Typer af blush og deres karakteristika

Er du vild med makeup? Du ved sikkert, at blush er en nødvendighed i din rutine. Vi fortæller dig om alle de forskellige typer af blush i denne artikel.
Typer af blush og deres karakteristika

Sidste ændring: 25 august, 2022

Vi vil gennemgå de forskellige typer af blush, der findes, deres egenskaber og hvordan man bruger dem. Når det kommer til makeup, er der ét produkt, der ikke kan konkurrere med de andre på grund af dets alsidighed og betydning.

Hvis vi ikke har et komplet makeup-sæt ved hånden, kan blush hjælpe os ud af problemerne, fordi den har den effekt at ændre ansigtets udtryk ved at få det til at se mere livligt ud.

Blush, også kendt som rouge, kan give volumen eller contour til ansigtet. I nødstilfælde kan den også bruges som øjenskygge og endda til at give farve til læberne.

På den anden side giver den dig mulighed for at skabe et friskt udseende. Faktisk kommer navnet fra udtrykket “at rødme”, som kan være resultatet af mange følelser.

I 1920’erne blev kindrødt en del af den daglige makeup. I begyndelsen havde de en tendens til at være lyserøde farver, som lignede hudens naturlige farver. Omkring 1950’erne kom jordfarver også til.

De mest almindelige typer af blush

Teknikken til påføring af blush består i alle tilfælde i at påføre den på kinderne med bløde cirkler. Det præcise sted at lægge den afhænger af den effekt, du ønsker at opnå, og af den type ansigt, du har. Men den følger normalt linjen af kindbenene eller i de naturlige kurver , der dannes i ansigtet, når man smiler.

Der findes en række forskellige blush på markedet til alle hudtyper og i forskellige præsentationer: Pudder, stift, creme og flydende. Det vigtige er at finde den rigtige til hver hudfarve, samt at læse instruktionerne og anbefalingerne for at opnå et fremragende resultat.

I denne artikel fortæller vi dig om de forskellige typer og nuancer af blush og deres egenskaber.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Tips til at holde makeuptasken ren

1. Pudderblush

Dette er den mest populære slags blush og en af de mest holdbare på huden. Det findes normalt i kompakt pudder. Det findes dog også i løs pudder. Faktisk er det et universelt og grundlæggende produkt, der altid vil fungere godt og ikke har nogen større komplikationer i sin anvendelse.

Det kan også købes i mat eller satin præsentation. I den forbindelse skal det bemærkes, at den første type anbefales til modne hudtyper, mens yngre hud bør vælge satin. Den matte effekt kan også være bedre til hverdagsmakeup, fordi den er mere naturlig og ikke så prangende.

Til påføring af blush eller pudderblush anbefales det at vælge en blød og pjusket børste af medium til stor størrelse.

Når du har dyppet penslen i pudderet, kan du påføre den på kindbenet og lade den nå op til hårgrænsen, lige i niveau med øret. På denne måde fremhæver du dine træk, samtidig med at du giver contour og symmetri. Hvis du har et mere aflangt og tyndere ansigt, kan du også smile og påføre det i cirkler på de naturlige kurver, der dannes under kindbenet.

Når vi lægger makeup, og hvis vi ikke har specifikke produkter til contouring, kan kombinationen af blush fra lyse til mørke farver være meget nyttig til at skabe symmetri i ansigtet. Derfor anbefaler vi beige, lyserøde og jordfarver i vores makeup-sæt.

En masse forskelligt makeup

Et komplet makeupkit kan ikke undvære blush. De er grundlæggende elementer at have i forskellige nuancer.

2. Typer af blush: Creme

Dette er en blush, der også fungerer som læbestift og efterlader en delikat og naturlig effekt. Den anbefales dog ikke til fedtet hud eller til tidspunkter, hvor det er meget varmt, fordi den kan løbe. Den kan dog forsegles med pudder for at give den mere holdbarhed.

Den fås i mange forskellige emballager og farver. For at påføre denne type blush anbefales det at bruge en svamp, da den er tilbøjelig til at lave pletter i ansigtet, når vi påfører den med fingrene.

Det kan påføres med en specialbørste til cremede produkter. Det kræver dog fokus og øvelse for at opnå den ønskede effekt.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: De mest almindelige ingredienser i makeup

3. Flydende blush

Typer af flydende blush ligner cremeblush og giver et naturligt og fugtigt udseende. Generelt er de ikke en velkendt type blush, da de er mere almindelige i professionel makeup. I denne henseende har de evnen til at give friskhed til ansigtet og god holdbarhed.

Hvis du bruger denne type blush, kan resultaterne være fantastiske. På grund af dens flydende konsistens er den meget nem at påføre. Du kan påføre den med en svamp, en pensel eller endda dine fingre.

På grund af dens flydende form er den tilbøjelig til at plette. På den anden side anbefales den til brug på tør hud, fordi den ud over at fugte den kan indeholde vandbaserede blødgørende stoffer. Det er også nyttigt at bruge en setting spray.

4. Typer af blush: Blush med pigmentering

Hvis du vil have et naturligt look, er dette den blush, du kan vælge, fordi den er struktureret med pigmentering i en meget let flydende base, hvilket efterlader ansigtet med en sund og frisk effekt. Denne type blush bør dog ikke påføres ovenpå en pudderfoundation, da den kan klumpe.

Nogle gange kan vi være trætte, have haft en dårlig aften, eller vi er simpelthen blege med en kedelig, farveløs hud. Blush med pigmentering er en god idé i disse tilfælde. Den er som regel let og opnår den effekt, at det ser ud som om, du ikke har makeup på. Det kan påføres med fingrene eller en svamp.

5. Typer af blush: Perleblush

Denne type blush minder meget om pudder. Faktisk er de små perler lavet af kompakt pudder.

Forskellen er, at de findes i forskellige farver og effekter, så når du blander dem, får du meget interessante nuancer. De har den fordel, at de ikke afgiver så meget farve og giver et mere naturligt resultat.

En af de gængse typer af blush

Blush i form af perler er en anden mulighed. Det er faktisk pudder, der er omdannet til disse små perler.

Sådan vælger du den rigtige farve blush

Når du har fået at vide, hvilke typer af blush der findes og deres egenskaber, bør du vide, hvordan du vælger den rigtige farve til din hudtype og dit ansigt. En guide om professionel makeup påpeger, at farver er grupperet i tre hovedkategorier:

  1. Gylden
  2. Pink
  3. Beige

De lyserøde farver er til meget hvide hudtyper, som ikke ser godt ud med beige. Sidstnævnte er på den anden side ideelle til mediumbrun hud. I denne forstand er det den mest universelle farvegruppe. Som det sidste er gyldne nuancer ideelle til mørk og sort hud, fordi de tilfører lysstyrke.

Under alle omstændigheder er blush et vigtigt produkt til at skabe den perfekte makeup og give harmoni til ansigtet. Derfor skal du føle dig godt tilpas med farven. Det er et spørgsmål om at prøve og vælge.

Du er velkommen til at eksperimentere med de mange forskellige teksturer og farver.

Få mest muligt ud af de mange typer af blush

Blush er et vidunderligt og uundværligt produkt i ethvert makeup-sæt. Det findes i mange præsentationer og farver. Desuden kan den bruges til forskellige formål, hvis du befinder dig på en rejse eller har lidt plads i din taske.

Få det bedste ud af den, så du altid har den ved hånden og kan bruge den, når du har brug for den. Husk at vælge flere nuancer.

Derudover skal du vide, at blush er et af de produkter, der også kan findes i økologiske alternativer skabt af naturlige pigmenter. Som en sidste anbefaling skal du, før du lægger makeup, sørge for at opretholde en sund ansigtsplejerutine med ordentlig rensning og fugtpleje.

Det kan interessere dig ...
Formålet med farvekorrigerende makeup, og hvordan man bruger det
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Formålet med farvekorrigerende makeup, og hvordan man bruger det

Farvekorrigerende makeup dækker uperfektheder på huden og hjælper anisgtet med at se fejlfrit ud. Vi vil dele nogle tricks til at få mest muligt ud...  • Ribes, S., Corral, R., & Úbeda, L. (s/f). ESTRATEGIAS Y CONOCIMIENTOS TÉCNICOS PARA EL DOMINIO DE LA PROFESIÓN DE MAQUILLADOR PROFESIONAL: El estudio del color, análisis del rostro para el tratamiento de sus imperfecciones, técnicas de maquillaje, los cosméticos y sus procedimientos de aplicación. Videocinco Editorial.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.