryde det, men tilføje denne frugt til din almindelige kost for at fremskynde helbredelsesprocessen.

Med disse ting i tankerne vil du uden tvivl allerede gerne spise et stykke lækkert ananas lige nu.

Hvis du ikke allerede har implementeret det i din kost, anbefaler vi at du tilføjer det fra nu af.

Husk at en afbalanceret kost omfatter alle fødevaregrupperne, og fordelene ved at spise ananas gør det til en glimrende bestanddel i en sund kostplan.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Hassan, A., Othman, Z., & Siriphanich, J. (2011). Pineapple ( Ananas comosus L. Merr.). In Postharvest Biology and Technology of Tropical and Subtropical Fruits (p. 194–218e). Elsevier. https://doi.org/10.1533/9780857092618.194
  • Taussig, S. J., & Batkin, S. (1988). Bromelain, the enzyme complex of pineapple (Ananas comosus) and its clinical application. An update. Journal of Ethnopharmacology22(2), 191–203. https://doi.org/10.1016/0378-8741(88)90127-4
  • Pavan R, Jain S, Shraddha, Kumar A. Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnol Res Int. 2012;2012:976203. doi:10.1155/2012/976203
  • Brien, S., Lewith, G., Walker, A., Hicks, S. M., & Middleton, D. (2004). Bromelain as a Treatment for Osteoarthritis: a Review of Clinical Studies. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine1(3), 251–257. https://doi.org/10.1093/ecam/neh035
  • Bartholomew, D. P. (2018). Ananas comosus. In Handbook of Flowering: Volume I (pp. 450–454). CRC Press. https://doi.org/10.1201/9781351072533
  • Gangopadhyay, G., & Mukherjee, K. K. (2015). Pineapple [Ananas comosus (L.) Merr. Methods in Molecular Biology (Clifton, N.J.)1224, 293–305. https://doi.org/10.1007/978-1-4939-1658-0_23

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.