Hvad er strobing makeup-teknikken?

Strobing er en nem makeupteknik, der skaber en glød i ansigtet. Læs alt om den her.
Hvad er strobing makeup-teknikken?

Sidste ændring: 05 marts, 2024

Strobing er en nem fremhævningsteknik, der skaber en glød i ansigtet uden behov for mange lag makeup. Det endelige resultat er et let og naturligt udseende, der ser ungt og sommerligt ud. Minimalisme og highlights er nøglen til strobing, en makeup-trend, der er karakteriseret ved brugen af illuminatorer på strategiske punkter i ansigtet.

Strobing giver mulighed for et subtilt udseende, samtidig med at der søges en lysstyrke, der ser naturlig ud. Derfor bevæger den sig væk fra produkter som bronzere eller puddere med intense nuancer. Det kræver blot passende børster, så ansigtsbelysningen er perfekt. I denne hurtige guide vil vi afsløre den nemmeste måde at lægge denne type makeup på.

Strobing: Makeup-teknikken, der favoriserer lys og funktioner

Hvis du leder efter en præcis definition af strobing, tilbyder Foto Pose Venezuela Organisation en, der er let at forstå og frem for alt at forestille sig. De taler om en teknik, der fokuserer på ansigtets brændpunkter for at fremhæve det uden at miste dets naturlighed.

De specificerer, at de steder i ansigtet, der fanger lyset, fremhæves ved at bruge en børste. Det vil sige følgende:

  • Øjenbrynene
  • Amorbuen
  • Templernes høje område
  • Det høje område på kindbenene

Næseryggen, øjenhulen og hagen er andre punkter, der er dækket af den lyse makeup.

Formålet er at give reflekser, der fremhæver din skønhed uden at ty til overdrevne pigmenteringer. Derfor er den spanske oversættelse af strobing “iluminar con destellos” (at belyse med gnistre). Det hentyder også til udtrykket “strobing”, som består i at udstråle alt med små, gentagne blink.

Selvom denne type makeup foretrækker brugen af highlightere, giver den dig også mulighed for at anvende farvekorrektorer, da de har en lignende funktion: at lysne. Som fordele hjælper gnistrene med at fremhæve kindbenene, åbne dit ansigt op og give volumen til din pande.

Vi tror, du også kan nyde at læse denne artikel: Anti-konturering: Den makeup-trend, der prioriterer ansigtets naturlighed

Børste og produkt til strobing
Strobing er en makeup-teknik, der er kendetegnet ved brugen af highlighter på flere nøglepunkter i ansigtet.

En komplet guide til strobing

Strobing har sin eksistensberettigelse i illuminatorer. Du kan finde disse produkter i pudder-, creme- eller flydende form. Mens alle tre versioner tjener det samme formål, adskiller nogle særtræk dem, ud over sammenhæng.

  • Pudderene er traditionelle, nemme at bruge og har et silkeblødt udseende.
  • Den cremede form giver fremragende dækning, men kræver større ekspertise i påføringen, så overgangen mellem farver ikke sker brat.
  • Hvad angår den flydende form, tilføjer den mere glans end lys, så det anbefales normalt ikke, hvis du skal deltage i et arrangement med meget kunstig belysning.

Så nu hvor du kender mulighederne for illuminatorer til strobing-effekten, vil vi tage et kig på en hurtig guide til, hvordan du giver dig selv en makeover ved hjælp af strobing-effekten.

1. Rens dit ansigt

At rense og fugte dit ansigt er det afgørende første skridt for, at enhver makeup-teknik kan se fejlfri ud. Hvis huden er ren, kan produkterne påføres ordentligt, og resultatet være fejlfrit. Derudover reducerer du chancerne for uønskede effekter som akne.

2. “Lav” en primer

Et let lag primer eller BB-creme så gennemskinnelig som muligt, er ideel til at udjævne hudtonen, før du går videre til highlighting. Udelad matte eller “tunge” foundations, da de forringer naturligheden af at fremhæve med strobing.

3. Ret eventuelle pletter eller ufuldkommenheder i dit ansigt

Efter at have udjævnet huden, går du videre til camouflering, hvis du har brug for det. Professional Pharmacy magazine lister bumser, mørke rande, pletter og udvidede kar blandt de mest almindelige ufuldkommenheder.

For at rette dem skal du ikke komme produktet direkte på det, du vil camouflere. Fordel lidt på en fingerspids og spred det ud. Bortset fra disse punkter er en regel for strobing at anvende en farvekorrektor på de punkter i ansigtet, som du vil fremhæve. Prøv at holde mængden af produkt så lille som muligt.

Vi tror, du også kan være interesseret i at læse dette: Allergivenlig makeup: Hvad er fordelene?

4. Fremhæv

Dette er det store strobing-øjeblik: Fremhæv og blend med en pensel over kindbenet. Gør det samme på tempelområdet og over øjenbrynsbuen. Fortsæt på næseryggen, Amors bue og hage.

Sådan fremhæver du dine ansigtstræk. Husk at give lidt lys til øjenhulen og under øjenbrynet.

5. Kom lidt blush på

Suppler strobing-effekten med lidt rødt på dine kinder. Men dette trin er kun valgfrit, hvis du er i humør til et mere professionelt udseende.

Kvinde står med makeupbørster
Strobing makeup kan anvendes på alle hudtyper. Nøglen er at vælge den rigtige highlighter til netop din hudtone.

Hvordan får du din strobing-makeup til at se bedre ud?

For at gøre din strobing “drømmende” er det vigtigt at arbejde med en highlighter 1 eller 2 nuancer lysere end din hud. Hvis du er mørk i huden, får bløde nuancer ikke effekten til at se kunstig ud.

Ligeledes må du ikke lægge din makeup i et mørkt eller dårligt oplyst rum. Det er vigtigt at være, hvor der er naturligt lys, så du kan se resultaterne med det samme. Sørg også for at undgå at udfylde rynker med highlightere, da du kun ender med at fremhæve dem ved at gøre dette.

Undgå glitter og metalliske øjenskygger og afslut makeuppen med et langtidsholdbart fikseringsmiddel, da det hjælper makeuppen med at holde længere og udseendet med at være friskt og lyst.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.