Heling gør ondt, smerten hjælper dig med at vokse

Det, som volder os størst smerte, er de ting, som involverer vores bånd til andre mennesker. For eksempel kan et brud eller tabet af en, vi har kær, skabe et tomrum i os, som kan forårsage stor smerte. Men hvordan kan vi holde dette sår åbent? Hvordan hindrer vi det i at hele naturligt, som et sår eller en rift?
Heling gør ondt, smerten hjælper dig med at vokse

Sidste ændring: 09 august, 2022

For at være i stand til at slutte fred med fortiden, kan vi ikke se bort fra den. Vi må ikke glemme, at heling gør ondt, men det er den eneste måde, vi kan komme videre på.

Heling gør ondt, fordi du bliver nødt til at berøre sårene, åbne dem op og lade dem hele.

Nogle gange undgår vi at se på de dele af os, som ikke er helede. Vi ignorerer dem, som om de vil forsvinde, hvis vi gør det. Det er dog intet andet end en illusion.

Kvinde græder

For dem, som ikke vil berøre disse sår, vil de blive ved med at smerte. Ved at se bort fra dem, hæmmes muligheden for at hele og lukke kapitlet.

Den eneste vej er at ved holde dem åbne.

Heling gør ondt, men denne smerte er nødvendig

Vi har alle været igennem perioder i vores liv, hvor en situation, som har berørt os på den ene eller den anden måde, kræver alt af os at overkomme.

Det, som volder os størst smerte, er de ting, som involverer vores bånd til andre mennesker. For eksempel kan et brud eller tabet af en, vi har kær, skabe et tomrum i os, som kan forårsage stor smerte.

Men hvordan kan vi holde dette sår åbent? Hvordan hindrer vi det i at hele naturligt, som et sår eller en rift?

Vi undgår helingen gennem forskellige processer, som afholder os fra acceptere den modgang, vi står overfor.

Læs også: 7 tips til at forebygge neurodegenerative sygdomme

blive ved med at søge tilflugt fra smerten

Heling gør mest ondt, når vi forsøger at søge tilflugt fra smerten. Vi smerter allerede, det brænder, men vi bliver ved med at bevæge os. Vi trives i vores ulykke, og vi undgår at hele den.

Det er let at føle sig som offer i disse situationer. Ting som “hvor er jeg bare uheldig”, eller “hvorfor sker alle de forfærdelige ting for mig”, samt andre beklagelser over hverdagen, høres dagligt.

Vi er ikke ofre, og verden er heller ikke imod os. Dette forstærker blot smerten over det sår, som ikke vil hele, før vi accepterer, hvad der er sket. Ligegyldigt hvor meget vi bekæmper det, vil intet ændre sig.

Kronisk offermentalitet

Kig den anden vej, afled opmærksomheden

På et eller andet tidspunkt har du har været igennem en svær tid og fået at vide, at du skal “gå ud med vennerne” eller “bliv ikke hjemme og hav ondt af dig selv, distraher dig selv”.

Dette kan være hjælpsomt, når du prøver at undgå at føle dig som offer, men du må ikke køre det ud i ekstremer og vende det blinde øje til og lade som om intet er sket. For ved at gøre det, lærer vi intet.

Selvom vi prøver at ændre perspektiv på tingene, vil såret blive ved med at være der, skabe problemer og være ligeså smertefuldt, eller endda mere, end før.

Læs også: 7 yogastillinger der gør dig glad

Værdien af dine erfaringer

Vores erfaringer har stor værdi, det er derfor, heling er smertefuldt. Kun gennem smerten kan vi lære noget, vokse og modnes.

Selvom vi måske ikke tror det, er det sådan, at når alt går godt, er vi ikke opmærksomme på det, men når tingene bliver svære, ændres alt.

Har du nogensinde tænkt på, at det er, når du ligger syg i sengen, at du indser værdien af at være rask? Andre gange tager du det måske for givet.

Dette demonstrerer, hvor meget vi kan lære, når verden synes at være imod os og alt vælter omkring os.

Kvinde på blomstermark

Måske er det fordi, vi bliver nødt til at tage et skridt tilbage og stoppe op, så vi kan begynde at indse, hvad der virkelig betyder noget, fordi vi nogle gange lever livet på autopilot.

Heling er smertefuldt, men de dårlige oplevelser er ikke helt spildte. Vi kan bruge dem som en mulighed for at værdsætte de gode stunder og se det store i det små, så vi kan nyde livet fuldt.

Smerte hjælper os til at vokse, og vi kan hverken ignorere det eller gemme det væk i distraktioner. Det er der af en grund!

Når vi favner smerten og ser den i øjnene, kan vi hele den hurtigere, og derved kan vi undgå at svælge i vores lidelse og forlænge smerten unødvendigt.

 


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.