Helbred dine brændte læber med disse 6 naturlige midler

For at lindre brændte læber kan vi ud over at fugte dem udnytte de antiinflammatoriske og regenererende egenskaber af nogle naturlige ingredienser, såsom tomat, honning eller aloe vera gel.
Helbred dine brændte læber med disse 6 naturlige midler
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Bedømt og godkendt af diætist Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Læberne er en sart del af vores ansigt, som vi ikke altid passer på, som vi burde. Sol, vind eller tørt vejr kan forårsage brændte læber, hvilket kan være grimt, irriterende og endda smertefuldt. Derfor er det vigtigt at forebygge det og behandle det i tide. Opdag de bedste naturmidler til at behandle brændte læber i denne artikel.

Vi tilbyder dig flere muligheder, så du kan vælge den eller de mest velegnede til dig eller den med de ingredienser, du tilfældigvis har ved hånden.

6 naturmidler til at behandle brændte læber

1. Rå kartoffel

En kurv med rå kartofler

Kartofler er et glimrende naturmiddel mod brændte læber og til alle dele af kroppen, som vi har udsat for meget for solen.

Det kan også være en nødløsning i hjemmet, som vi alle har ved hånden i tilfælde af forbrændinger i køkkenet, med strygejernet osv.

Fremgangsmåde

 • Brug den friskskårne rå kartoffel som en maske.
 • Læg dig ned, læg en kartoffelskive på læberne og lad den sidde i 10 minutter, så knolden kan berolige huden og lindre varmen fra forbrændingen.
 • Dette bør gøres flere gange i løbet af dagen, ligesom du skal holde læberne godt hydreret.

Tag et kig på denne artikel: Er kartofler gode at få med i kosten?

2. Tomater til brændte læber

Selv om det kan virke overraskende, er tomater et ideelt middel til at lindre enhver form for mild forbrænding. Dens surhedsgrad og enzymindhold lindrer forbrændingen og fremmer en god hudcellefornyelse.

På denne måde undgår vi også de sår eller blærer, der normalt opstår.

Fremgangsmåde

 • Påfør tomaten på samme måde som kartoflen.
 • Skær en skive og læg den på læberne. Læg dig ned eller brug gaze og tape.
 • 10 minutter er nok til, at tomaten kan udføre sin helbredende virkning på de brændte læber.

3. Hørfrøolie og lavendel til brændte læber

Hørfrøolie til brændte læber

Takket være sit indhold af essentielle fedtsyrer er hørfrøolie ideelt til at nære huden og lindre førstegradsforbrændinger.

Ved at kombinere den med æterisk lavendelolie mangedobles fordelene, da denne plante beroliger og regenererer huden, ud over at lindre varmen.

Ingredienser

Fremgangsmåde

 • Du kan blande det for at bruge det på et bestemt tidspunkt, eller lave større mængder af det til brug på senere tidspunkter.
 • Det vigtige er at anvende det mindst tre gange i løbet af dagen.

4. Olivenolie og aloe vera

Olivenolie, med sin store nærende kraft, blandes med aloe vera for at skabe et meget effektivt middel mod brændte læber.

Gelen fra aloe vera-stænglen har en meget kølende kraft, der reducerer varmen. Desuden hjælper den med at regenerere huden og fremme heling.

Fremgangsmåde

 • Påfør det som en læbepomade flere gange i løbet af dagen. Du kan bruge aloe vera gel fra planten eller købe den.
 • Du bør dog vælge et naturprodukt, da nogle i dag sælges med en meget lav procentdel aloe.

5. Bihonning

Bihonning kan lindre brændte læber

En hurtig, enkel og billig kur, som de fleste har inden for rækkevidde, er bihonning. Denne medicinske fødevare er et oralt og topisk middel mod flere lidelser.

I dette tilfælde vil honning hjælpe med at reducere inflammation, lindre ubehag og fremme hudens regenerering.

Fremgangsmåde

 • Påfør honningen, som om det var en læbepomade.
 • Faktisk kan du bruge det dagligt, da honning er et naturligt middel, der beskytter os mod ydre faktorer. Vi skal dog sørge for, at det er ægte honning af god kvalitet.

6. Lyserødt ler og agurk til at behandle brændte læber

Lyserødt ler er en blanding af rødt og hvidt ler. Hver type ler har sine egne egenskaber, og denne type ler er den mest velegnede til følsom eller sart hud.

I dette tilfælde er den ideel til vores brændte læber. Agurk, den anden ingrediens i dette middel, vil give fugt og berolige huden.

Lad os forberede en lille læbemaske baseret på lyserødt ler og agurkesaft.

Ingredienser

 • Lyserødt ler (15 g)
 • Agurkesaft (30 ml)

Fremgangsmåde

 • Bland begge ingredienser, indtil du får en glat pasta, og påfør den på den beskadigede hud.
 • Lad det sidde på i højst 5 minutter, da du ikke ønsker at udtørre læberne for meget.
 • Til sidst skal du fugte dem med en læbepomade, honning eller hørfrøolie.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Diaz Yubero, I. (2014). Aceite de Oliva. Distribución y Consumo. https://doi.org/10.1126/science.153.3731.72. Centro de prensa Notas descriptiva. (2016). OMS | Quemaduras. WHO. https://doi.org/10.1111/j.1365-2958.2006.05525.x.
 • Hes M, Dziedzic K, et al. Aloe vera (L) webb: natural sources of antioxidants – a review. Plant foods for human nutrition. Septiembre 2019. 74 (3): 255-265.
 • Klein, A. D., & Penneys, N. S. (1988). Aloe vera. Journal of the American Academy of Dermatology. https://doi.org/10.1016/S0190-9622(88)70095-X.
 • Subrahmanyam M. Topical application of honey for burn wound treatment – an overview. Annals of Burns and Fire Disasters. Septiembre 2007. 20 (3): 137-139.
 • Tzu-Kai L, Zhong L, Santiago J. L. Anti-inflammatory and skin barrier repair effects of topical application of some plant oils. International Journal of Molecular Sciences. Enero 2018. 19 (1): 70.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.