Hvilke teer kan hjælpe dig med at tabe dig?

Visse teer og infusioner hjælper din krop med at fjerne væsker og toksiner samtidig med at de tilfører gode egenskaber. Derfor er de en god måde til at forbrænde fedt og sænke dit kolesteroltal.
Hvilke teer kan hjælpe dig med at tabe dig?
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

De her medicinske urter er ikke mirakelmidler. Du kan ikke tabe dig kun ved at drikke dem. For at se resultater skal de være en del af en sund og afbalanceret kost. Læs med for at finde ud af, hvilke teer kan hjælpe dig med at tabe dig.

Dette er den måde du skal drage fordel af disse teer. De hjælper dig dog ikke kun  med at tabe dig, men holder også dine vitale organer såsom din lever og bugspytkirtlen i god stand. I denne artikel vil vi fortælle dig hvilke teer kan hjælpe dig med at tabe dig.

Hvilke teer kan hjælpe dig med vægttab? Grøn te er en af de bedste

To kopper grøn te.

Grøn te kommer fra en urt der er rig på antioxidanter såsom catechiner og isoflavoner. Disse hjælper din krop til at forhindre for tidlig cellulær aldring. De får også dit stofskifte til arbejde bedre, hvilket hjælper med at holde din arterievægge hærdet.

Plus, takket være deres indhold af kalium og magnesium hjælper grøn te med at fjerne overskydende væsker fra kroppen. Du kan tage grøn te i forskellige former:

 • Te: det skal helst være meget varmt eller som en iste der kan være blandet med andre ingredienser.
 • Pulver: Det kan bruges i alle former for opskrifter.
 • Kapsler: Bemærk at kvaliteten afhænger af forarbejdning og dets oprindelse. Kontakt en specialist for den anbefalede dosis.

 

Læs også: Fem måder magnesium styrker din kognitive kapacitet

 

Artiskok

Artiskok har kvaliteter der gør det velegnet, hvis du ønsker at fjerne overskydende væsker fra din krop. I dets teform er det et vanddrivende middel, hvilket også betyder at det hjælper med at fjerne toksiner fra kroppen. Andre kvaliteter er blandt andet at:

 • Det indeholder høje niveauer af mineraler, som er meget vigtige for dit stofskifte, herunder magnesium, calcium, jern og kalium.
 • Det hjælper med at regulere din fordøjelse og fremskynde dit stofskifte, hvilket vil hjælpe dig med at føle dig mæt længere. På den måde kan du lettere kontrollere din madindtagelse og spise en mere afbalanceret kost.

Fucus

Te bliver hældt op i krus.

Fucus er en brun alge og kommer i mange forskellige varianter. Det indeholder høje niveauer af kalium og magnesium, og det hjælper derfor med at fjerne overskydende væsker fra din krop.

Fucus er også rigt på algin, hvilket er et stof der kan absorbere op til 100 gange sin egen vægt i vand. Dette øger yderligere dets evne til at forhindre væskeretention.

Derudover giver det kulhydrater og har gode afførings- og vanddrivende egenskaber. Det skiller sig også ud for dets højjodindhold, hvilket betyder, at det stimulerer skjoldbruskkirtlen.

Når det er sagt, så bortset fra dets gavnlige virkninger i forhold til væskeretention, er der intet klart bevis for dets bidrag til vægttab.

 

Læs også: Fire slags vintermad til vægttab

 

Cayennepeber

At drikke cayenne peber te hjælper dig med at forbruge færre kalorier i løbet af din dag. Ligesom resten af teene på vores liste hjælper det med at forhindre væskeretention. Ved regelmæssigt forbrug, vil cayenne peber stimulere dit stofskifte med op til 25%.

 • Det anbefales at indtage en teskefuld pr. dag, helst mellem frokost og aftensmad.
 • Cayenne peber kan hjælpe dig med dit vægttab, så længe det er en del af en afbalanceret og sund kost.

Stjerneanis te

En kop varm anis te.

Drikkeinfusioner lavet af stjerneanis kan hjælpe dig med at tabe dig. Det er også et fremragende diuretikum, der hjælper din krop til at fjerne giftstoffer og væsker.

Ingredienser

 • 1 kop vand (250 ml)
 • 2 eller 3 stjerneanisfrø

Instruktioner

 • Tilsæt 2 eller 3 stjerneanisfrø til en kop kogende vand og drik det en gang om dagen.

Mynete

Mynte te hjælper med at tilfredsstille din appetit, så du derved spiser mindre og forbrænde flere kalorier. Ligesom de andre teer er det også godt for din væskeretention og dermed også dit vægttab.

Ingredienser

 • 1 kop vand (250 ml)
 • 1 tsk mynteblade (15 g)

Instruktioner

 • Varm en kop vand indtil det koger. Tilsæt derefter dine mintblade til din kop.
 • Lad det trække i et par minutter.
 • Drik det varmt.

Hvilke teer kan hjælpe dig med at tabe dig?

Vi håber du kan lide nogle af de her opskrifter. Hvilke teer kan hjælpe dig med at tabe dig afhænger også af smag og behag. Nogle gange kan en kop te afhjælpe den farlige lækkersult.

Det kan interessere dig ...
Super nem opskrift på ingefærshot
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Super nem opskrift på ingefærshot

Det er helt normalt, at et ingefærshot lyder underligt. Dette skyldes, at disse utrolige ingredienser normalt tilsættes i sunde retter. • Fei T., Fei J., Huang F., Xie T., et al., The anti aging and anti oxidation effects of tea water extract in caenorhabditis elegans. Exp Gerontol, 2017. 97: 89-96.
 • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidized tea polyphenols. Molecules, 2018. 23 (5): 1176.
 • Ludy MJ., Moore GE., Mattes RD., The effects of capsaicin and capsiate on energy balance: critical review and meta analyses of studies in humans. Chemical Senses, 2012.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.