Foryngelse af hånden: Hvad er de anbefalede teknikker?

Fugtbehandlinger, peelinger og lysbehandlinger er indicerede behandlinger til foryngelse af hånden. Få mere at vide i denne artikel.
Foryngelse af hånden: Hvad er de anbefalede teknikker?
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 16 april, 2023

Vores hud er et ubarmhjertigt organ, der let afslører årene. Ligesom det at passe på sin hudfarve forsinker aldringstegnene, er foryngelse af hånden også en måde at udviske tegn på rynket hud på.

På grund af den konstante eksponering for solen og hudens sarte natur er det sværere for håndryggen at holde på vandet, hvilket resulterer i skrøbeligt væv, der viser sig i et forringet udseende. Konsekvensen er vævets skrøbelighed, der manifesterer sig gennem et forringet udseende.

Måder at løse dette problem på spænder fra vaner i hjemmet til specialiserede metoder. Med nogle undtagelser er de for det meste ikke-invasive og vellykkede til genopretning af huden. Lad os se nærmere på dem.

Hvad handler foryngelse af hånden om?

Det amerikanske National Institute on Aging hævder, at huden forandrer sig med alderen, idet den øger tabet af muskelmasse, viser furer og ser kedelig ud.

Metoder, der er udviklet til at forynge hænderne, reducerer og forebygger symptomerne på hudens aldring. Formålet med behandlingerne er at få den naturlige glathed og stramhed tilbage.

Selv om tegnene normalt viser sig efter 40-årsalderen, er det muligt at anmode om foryngelse tidligere. Faktisk anbefaler nogle læger teknikkerne før de første rynker, da hornlaget på hænderne er så tyndt, at det ikke absorberer mekaniske aggressioner.

Æstetiske behandlinger på hænderne favoriserer cellefornyelsen, gavner pigmenteringen og fremmer dannelsen af kollagen og elastin.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Anvendelse af kollagen og dets kontraindikationer

Ældre kvinde ser sig i spejl

Hvornår er det hensigtsmæssigt at anvende foryngelse af hånden?

I Journal of the Colombian Association of Dermatology står der, at aldring påvirker hudens komponenter, herunder det subkutane cellevæv og bilagene. Når det drejer sig om hænderne, fremskyndes processen af den permanente kontakt med forurenende stoffer og sollys.

Foryngelse udføres for at redde hændernes æstetik og funktionalitet, især når de frembyder særlige forhold:

  • Gennemsigtighed: Dette er det, der er kendt som “knoglede hænder”, da huden, efterhånden som den svækkes, bliver gracil, og knoglerne og årerne bliver mere synlige.
  • Folder: Rynket hud, uanset hvor små linjerne er, er et resultat af dehydrering og kræver rettidig opmærksomhed for at undgå forværring.
  • Pigmenterede læsioner: Det er brune, gullige eller rødlige pletter, der skyldes lysforandringer, melaninophobning og hormonelle faktorer.

Håndforyngelsesteknikker

Du kan forbedre dine hænders udseende ved at massere dem dagligt med fugtgivende cremer, der bidrager til at gøre dem bløde og forebygge sprækker. Du kan også gå til et æstetisk center og konsultere en hudlæge eller plastikkirurg for at få foryngelsesteknikker.

Selv om den almindelige anvendelse af hudforyngelsesmetoder normalt er ansigtsbehandling, giver de gode resultater i tilfælde af hænder. Tjek dem ud!

Radisse ®

Indsprøjtning af calciumhydroxyapatit (CaHA) genskaber volumen i hænderne. Dette fyldstof består af mikrosfærer indeholdt i en gel med infiltrerbare egenskaber.

CaHA er resorbérbart og ikke-allergenisk. Metodens handelsnavn er Radisse ®, der beskrives som et subdermal og biokompatibelt injicerbart implantat, der anbefales til at korrigere rynker.

Biostimulering

Biostimulering til udglatning af hænder er injektion af patientens eget trombocytrigt plasma blandet med hyaluronsyre (HA), vitaminer og andre komponenter. Det er også en nåleteknik, og vedligeholdelsen er årlig.

Kemiske peelinger til foryngelse af hånden

Actas Dermo-Sifilográficas angiver, at kemiske peelinger anvender stoffer, der producerer afskalning af stratum corneum og fremkalder epidermal normalisering og remodellering af huden. Spørg din hudlæge om antallet af behandlinger til at udrydde urenheder på dine hænder.

Det er almindeligt, at denne type kemisk peeling indeholder formler med trichloreddikesyre. Stoffet har en medium styrke og er ideelt til sart hud.

Peelinger med glykol- og salicylsyre foreslås også.

Mikrodermabrasion

PIEL magasin fremhæver som fordele ved mikrodermabrasion dens sikkerhed, enkelhed og effektivitet i behandlingen af lysforandringstilstande som fordele ved mikrodermabrasion. Med et apparat med diamantspidser fjernes døde celler på hudens overflade, hvilket muliggør en regenerering af huden på hænderne.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Forskellige typer af rynker

Hydrering med HA og vitaminer

Denne dermo-kosmetiske metode er kendt som revitalisering, fordi den tilfører mineraler, vitaminer og aminosyrer. Proceduren omfatter også hydrering med HA for at øge tykkelsen af det subdermale væv.

The Scientific Journal of Aesthetics and Cosmetology hævder, at HA forbedrer hudens elasticitet og hydrering og kan tilføres i forskellige molekylvægte og endda oralt. En dermal filler er dog mere fordelagtig for hændernes friskhed.

Teknikken består af infiltration af revitaliserende stoffer på bagsiden af hænderne. Effekten kræver vedligeholdelsesbehandlinger mindst hver 3. måned.

Lipofilling

Klienten får fjernet kropsfedt ved en kirurgisk fedtsugning. Fedtmaterialet centrifugeres og indsprøjtes under huden på håndryggen.

For at opnå det bedste resultat er der behov for et par behandlinger. I modsætning til midlertidige og vedligeholdelsesintensive metoder lover lipofilling endelige resultater.

Fedtsugning på lår

Lysbehandlinger til foryngelse af hånden

Laserbaserede behandlinger giver optimale resultater. De er lidt dyrere, men på få sessioner og uden smerte fornyer de ældede hænder.

To af de behandlinger, der anbefales af det spanske akademi for dermatologi og venerologi, er følgende:

  • Q-switched: Dette består af en pulserende laser på hænderne for at udviske hyperpigmentering, stramme huden og aktivere kollagenproduktionen.
  • Intense Pulsed Light (IPL): Denne lysbehandling giver dig mulighed for at se virkningerne allerede fra første behandling. Hudens tilstand bestemmer antallet af behandlinger.

Sådan bremser du aldringen af hænderne

Hænderne kan forebygges med plejerutiner, der omfatter anti-aging kosmetik, brug af handsker i forbindelse med husholdningsopgaver og eksfoliering.

I forbindelse med emnet anbefaler Mayo Clinic, at man anvender bredspektret solcreme dagligt og undgår soleksponering mellem kl. 10.00 og kl. 14.00.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.