Hvornår er det bedste tidspunkt at dyrke yoga på?

Ved du, hvad det bedste tidspunkt at dyrke yoga på er? Hvad med hvor længe? I denne artikel vil vi besvare disse spørgsmål.
Hvornår er det bedste tidspunkt at dyrke yoga på?
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Yoga er en ældgammel disciplin, der har sin oprindelse i Indien. Målet med denne disciplin er at søge efter balance og lykke. For at gøre dette bruger personen afslapnings- og meditationsøvelser, der forener dem med deres åndelige side. I denne artikel vil vi gerne dele detaljer. såsom hvor lang tid en yogarutine bør vare og det bedste tidspunkt at dyrke yoga på.

Ved at lære mere om denne teknik vil du kunne få mere ud af den, uanset om du udfører den i en gruppe eller alene. Lad dig forføre af yoga, som er blevet en livsstil for mennesker, der ønsker at forbedre sig selv både indvendigt og udvendigt.

Hvor længe skal en yogarutine vare?

Kvinde mediterer ved hav

Næsten i sagens natur og essens er der ingen strenge regler for yoga. Udviklingen af denne disciplin er noget meget individuelt.

Da målet er at søge balance mellem sind, krop og sjæl, er det meget svært at sætte en tidsbegrænsning på det. Generelt opfattes yoga som en langsigtet vej – dvs. som en livsstil.

Derfor vil den bedste løsning være små øvelser flere gange om ugen, samtidig med at man tager hensyn til sine individuelle behov. Mange mennesker vælger rutiner på 20-30 minutter tre dage om ugen.

Det er for eksempel det, som den berømte forfatter Sam Dworkis anbefaler i sin bog ExTension: The 20-Minute-a-Day, Yoga-Based Program to Relax, Release & Rejuvenate the Average Stressed-Out Over-35-Year-Old Body.

På den anden side kommenterer en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Psychoperspectives på de positive virkninger af yoga hos patienter i rehabilitering for misbrug. I dette tilfælde varede rutinerne halvanden time, hvilket er en varighed, der ligger langt over “gennemsnittet”.

Som det sidste kan vi også nævne et speciale, der blev fremlagt på universitetet i Granada, og som evaluerede yoga som et redskab til at forbedre opmærksomheden og indlæringen hos børn i folkeskolen. Til dette formål blev der planlagt rutiner på højst 45 minutter for børnene.

Som det fremgår, afhænger rutinens varighed af mange faktorer i forbindelse med deltagerne. Nogle af dem er bl.a. alder, helbredstilstand, arbejdsforpligtelser og tilgængelighed af fritid. Så det gælder om at vælge den tid, der passer bedst til dig og dine mål.

Du vil måske finde denne artikel interessant: Udstyr til at dyrke yoga på en behagelig måde

Hvornår er det bedste tidspunkt at dyrke yoga på?

Et ideelt tidspunkt at dyrke yoga på, som mange mennesker vælger, er om morgenen, før de begynder på daglige aktiviteter og forpligtelser. På den måde hjælper denne øvelse med at aktivere deres sind og krop på den bedst mulige måde ved at lave afslapningsøvelser, meditation eller nogle asanas eller stillinger.

Selv om denne tidsplan kræver en vis indsats for at stå tidligt op, vil du blive belønnet af den energi, den giver!

På den anden side er der også dem, der vælger sidst på dagen til at dyrke et par minutters yoga. Med dette valg får du fordelen af at berolige både dit sind og din krop fra det hektiske tempo i dine daglige aktiviteter. Takket være denne metode har millioner af mennesker været i stand til at overvinde problemer med søvnløshed, stress og angst.

Person dyrker yoga ved solopgang, som er det bedste tidspunkt at dyrke yoga på for mange

Du kan dyrke yoga når som helst

En af de store fordele ved de afslapnings- og meditationsøvelser, som yoga tilbyder når som helst, er at kunne dæmpe tankestrømmen i sindet.

Et roligt og fredfyldt sind fører til mere klare, organiserede og sammenhængende tanker. På den anden side er det mere kompliceret at være produktiv, når det intellektuelle center er overvældet eller overbelastet.

I den forstand støtter videnskaben denne disciplins tusindårige grundlag. For eksempel fremhæver en undersøgelse offentliggjort af Perceptual and Motor Skills de positive virkninger af yoga med hensyn til at lindre symptomer på angst og stress.

Med yoga forsøger vi at lukke munden på alle de mentale dialoger, der forbruger meningsløs energi. Det handler om at lade tankerne være tomme og koncentrere sig om sin egen krop. Med denne opmærksomhed indad kan man komme i kontakt med sig selv og komme til at lytte til sit hjerteslag.

Det er bedst at dyrke yoga lidt efter lidt med tålmodighed

Yoga er ikke en disciplin, hvor man forventer fantastiske resultater på få dage. De fysiske fordele har brug for tid til at blive mærkbare. Blandt de vigtigste fordele ved yoga kan vi fremhæve:

  • Forbedret kardiovaskulær sundhed på grund af de positive virkninger af meditation. Dette bekræftes af medicinske udgivelser som f.eks. en WebMD-artikel.
  • Øget smidighed og fleksibilitet, som det fremgår af en undersøgelse, der er offentliggjort i Journal of Sport and Health Research. Dette har en indvirkning på sundheden i både muskler og led og hjælper dermed med at forebygge skader og smerter.
  • Stærkere muskler, ifølge en artikel offentliggjort i Indian Journal of Physiology and Pharmacology.
  • Man mener, at udøvelse af yoga kan forbedre nervesystemets funktion, selv om der stadig ikke er nok beviser på dette.
  • Man forbrænder kalorier, hvilket er en fordel, som ifølge en undersøgelse offentliggjort i Yoga in Prevention and Therapy også har at gøre med den sociale støtte, som yogahold giver.

Af alle de ovennævnte grunde er det en god idé at dyrke yoga regelmæssigt, men du skal have en tålmodig og rolig holdning, når du begynder på det. Det er bedst at gribe det an som en livsstil, hvor du indarbejder denne disciplin som en daglig aktivitet.

Yoga er en vane, der kan forbedre din livskvalitet betydeligt.

Uanset dit tidspunkt at dyrke yoga på skal du drikke rigeligt med vand

Selv om yoga kan virke som en simpel øvelse eller en øvelse med lille fysisk anstrengelse, er det ikke tilfældet. Afhængigt af den type yoga, du dyrker, forbrænder kroppen kalorier og mister væske. Derfor er det meget vigtigt at holde kroppen godt hydreret og drikke vand hele dagen, især under yogarutinen.

Husk som det sidste på, at nogle mener, at denne disciplin er en god metode til at rense kroppen. Ved at drikke vand kan du derfor også lette udskillelsen af giftstoffer. Der er for mange fordele til ikke at prøve yoga!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.